Ma doare sufletul cand zice o fata asa draguta si frumoasa ca tine sa se omoare...sincer imi dau seama cei aia greutate dar nu am trecut prin experienta ta pentru imi da cu parerea...adica nu pot sa-ti spun pur si simplu iatu un job pentru ca ar fi o prostie ...asa oricine poate zice ia-ti un job reincepe scoala la varsta de 17 anii pentru ca cei care au scris astea nu stiu prin ce greutati treci u ...si in asemenea momente in care vezi ca viata numai are rost si u te intrebi mereu: dc mai traiesc eu oare? pentru ce? dupa parerea mea mi-ar fi asa de greu sa traiesc ca tine adica... tatal tau practic nu prea ii pasa de tine... poate fi si din cauza ca u poate ai fost mai aproape de mama ta inca de mica si asta la facut invidos...sau nu stiu... oricum trebuie sa existe un motiv... iar in legatura cu scoala nu stiu sincer adi u trebuia acum sa fii a XI-ea si deci chiar daca diferenta de ani nu pare o problema adica cunosc pe candva care a terminat scoala la 18 ani pentru ca a ramas repetent dar probabil ca u te vei simti prost o fata destul de matura si frumoasa asa ca tine sa se duca intr-un loc unde sunt numai copilasi in ochi tei ...deci practic nu pot sati ofer nici-un sfat util dar tot ce pot sati zic e ca parerea mea te-ai putea face foto model pentru ca arati destul de bine ...si acolo mi se pare ca u trebuie sa dai decat un casting sau ceva de genu nu stiu dar cred ca ai putea avea sanse adica nu stiu singur nu am vazut poze cu u in care sati vad tot corpul dar asa imaginea de la av pari fermecatoare...:**
E grea situatia. mai bine te-ai apuca iar de scoala fie ea si laseral pentru ca doar cu 8 clase ai sa ramai mereu o muncitoare necalificata... sau gaseste o slujba undeva afara (sa ingrijesti de batrani sau de copii)
Of copilule, ca tine sunt multi copii sa stii, eu am avut tata vitreg si situatia noastra financiara nu era deloc buna sa stii ca mai sunt copii, aici pe site care au situatii dezastruoasa din ce oras esti? Cristina de impartit fluturasi ai incercat, mergi si tu prin magazine poate au nevoie de vanzatoare de casiere, atata timp cat n-ai nici o pregatire greu sa-ti gasesti un post platit mai bine, eu sunt din Bucurest, aici salariul de vanzator este de la 1000 in sus cu bonuri de masa, incearca.
La o alta postare intrebai despre costume de animatoare sa nu cumva sa te apuci de prostii mai bine 400 de lei, nici nu stii ce mafii nenorocite exista pe lumea asta, repet din ce oras esti?
Primul meu sfat este, sa nu te omori! Ai grija la ce vorbesti, nu e de gluma cu asa ceva. Viata ta e mai importanta decat orice pe lumea asta, mult mai importanta decat faptul ca nu ai un serviciu, ca nu gasesti un serviciu, si chiar mult mai importanta decat mama ta, sau de certurile cu ea. Crede-ma ca nu esti singura persoana care trece prin asa ceva. La varsta ta sunt uneori momente de criza prin care orice adolescent trece dar pe care trebuie sa le stapanesti. Incearca sa te gandesti ca viata pe care o ai nu ti-o poate da nimeni inapoi. Sunt atatia oameni bolnavi pe lumea asta care si-ar mai dori sa traiasca macar o zi, dar soarta nu le-o mai da nici pe aia, de aceea e bine sa te gandesti ca intr-o zi va rasari soarele si pe strada ta. Vei creste mare, poate vei gasi persoana potrivita care te va ajuta mult, si atunci vei spune sigur ca a fost o mare prostie cand gandeai asa ceva. Retine lucrul asta, nimic de pe pamantul asta, nu e mai important decat viata ta, nici un lucru, nici o persoana sau o intamplare. Pretuieste-ti viata mai mult decat orice, pentru ca doar una ai. Alta in loc nu ti se va mai da. Sper ca m-ai inteles.
Viata e frumoasa si merita traita indiferent de problemele pe care le ai!
