Pe care să ţi-l admire toată lumea, e esenţial să ai grijă de el. La fiecare 6-10 săptămâni, trebuie să-ţi tai vârfurile: nu te încrede în promisiunile deşarte ale balsamurilor şi măştilor de păr, nu îţi vor putea repara niciodată niciun măcar un singur fir de păr despicat. Singura soluţie, dacă părul tău e deteriorat la vârfuri, este să îl tunzi!
De asemenea, e foarte important să nu ţii diete severe, pentru că acestea vor avea efecte negative vizibile asupra tenului şi părului tău.
Balsamul şi măştile de păr sunt un element foarte important – cel puţin o dată pe săptămână ar fi bine să aplici o mască de păr, iar balsamul, obligatoriu de fiecare dată după ce îl speli!
Coafuri pentru părul lung
1. Hair headband
Ia două şuviţe nici prea groase, nici prea subţiri de păr din spatele urechilor şi răsuceşte-le în jurul capului, apoi prinde vârfurile cu ajutorul unei clame discrete în apropierea urechilor.
2. Coadă de cal
Piaptănă-ţi părul, apoi foloseşte placa, pentru a-l întinde perfect şi a îmblânzi toate firele rebele! Nu face coada prea sus, pentru că e prea şcolăresc: mai bine las-o mai jos. Dacă doreşti, după ce ai prins părul cu un elastic, în continuare îţi poţi împleti coada, pentru un look mai şic!
3. Accesorii de păr
Sunt o mulţime de accesorii drăguţe în magazine şi ar fi păcat să nu profiţi de ele, pentru a-ţi înfrumuseţa părul: benzi colorate, eşarfe şi agrafe strălucitoare!
4. Coc elegant
Îţi piepteni bine părul către spate şi îl strângi într-o coadă, pe care apoi o răsuceşti şi o prinzi cu un elastic. Dacă mai rămân şuviţe pe dinafară, foloseşte câteva clame. Ca să-ţi definitivezi coafura şi să te asiguri c-o să dureze întreaga zi, dă-ţi părul cu spray fixativ!
5. Fresh twist
Paşii pe care trebuie să-i urmezi sunt identici cu paşii pentru a-ţi face coc, noutatea e că îţi poţi lăsa vârfurile libere, pentru un aspect voit neglijent.