| DDCC a întrebat:

Nu știu dacă topicul e corespunzător, însă postez aici întrebarea:
Am găsit odată pe net citatul:
"Dacă se va găsi o singură persoană normala, eu o voi vindeca!" spunea psihanalistul Carl Gustav Jung, spre sfarsitul vietii sale, citat de Jacques Brosse
Prima dată am înțeles din el că nicio persoană nu este normală (cel puțin nu 100% normală). Azi m-am gândit iar la citat și mi-am zis: Dar stai. Dacă nu se poate găsi nicio persoană normală înseamnă că nici Carj Gustav Jung nu era normal (nu 100%). Iar dacă nici el nu era normal, cum putea deci să vindece o altă persoană (deci la fel de nebună)?
Mă poate cineva lămuri sau să-mi ofere o altă interpretare?

1 răspuns:
| 6Anonim9 a răspuns:

Salut! Daca va exista o persoana normala, el o va vindeca, nemaifiind o persoana normala. Vrea sa zica ca nu exista normal. Normal e un termen care defineste insusirile si trasaturile majoritare. De exemplu daca esti perfect, nu minti, nu furi, esti frumos, etc. nu esti considerat normal pentru ca esti prea bun. Daca esti prost nu esti normal ca esti prea prost. "Normal" se refera la cele mai multe lucrurile comune. Daca majiritatea e proasta, esti "normal" daca esti si tu prost. Cred ca intelegi ce vreau sa zic. Cuvantul "normal" e un termen care nu are o definitie exacta, deci nu se ppate sa existe un individ sau orice lucru "normal". big grin