Da,ai dreptate.Si macar daca toti acei 20 de ani de scoala ar rezulta in niste genii.Am vazut copii care dupa terminarea liceului(cu sau fara bac) NU stiau sa scrie, nu stiau nici unde se afla orasul lor pe harta, sau calcule simple.Ma intreb oare de ce au pierdut atatia ani in scoala daca nimic nu s-a prins de ei? Important este sa stii sa citesti,sa scrii,sa faci niste calcule(adunare/scadere/impartire/imultire/puteri), geografia tarii tale(nu trebuie sa stii tot globul pe derost dar macar in tara ta sa nu te pierzi), istoria tarii(nu cu 10000 de detalii, doar in general cand si ce a fost).Si asta, nu ar dura mai mult de 5 ani.Nu te ajuta la nimic sa stii pe derost teoremele la matematica,comentariile la romana, toata geografia Pamantului, toata istoria lumii.
Ai dreptate, e o totala pierdere de timp, cultura generala pe naiba ca n-o sa ma angajeze nimeni intrebandu-ma de Eminescu si Stefan cel Mare. Ar trebuie sa se schimbe sistemul de invatamant, fiecare sa se specializeze mai devreme ca in loc sa faci doar 4 ani de facultate sa faci 8 sau poate chiar 12, pentru ati oferi timp sa-ti dezvolti cunostintele in acel domeniu foarte mult, pentru ca acum nu se mai cauta oameni care stiu sa faca mai multe lucruri, ci oameni ce stiu sa faca un lucru dar foarte bine. Asta este si din cauza ca ne inmultim foarte repede si nu vor mai fi locuri de munca, trebuie ca fiecare sa invete o bucatica mai mica ca celalalt sa fie angajat pentru cealalta bucatica.
Oricum, ca sa schimb asa ceva trebuie foarte multe minti puse la treaba si cine s-o faca la noi in tara.
patrizia696 întreabă: