E o perioada in viata cand copiii nu isi inteleg deloc parintii, sau invers. In special in adolescenta. Spera ca lucrurile se vor schimba in timp, si incearca sa mai intri in vorba cu ea, despre viata ta, cand faceti lucruri impreuna, spre exemplu cand ea face mancare, si tu vrei sa o ajuti.
La mine a mers, in relatia cu tata...
Succes!
Depinde cati ani ai... poate ti se pare tie ca nu te intelege... Mama ta nu iti vrea raul asta sa fi sigura...cred ca ar trebui sa ii spui ce te deranjeaza si sa vbiti amndoua calm si fara saridicati vocea
Incearca sa vorbesti cu ea.sa ii spui ce simti.sunt sigura ca daca vei fi mai deschisa cu ea ..va veti apropia mai mult.
succes.
De multe ori parintii, din dorinta lor de a-si proteja copiii, tind sa exagereze.La fel si copiii nu se gandesc la faptul ca parintii isi fac multe griji incepand de la gandul ca poate nu te-au crescut asa cum trebuie pana la gandul ca nu esti in siguranta in lumea asta.De asemenea parintii ar trebui sa stie ca daca si-au educat copiii asa cum trebuie, ei vor tine cont de valorile insuflate de parinti.
Poti sa incerci sa stai cat mai mult cu mama ta spre exemplu cand gateste in bucatarie si in loc sa ii spui "vreau sa merg nu stiu unde sau prietenii merg si eu nu", ai putea sa o intrebi sub forma de sfat "ce zici daca as merge si eu...". Daca incepe sa tipe, nu ridica si tu tonul, vorbeste in continuare calm si ai sa vezi ca mama ta incet incet va cobori si ea tonul.Multe mame, atunci cand isi vad fiicele crescand, simt ca le pierd, asa ca nu ar strica sa petreci mai mult timp si cu ea pentru ca pana acum cativa ani ea era centrul universului tau.
P. S: Bineinteles, daca o fata are abia 13 ani, iubitul ei are 22, fata vrea sa se mute cu el sau sa stea afara pana la 12 noaptea hoinarind prin oras, mama ei are dreptate sa nu fie de acord cu aceste chestii, anormale pentru o varsta asa de mica.
Pentru ca nu ne-ai zis ce varsta ai, nu te putem ajuta prea mult. Dar daca ai trecut de 14 ani, ai putea sa-i explici ca nu mai esti un copil si ai trecut de stadiul in care te putea manipula asa cum vrea ea si ca ar trebui sa-ti acorde mai multa incredere, si ca ar fi frumos din partea ei, daca doreste sa deveniti prietene si sa va cunoasteti mult mai bine, sa-ti acorde mai mult timp!
Un sfat asa... poate ti-ai dori sa fiti mai apropiate dar de fapt nu`i asa... Cel putin asa eram si eu intr-o perioada. Imi doream ca mama sa fie cea mai buna prietena a mea... ei bine, chestia asta nu se intampla numai in filme si de la o anumita varsta incolo. Eu nici macar nu`mi doresc sa fiu mai apropiata cu mama, un adult niciodata nu o sa gandeasca ca si noi, si ti-ar da sfaturi mature, care ti s`ar parea prea drastice (comuniste) si nu o sa-ti placa deloc. In schimb, stii cum is parintii ca incearca sa te fereasca de orice si asa mai departe... Daca ai cat de cat minte crede`ma ca nu o sa intrii in probleme si nu ai nevoie neaparat de sfatul ei. Si, in schimb, prin asta te maturizezi, prin faptul ca iei decizii singura si nu e mama cu tine tot timpul sa-ti spuna ce sa faci. De ascultat intr-o problema de`a ta, parintii niciodata nu inteleg lucrurile cum le intelegem noi, deci mai bine te duci la cea mai buna prietena a ta si o sa te simti foarte bine. Avem dreptul la opinie, asta e opinia mea... only god will judge me!, eu asta am invatat de la viata.
Freshboy10 întreabă:
Zapada890 întreabă: