Buna! Pai fa-ti niste prieteni mai buni si ziile la ceilalti sa nu mai rada de tine ca nu e nimic amuzant si daca rad de tine razi si tu de ei.
Ce problema medicala ai care sa fi provocat asa o crestere in greutate si sa coste atit de mult incit sa nu o tratezi? Daca asta e cauza, intii ea trebuie rezolvata ( in timp probabil) si treptat vei capata incredere in tine.
Deci, problema e?
Nici medicii nu stiu, asta este problema. Ei imi tot spun ca sunt hormonii apoi ca e vina ficatului (sau pancreasul) care din orice aliment sarat transforma in zahar si asa imi ridica glicemia.
Apoi imi spun ca sunt anemica..nici eu nu mai inteleg.
Momentan trebuie sa fac operatie ca sa elimin grasimea pe care o am..sa pot avea macar un fizic ok apoi sa vedem in timp ce pot face cu sanatatea.
Mi-au spus ca am insulina foarte mare deci nu e cazul deloc sa ma ingrijorez de diabet, nu sunt predispusa la diabet.
Dar...chiar nu stiu.
Banuiesc ca ai facut si analizele si ecografia pentru tiroida.
Hipotiroidia poate duce la obezitate daca nu e tratata ( si oboseala mare, lipsa de concentrare).
Dar tu vorbesti despre alt gen de cauze.
Am o cunostinta care la 19 ani a facut o astfel de operatie si e de nerecunoscut. Nu stiu care erau cauzele la el, dar retin ca acum are si un inel la stomac care ii micsoreaza apetitul.
Are citeva cicatrici pe miini, pe piept dar nu le mai vezi dupa ce te obisnuiesti cu ele. A slabit cam 50 de kg ( impropriu spus slabit ) si vad ca de vreo 3 ani se mentine, are anturaj, prietene, e vesel si plin de viata.
Problema de imagine exista iar acum tu o amplifici sigur. Degeaba ti s-ar spune sa fii nepasatoare; ai sta mereu la pinda si orice privire ai considera-o critica, dureroasa, jignitoare.
Nu pot sa cred totusi ca medicii nu au gasit mai mult decit niste ipoteze. Daca insa ai in cap ideea operatiei si e vorba de foarte multe kg la mijloc, poate e bine s-o faci.
Am facut analize de sange, ecografii la ovare si cap (pentru ca ziceau nu stiu ce glanda hipofiza poate starni asa ceva)
Simptomele mele:
Nu imi e foame mereu, mi se face foame doar dimineata cand ma trezesc.
In rest pot sa stau nemancata zile pentru ca nu mi se face foame..problema e ca daca nu mananc
simt ca lesin si ma simt fara energie,fara vlaga.
Daca dupa masa nu iau o tableta de ciocolata,transpir (transpiratie rece, nemirositoare), simt ca lesin, ma simt fara energie, incep sa tremur
si lesin.
Apoi am probleme mari de pilozitate.
Daca beau o gura de apa 90% o pun pe mine, da apa..., o depun..se transforma in grasime.
---
Eu nu imi fac genul ala de operatie, nu am sa imi tai stomacul, sa imi pun balon sau inel pentru ca ma distruge mai mult.
Prefer sa mananc putin din toate pana rezolv cu chestia asta ca sa pot fii "normala". Liposuctie.
--
Alta problema e ca am stat in Italia aproape 2 ani de zile si chiar aveam incredere in mine,ieseam,ma plimbam singura, ba chiar am cunoscut baieti care dadeau
semne sa ma placa, pe plaja.
Apoi ai mei s-au decis sa se mute inapoi in Romania (incapatanare, nu intreba de ce) si acum...e altfel. E vorba de tara, de mentalitatea oamenilor..de ce in Italia
nu le pasa cum arati, ce mananci, ce faci.tin minte ca faceam baie in mare aproape "goala" si nu se uitau nici copii nici adulti dar in Romania..imbracata si tot aiurea sunt
Doar ca ma intreb cum alte fete reusesc..in ro.
Penaaaa1 întreabă: