| Sfinnx a întrebat:

Nu stiu ce sa fac, simt ca o iau razna! Nu`mi pot controla gandurile! In timpul scolii sunt foarte stresata, iar inainte sa adorm imi vin in cap toate prostiile in special drame, pe care mi le fac singura.Sunt constienta ca nu ar trebui sa gandesc negativ dar de multe ori mi se strecoara fara sa vreau.Mai am cateva momente de genu` si in timpul zilei, cand nu am ce face si imi zboara imaginatia departe, sau cand ma cert cu prietenul meu.Ce drame am?! Pai toate duc la destramarea relatiei actuale.Tot imagini urate imi vin,ca ne despartim,ca ne certam, etc.
Obisnuiesc seara, inainte de culcare sa inspir adanc, sa ma concentrez pe respiratie, ca sa pot adormi, si reusesc dar nu tot timpul.Chiar si daca ma auto-ambitionez sa gandesc pozitiv despre prezent, tot la ganduri negative ajung! Nu stiu ce sa fac cum sa fac.Probabil nu accept unele lucruri din prezent si ceva nu merge cum vreau eu intre noi,dar cum fac sa ma consolez si sa accept?
Am consultat psihologul scolii si mi-a spus ca sa`mi notez gandurile si sa vad daca se repeta.
De ce am asemenea ganduri negative? Adica, eu stiu ca daca continui sa gandesc asa se vor adeveri, iar de ce ti-e frica, nu scapi. Ce pot face? m-am saturat

5 răspunsuri:
| Sfinnx explică:

PS: relatia mea cu el merge bine.

| floriif2 a răspuns:

Buna! Si eu am aproape aceeasi problema... Doar ca la mine e mai rau. Sunt foarte pesimista si ma consolez dinainte cu situatia... Si eu noaptea cand nu ma ia somnul, imi imaginez tot felul de porcarii si cateodata ma scol si nu mai stiu ce sa mai fac. In ultimele zile am incercat sa ma gandesc mereu la ceva care imi place si imi las imaginatia sa zboare prin toate lucrurile frumoase din viata asta. Si tu ai putea sa faci la fel. Gandeste-te la ce-ti place cel mai mult( la un moment care ai vrea sa se intample in viitor si care sa te emotioneze etc) Sincera sa fiu, ceea ce este "pesimist" pentru mine inseamna "realist" (Cateodata exagerez, si fac diferenta ) Sper ca te ajuta sfatul meu! :*

| Otto2014 a răspuns:

Te gandesti la ceva frumos!

Răspuns utilizator avertizat
| wutlol a răspuns:

Problema ta se numeste "sindrom obsesiv-compulsiv". "Obsesiile" sunt gandurile nedorite, deranjante care iti invadeaza mintea. De cele mai multe ori, exploateaza ceea de ce te temi mai tare. "Compulsiile" sunt actiuni pe care le faci ca sa alungi obsesiile. In cazul tau, e respiratul adanc.
Stiu cum e, si eu sufar de aceeasi problema. Nu exista tratament definitiv, simptomele se pot ameliora cu antidepresive, dar doar atat. Si odata ce le iei, nu te mai poti lasa de ele, boala va reveni.
Cel mai important e sa il intelegi tu, dupa care sa ii inveti pe cei din jur sa te inteleaga si sa te sprijine.
Lecturile in limba romana despre subiect sunt destul de slabe, daca vrei mai multe informatii, cauta pe engleza Obsessive-Compulsive Disorder sau OCD.