anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu stiu ce e cu mine cateodata nu am increrdere deloc in mine! Incerc dar nu pot! Voi ce faceti ca sa aveti incredere in voi! Trebuie neaparat sa merg pa psiholog? Ce imi recomandati? Sau ce situri sunt bune sau ce lucruri trebuie sa fac? Va rog ajutati-ma!

4 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

Pai si crezi ca exista cineva pe lumea asta care sa fie complet stapan pe sentimentele lui, pe reactii si care sa aiba mereu pregatita cate o replica? Nu exista asa ceva.La un moment dat tuturor ne piere increderea, dar un monolog interior nu stricabig grin
Si exterior, dar fara public in jurul tau. Vorbeste cu tine, analizeaza-te, trage concluziihappy

| HBK a răspuns:

Primul lucru pe care il poti face este sa-ti spui tie insati ca poti si ca vei reusii, incercand zilnic sa desfasori o anumita activitate, oricat de neinsemnata, care ti se parea a fi o problema.
O alta metoda eficienta este aceea de a evita sa te subestimezi. Noteaza toate calitatile pe care crezi ca le ai si citeste-le ori de cate ori vrei. De exemplu, daca ai intalnit o persoana necunoscuta si te-ai pierdut cu firea intr-o simpla conversatie, incearca sa formulezi, in oglinda, raspunsurile pe care ti-ai fi dorit sa le oferi. Reconstruieste astfel cu cat mai multe situatii. Acelasi lucru il poti face cu ochii inchisi, vizualizand cele intamplate.Baftahappy

| Aiwendil a răspuns:

Uneori e normal sa nu ai incredere in tine.Incerca sa ai incredere in tine.Gaseste-ti niste motto-uri care sa te ajute sau gandeste-te ca sunt multi care n-au incredere in ei. E bine sa spui cea ce simti si sa faci cea ce vrei. Poti merge si la un psiholog. Ei se pricep la asta.Nu confunda psiholog cu psihiatru sunt total diferite cele doua cuvinte. Dar nu e o problema asa grava.Incearca sa faci ceva ce nu vrei sa faci.Iti dau un exemplu, dar nu e obligatoriu:scrie o poezie, public-o undeva si vei avea mai multa incredere in tine.Trebuie sa ai grija si de interior, dar si de exterior.

| bnj a răspuns:

Nu stiu ce esti, fata sau baiat. Ce siteuri? Ce psiholog? Pune mana si apuca-te de un sport si tine-te de el, intareste caracterul.
Schimba hainele de pe tine, poate si de aia nu ai incredere in tine. Daca te imbraci ca un emo sau un manelist, in mod sigur increderea de sine isi va lua talpasita.
Presupun ca citesti bine ce scriu acum, nu mai visa cu ochii deschisi si daca vrei sa faci impresie pe la scoala sau mai stiu eu unde, du-te o data cu parul ciufulit, si ia la p*** tot ce vezi in cale, de la draperiile seci din clasa pana la cum se uita toti la tine.
Nu iti fie frica, mai jos de atat nu ai cum sa ajungi, pe bune!