Ai facut cea mai mare greseala atunci cand te-ai lasat de scoala, dar nu e totul pierdut. Poti incepe din nou scoala dar din cate ai spus mai sus parintii nu te pot intretine. Poti sa te angajezi doar 4 ore pe zi si in acelasi timp poti sa urmezi si scoala!
Mult succes!
Zi-mi de unde esti. Daca esti din Bucuresti, iti pot gasi eu job-uri part-time de unde sa-ti scoti un ban frumusel. Dar nu-mi place ca te-ai lasat de scoala. Ok, greseala, greseala c-ai plecat in Spania. Pentru mine, greseala incepe din momentul in care iti dai seama c-ai gresit si nu incerci sa reglementezi acest lucru. De ce nu te duci la scoala iar? O iei frumos de la capat, de unde ai ramas si usor usor vei face si liceul.
Gasesti sa te angajezi si cu mai multi bani, ce-ai spus tu nu reprezinta nici macar salariul minim pe economie. Dar ia gandeste-te, faci un liceu, poate si-o specializare si dupa altfel vor sta lucrurile. Citeste, ia pune mana pe-o carte, documenteaza-te asupra unei domeniu ce-ti face placere, implica-te, asimileaza-ti cunostintele si poti prinde undeva de lucru. In ziua de azi, mori si cu diploma in mana de foame, ai succes si daca n-ai scoala. Nu e asa importanta diploma cat e experienta si facultatea vietii. Trebuie sa fii descurcareata, sa te zbati, sa cauti, sa fii intr-o permanenta miscare si dornica de a invata cat mai multe.
Nu astepta sa vina totul de la sine, trebuie si de la tine ceva efort. Stii vorba aia, norocul ti-l mai faci si singur(a). Degeaba invoci, daca nu faci nimic.
Incearca sa ai o discutie serioasa cu mama ta. ea e singura in stare sa te ajute
Fata a spus clar ca mama nu o mai intretine ca n-are bani, si eu o cred sa fii singura sa ai toate facturile de plata la un apartament si sa ai si un copil in intretinere, deci nu sfaturi cum sa urmeze scoala ci ajutati-o sa gaseasca un post ceva de lucru si pe urma o sa faca si studiile la seral, Flav ce munca part-tine ii oferi? sunt curioasa.
@alllinna- stai linistita, ceva decent. Nu-mi permit alte chestii, asta in caz ca te refereai la web chat sau alte chestii, fiindca am prieteni care se ocupa de asa ceva. Domnisoara mi-a trimis privat si i-am explicat ce si cum. Sunt in Bucuresti si sunt atatea lucruri de pe care poti obtine bani, si chiar frumusei, dar eu nu-mi permit ca sunt si cu facultatea si n-am la dispozitie timpul necesar.
A, si by the way alllina, eu n-am cautat pe google job-urile. Si daca am sfatuit-o sa-si continue scoala, am facut-o spre binele ei, ca degeaba faci un ban acum si pe viitor iar plangi ca n-ai din ce te intretine. Tu ai un mod foarte ciudat de a privi situatia, si de multe ori mi se pare ca oferi sfaturi eronate. Ca si acum, de altfel.
