| AvalohAlyn a întrebat:

Nu pot sa uit trecutul.M-au dezamagit multi oameni in viata..in trecut.mi-au facut multi rau.i-am iertat dar nu pot sa uit imaginile..mereu imi amintesc de dezamagiri,tradari,cuvinte urate si alte lucruri.Voi cum faceti sa uitati trecutul? Cand cineva v-a dezamagit, intristat, suparat, v-a facut rau cum puteti sa treceti peste amintindu-va si gandindu-va la trecut.sad? Exista o vorba:poti sa ierti dar nu sa si uiti...cam asa e la mine.pot sa iert dar nu pot sa uit.Iar amintirile acestea imi fac rau.Ce trebuie sa fac ca sa nu ma mai simt trist cand imi amintesc? In ultimul timp cam des se intampla asta.dar nu dureaza foarte mult.dar sunt dese si se aduna..Si totusi mi-e frica si de viitor iar singurul meu gand optimism e cand ma gandesc la Dumnezeu si la familie..Nu prea mai am incredere in oameni. Ce sa fac? Voua vi se intampla asa? Sau vi s-a intamplat?
De asta in ultimul timp nici nu prea mai am prieteni asa multi si sunt mai retras,mai timid, mai retinus, am avut dar e de domeniul trecutului.
Voi ce ati face in locul meu?
PS:Sunt baiat, 18 ani.

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Nici eu nu am multe relatii, refuzat de lume fara motiv probabil din cauza ca nu beau si nu fumez - nu pune aspect pe poza pentru ca asa arata si strainii ca mine cu ochelari si haine bune pentru ca bugetul permite (nu cocalari cum spun toti saracii care nu au bani deci nu are treaba). Lumea e ciudata mai bine daca te multumesti cu 2-3 contacte doar sa mai iesi la ocazie si sa nu zici secretele tale deloc, ia-ti un animal de companie sa petreci timpu cu el si cu fetele grija mare ca si ele isi port interesul numai sa gandesti la bine si bine o sa fie.

| Floreenofficial a răspuns:

Salut din nou. Sper ca nu te dezamagesc ca dai de mine din nou...Nu vreau funda, vreau doar sa te ajut.Sunt si eu cam de o varsta cu tine.
Da, si pe mine m-au dezamagit multi oameni, din pacate, dar cred ca pe toti i-a dezamagit cineva in viata. sad
Sunt si eu ca tine din cate vad, adica traiesti din reamintirea trecutului.Pai daca te impaci bine cu cineva, accepti ca asta a fost si treci mai departe.Tot ce scrii tu pe-aici ma face sa ma gandesc la mine, si eu am simtit aceleasi chestii mai ales in ultimii ani.Asta e, n-avem ce face, vom suferi mult timp pentru ca trecutul va veni peste noi fie ca vrem fie ca nu.Incearca totusi sa te detasezi de lucrurile urate care au fost.Bafta! sad

| TaNaNaNaNa a răspuns:

Da,mi se intampla sa ma dezamageasca unele persoane,dar in caz ca ma intristez,incerc sa uit si sa tratez cu indiferenta si incep sa fac ceva ce imi place(de exemplu ascult muzica, de obicei vesela, pentru ca m-as intrista mai rau daca as asculta melodii triste, ma joc cu animalutul de companie, etc.).Nu mai baga in seama cuvintele acelor persoane care nu au altceva de facut decat sa te raneasca.In plus,odata ce esti optimist atunci cand te gandesti la Dumnezeu si la familia ta, atunci gandeste-te! Cu siguranta nici Dumnezeu, nici familia ta nu te va dezamagi sau intristawinkingPsss:Nu iti mai face griji si de viitor, traieste prezentul! Esti tanar, nu are rost sa iti irosesti viata fiind trist din cauza anumitor persoane.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca te plangi de dezamagiri si de tradari la 18 ani ce ai sa mai faci toata viata ca abia acum incep problemele

| negat1ve a răspuns:

Ce sa zic, oarecum si eu sunt la fel. Sa zicem ca ai avea niste stari depresive, daca tot sti ca, cazi in depresie gandindu-te, incearca sa nu te mai gandesti ( desi stiu ca e greu ). Cateodata si eu nu mai am incredere nici in mine, si vad lumea parca toti numai pe profit, cateodata incerc sa-i ascult sa-i inteleg, dar parca ei nu fac la fel cu mine. SI ma supar, ma oftic mai mult, si am ceva cu toti. Sunt stari si stari, trebuie sa ne deconectam, asculta muzica, fa sport, lasa totul sa vina de la sine. Vei da poate si peste oameni care ve-ti fi pe aceeasi lungime de unda.

| Nudamnume a răspuns:

Asta e psihologie curata.Te-ai retras din societate ramanand cu traume care la randul lor s-au transformat in fobii. Daca nu esti in masura sa treci peste, atunci viziteaza un psiholog, doar asta e meseria lui(sa te asculte si sa te sfatuiasca). Sper ca te-am ajutat!

| NoBodyByMe a răspuns:

Te consumi prea mult si nu ar trebui, se zice ca "timpul le vindeca pe toate" si ai sa vezi ca asa va fi. Poti fi suparat 1 an 2 dar dupa iti vei putea aminti de trecut fara sa mai fi dezamagit. Ai 18 ani si ar trebui sa te bucuri de viata, sa iesi in lume sa cunosti persoane, pentru ca e imposibil ca din o suta de mii de oameni de pe terra sa nu gasesti 10 care sa nu te inteleaga si sa nu te dezamageasca. Ai toata viata inainte si ar trebui sa te uiti spre viitor nu spre trecut, ce.a fost a fost si nu se mai intoarce. Cu cat vei cauta sa cunosti lumea mai mult vei vedea ca iti vei gasi oameni de valoare. Si alaturi de ei vei uita de trecut, de tot ce.a fost si vei trai linistit.Iti urez mult succes in viata! :*

| gabrielaasamy a răspuns:

Doamne...Ce bine ca nu sunt singura. Asa mi se intampla si mie. prietena mea cea mai buna mi-a zis sa o iau de la inceput si sa uit trecutul. Am incercat o zii sa il uit dar, tot s-a intamplat mai rau.Nu pot sa uit nimic si sunt atat de vinovata incat simt ca toti au ceva cu mine. Eu ti-as sugera sa ai un prieten ff bun si sa ii spui tot ce ai pe suflet. Te va intelege si iti va da un sfat. Fii indiferent asa o sa fiu si eu. Evitai pe toti. Vorba aia pana si cei mai buni prieteni se transforma in dusmani. Sa nu ai incredere in nimeni. Bafta happy :*