Cred ca trebuie sa revizuiesti cercul de oameni in care te invarti, la modul cel mai serios. Daca oamenii din jurul tau te descurajeaza constant atunci ceva nu e ok cu acei oameni. Am lucrat odata jumatate de an la o firma intr-o echipa de 4 oameni (numai baieti) extrem, extrem de toxici. Asa ceva n-am mai intalnit nicaieri si sper sa nici nu mai intalnesc. Deci nu iti imaginezi cat de barfitori, rautaciosi, pusi numai pe facut viata grea altor colegi erau aia. Orice incercai sa faci te descurajau, orice ziceai nu era bine, daca nu m-as fi tinut tare chiar as fi crezut ca problema e la mine si nu la ei. Cand mi-am dat demisia am facut un mail in care am pus toata firma si am spus tot ce faceau si ce vorbeau gunoaiele alea de oameni. Ulterior au fost concediati 2 din ei, unul pentru comportament abuziv asupra colegilor iar altul ca a furat din banii cash ai firmei niste sume absolut uriase de-a lungul anilor.
Deci sfatul meu ramane sa schimbi cercul de oameni din jurul tau. Taie orice legatura si discutie cu oricine te descurajeaza si incearca sa te faca sa crezi ca nu esti suficient de bun. Asta sa faci toata viata ta chiar de o sa ramai fara "prieteni" pentru ca aia nu iti sunt prieteni. Acei oameni sunt doar niste serpi pe care tu ii lasi sa te muste cu buna stiinta. Si chiar daca sunt membrii ai familiei sa faci tot la fel.
Noi nu te cunoastem ca sa ne dam cu parerea.
Incearca sa-ti gasesti un tel in viata.
Poate ai o pasiune ceva. Dezvolt-o. Fa-ti o cariera in jurul acestei pasiuni.
Mergi la psiholog. Ai 12 consultatii gratuite pe an cu trimitere de la medicul de familie.
https://www.avocatnet.ro/......-stat.html
Ai incercat sa vorbesti cu HR-ul despre cei 4?
Inainte sa-ti dai demisia.
Nu a rezolvat nimic HR-ul?
HR-ul e apa de ploaie peste tot pe unde am lucrat. Dupa ce le atrage atentia se comporta de 10 ori mai rau.
Asa e. Desi sunt obligati sa ia masuri.
Chestia asta cu public shaming am incercat-o in alt context, nu la munca. Am fost taxata pentru asta: "vai, de ce ai scris?" Nici un fel de scuze pentru comportamentul antisocial.