E tot mai rau, lumea din cauza lipsurilor uita cum e sa ai grija cu o vorba buna de copilul sau...iti spun pe scurt povestea mea desi nu imi place sa o fac; parintii mei au foat de cand ma stiu reci cu mine, in special mama, ba chiar mi-a vorbit de nenumarate foarte urat... tata a fost plecat o vreme in afara si cand s-a intors era total schimbat, mult mai rece si el, uneori abia daca mai arata ca ii pasa de familie...am facut un an si jumatate de facultate, dupa care din lipsa fondurilor am fost nevoita sa renunt, pentru ca nu aveam cum sa fac fata cu 3 mil pe luna, din contra, mai rau imi facusem datorii, datorii pe care din cauza ca ei imi trimiteau doar 3 mil pe luna tot ei le-au platit, si apoi mi-au scos ochii si mi-i scot si acum ca ei au avut copil pana a risipit banii lor(bani care nici sa fi stat in cap nu mi-ar fi ajuns)si am incercat sa imi caut loc de munca... dar peste tot, ca un facut, imi cerea experienta, si alte porcarii...nu am reusit sa ma angajez iar acum stau in casa lor, pentru ca m-am intors de mult acasa...si in urma cu cateva zile taikmiu a zis ca ar trebui sa ii platesc chirie ca stau la el in casa.si mi-e tata bun...nu e vitreg, nu nimic...Crede-ma,nu e cazul sa disperi...trebuie sa iti gasesti un aliat intr-o matusa, o bunica, o ruda care sa te sprijine macar un pic, macar la inceput cateva luni. Fa tot posibilul sa reiei scoala, sa faci liceul la seral cumva si sa si lucrezi daca poti si nu ti se pare prea greu...initial chiar si o slujba cu 4-5 milioane e buna...sunt niste banuti pe care te zbati sa ii obtii prin munca ta, si desi ti s-a spus ca peste tot sunt anunturi cu "angajez vanzatoare" e destul de greu sa il obtii si pe ala, pentru ca iti va cere experienta. dar nu te descuraja...arata-i ca poti invata usor si esti capabila sa lucrezi, si lupta sa obtii un loc de munca. Eu iti doresc tot binele din lume si sa ai grija de tine...si nu te mai gandi la sinucidere, ai o viata lunga inainte.
Incearca sa iti intelegi parintii, si cu timpul te vor intelege si ei pe tine. Mama ta poate intr-adevar are o situatie foarte dificila si ii este greu sa te intretina, poate solutia nu este neaparat sa iti gasesti o slujba, adesea e suficient sa iti reduci pretentiile. Desi daca ai de gand sa ramai cu cele 8 clase, ar trebui sa iti gasesti ceva, orice, chiar si faptul ca stai acasa si astepti sa te ajute altii fiind foarte deranjant, chiar si pentru parinti. Probabil cel mai intelept ar fi sa iti gasesti o slujba, cat ar fi de prost platita, iar in acelasi timp sa incepi un liceu la seral. Nu este deloc greu si macar iti ofera o anumita perspectiva, cu cele opt clase te vei intreba toata viata ce si unde sa lucrezi...
Pe cealalta parte, cu tatal, probabil reactia lui este una normala la comportamentul tau. Bineinteles ca el ar trebui sa te atraga, sa te faca sa intelegi ca relatia lui cu mama ta s-a incheiat, dar tie iti va ramane pentru totdeauna tata, insa daca el nu o face, incearca sa te apropii tu. Nu mai esti mica sa depinzi de altii, poti sa iei singura initiativa si sa il cauti mai des. E greu sa te iubeasca cineva care te vede o data la 2 ani, iar de dat nu iti da nimeni atunci cand astepti.
Trebuie sa faci neaparat 12 clase. Apoi, daca te angajezi si convingi prin seriozitate si perseverentza, angajatorul iti va facilita completarea studiilor. Sa stii ca e o prostie sa crezi ca in lumea asta sunt doar oameni rai, mai sunt si oameni cerebrali si cu suflet. Dar repet, trebuie sa convingi si tu prin seriozitate si perseverentza.
De ce esti asa de convinsa ca tatal tau nu te iubeste? Poate ca pus si simplu nu stie sa iti arate asta. Te iubeste in felul lui si e mandru de tine. Din pacate intreruperea scolii te impiedeca sa iti gasesti un serviciu acceptabil.Insa cred ca ai putea sa iti gasesti un job part-time. Nu e mare lucru dar iti ofera sansa sa te integrezi intr-o echipa si sa castigi ceva banuti. Poate peste ceva timp vei reusi sa iei cumva si diploma de bac si sa speri la ceva mai bun.Bafta
Pai as vrea eu sa te ajut ca imi esti sincera nu gandi asa stiu ca viata este ea crunta si rece cu tine dar nu o baga in seama ca si eu am fsta catine lasa-mi un nr de telf pe adrsa de mes beea_ely si daca vrei vei lucra cu mine ca animatoare daca iti place jobul asta as vrea sa te ajut cu cea mai mare placere din suflet te ajut asa aca astept mesj pe id meu si am sa discutam mai mule despre animatie