| mhj86737hsuus a întrebat:

Nu stiu ce sa fac cu viata mea nu stiu in ce parte sa o iau, mi se pare totul aiurea, ma gandesc de ceva timp sa plec in alta tara pentru a face ceva cu viata mea dar parca ceva ma tine in tara asta de rahat, m-am saturat de toti oamenii jegosii din orasul asta. Voi ce ziceti? Ati ramane intr-un loc unde nu va simtiti deloc bine doar fiindca sunteti obisnuit? Nu stiu ce ar trebui sa fac.

6 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Problema ta e ca ai asteptari prea mari de la toti!
Traieste-ti viata ca si cum nu ai putea conta pe nimeni, nici macar pe fratii tai pentru ca la urma urmei nimeni nu iti este dator cu nimic sa-ti sara in ajutor sau sa fuga imediat a tine cand il chemi ca si cum ar fi un caine. De asta iubesc unii oameni animalele mai mult... dar asta-i alta poveste! Si asta sa nu te supere, sa nu pui la suflet, ia-o ca pe o normalitate! Asa e lumea in ziua de azi!
Fiecare are viata lui, confortul lui si ii este greu sa iasa din acel confort sa fuga imediat la tine cand il chemi.
Toti avem prioritatile noastre si in primul rand de pasa de noi insine apoi de ceilalti, asa esti si tu chiar daca nu recunosti!
Acum ca am lamurit asta, deci stii ce asteptari sa ai de la ceilalti, acum tu concentreaza-te pe tine cum sa faci bani cati mai multi ca numai asa vei putea trai o viata decenta!
Daca in tara vezi ca nu poti, mergi in alta tara pentru cativa ani sa faci ceva bani apoi te intorci si-ti continui viata in tara dar stii ca ai facut ceva. Nu-ti spune nimeni sa pleci din tara si sa ramai plecat... Deci concentreaza-te pe tine, pe starea ta de bine si nu mai pune la suflet indiferenta celor din jur, fi si tu la fel: indiferent! Asa vei vedea viata cu alti ochi!

| Violleta2022 a răspuns:

De fapt, este mai simplu decta te gandesti: iti faci valiza si pleci in alt oras, dar intai iti iei job in acel oras, prin aplicatii online, apoi te muti acolo, iti faci prieteni noi si-ti faci viata pe care ti-o doresti., intr-o lume noua.

| Neimportant a răspuns:

Înțeleg că te simți blocat și copleșit, dar schimbarea poate aduce o nouă perspectivă și oportunități, așa că dacă simți că plecarea te-ar ajuta să te regăsești, merită să încerci. Ori, să ramai aici unde ești acum și sa găsești motive de a lupta și de a mulțumi lui Dumnezeu pentru ceea ce ai. Poate pentru familia pe care o ai sau pentru realizările tale de până acum.

| Kufu95 a răspuns:

Este alegerea ta, trebuie să te gândești dacă ai avantaje unde pleci, dar și dacă ești o persoană care simte dorul de casă dacă va trece ceva timp.

| MistarGoGu a răspuns:

Pleci! Dacă NU ai rude apropiate faci bagajul și pleci! Nici prin Europa actual situația NU este prea roz cu munca! Depinde ce calificare și experienta ai!

| MarianWLF a răspuns:

Sunt cu adevarat oamenii de vina pentru situatia ta actuala?
Indiferent cat de rai sau buni sunt noi le permitem accesul in viata noastra, fie ca vorbim de prieteni, simple cunostinte sau partenerul de viata, faptul ca te raportezi la oameni sau tara arata ca dai vina pe exterior, daca nu esti fericit in interiorul tau nu vei fi fericit nici intr-un lambo in Dubai, nici la o cabana cu geamuri mari in varf de munte alaturi de cea mai frumoasa ninsoare, am dat un exemplu. Nu ne supara oamenii, ne supara lipsa noastra de actiune si impacare cu sinele nostru, poti schimba orasul daca asta simti dar nu ai garantia ca iti vei rezolva problema, in fosta mea relatie partenera mea avea aceeasi viziune, toti oamenii sunt de rahat, orasul e de rahat, am scos-o din acel oras cand am luat-o sa locuiasca cu mine, am adus-o de la oameni care aparent se comportau "ca la tara" la oras unde lumea e ceva mai manierata dar a continuat cu aceeasi placa, nu vreau sa fac o asemanare intre voi sa nu ma intelegi gresit, vreau doar sa punctez faptul ca in final acea stare era hranita din interior oriunde s-ar fi aflat, iti otravesti singur sufletul, pune stop acestor ganduri si vezi ce ai de facut, nu ai garantia ca vei locui mereu intr-un oras frumos sau ca iti vei gasi un partener care sa te faca fericit dar ai garantia ca vei fi toata viata tu cu tine, este vital sa te simti bine in prezenta ta.