Nu vi se pare ca musulmanii isi demonstreaza mai bine credinta decit crestinii? Poate nu e asa. Dar fara ura sau rautati gratuite, as vrea niste pareri, argumentate. Indiferent daca sint pro sau contra. Eu sint deschis si chiar vreau sa aud ce ginditi. Singura conditie fiind sinceritatea. Cei ce nu reusesc sa indeplineasca aceasta conditie, sa se abtina, deoarece nu vreau noi conflicte penibile si inutile in acelasi timp.Bye, bye!
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
In primul rand, crestinismul nu este compatibil cu islamismul. E normal ca fiecare sa-si manifeste sau sa-si demonstreze credinta intr-un mod diferit. Crestinismul biblic si islamismul sunt separate de diferente majore. O examinare atenta a celor doua va scoate la iveala incompatibilitatea dintre ele. Mohamed a sustinut ca revelatiile ce i-au fost transmise sunt infailibile, Coranul fiind astfel standardul dupa care trebuie judecate celalalte texte religioase. Totusi, simpul apel la revelatii este lipsit de temei atat timp cat acestea nu se sprijina pe dovezi convingatoare. Dovezile ce sustin inspiratia divina, si intemeierea istorica a Bibliei sunt covarsitoare, in vreme ce marturiile pe care le sprijina pretinsa infailibitate a Coranului sunt neconvingatoare. O alta afirmatie a lui mohamed este ca imaginea biblica a Lui isus e incorecta, doar el detinand adevarata perspectiva prin revelatiile de la Dumnezeu. Musulmanii cred, astfel, in viata lui Isus, doar in forma in care este prezentata de Coran, respingand marturia Noului Testament. Insa Isus cel portretizat in Coran nu este acelasi cu Isus, asa cum apare in Biblie. Intre cele doua marturii, nu pot fi, ambele, adevarate. Invataturile crestinismului si ale islamisnului nu pot fi reconciliate. In privinta lui Isus Hristos, Coranul si Biblia se afla in conflict direct : "Isus hristos, nu a fost decat un apostol al Lui Dumnezeu( Sura 19:92). Mai mult decat atat, Coranul afirma ca isus este doar profetul israelitilor, in vreme ce Mohamed este ultimul ai cel mai mare profet care se adreseza tuturor. Compara aceste afirmatii cu viziunea Biblica asupra Lui Isus: "La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu, si Cuvantul era Dumnezeu(Ioan 1:1). "Cine M-a vazut pe Mine, a vazut pe Tatal"(Ioan 14:9). "Tu esti Hristosul, Fiul Dumnezeului celui viu"(Matei 16:16). Vorbind despre moartea Lui Hristos, Coranul afirma " "Ei nu l-au ucis si nici nu l-au crucificat, a parut numai astfel". Noul Testament, pe de alta parte, arata limpede felul in care a murit Isus: "Cand au ajuns; a locul numai "Capatana" L-au rastignit acolo, pe El si pe facatorii de rele: unul la dreapta si altul la stanga (Luca 23:33)." "Isus a strugat cu glas tare: " Tata, in mainile Tale imi incredintez Duhul! Si cand a zis aceste vorbe si-a dat duhul.(Luca 23:46)".
In mod cert, musulmanii isi demonstreaza mai "bine" credinta pentru ca invatatura islamisnului contine ideea mantuirii prin fapte."Cei care vor avea balantele pline, vor fi binecuvantati. Dar cei cu balantele goale isi vor pierde sufletele, si vor ramane pentru totdeauna in iad". Astfel ca, daca acul balantei se inclina spre faptele bune, musulmanul va ajunge in paradis, iar in caz contrar, el va fi izgonit in iad (Sura13:102-104). Biblia propovaduieste o mantuire prin credinta si prin gratie divina, iar nu prin fapte : "Caci prin Har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni (Efeseni 2:8.9)."El ne-a mantuit, nu pentru faptele bune, facute de noi in neprihanire, ci pentru Indurarea Lui...(Tit 3:5). In concluzie, acestea doua (crestinismul si islamismul) nu pot fi comparate, pentru ca ne raportam in mod diferit la cele doua. Te pup, musiq!
Poate ca da, musulmanii isi demonstreaza mai bine credinta decat crestinii...Ideea este ca crestinii au o libertate de exprimare pe care musulmanii nu o au. Sunt si crestini care poate isi demonstreaza credinta mai bine ca oricine dar la crestini este si libertatea de alegere in schimb la musulmani nu prea exista aceasta libertate. Ei asa se nasc asa mor.
Eu una nu pot sa zic ca sunt cea mai credincioasa dar eu cred in Dumnezeu... Dumnezeu cu care m-am nascut caruia i-am spus rugaciuni de mica, Dumnezeu la care ma rugam cand faceam vreo prostie sa nu ma descopere mama, n-as putea sa ma schimb doar pentru ca ei isi demonstreaza mai bine credinta. N-as putea sa ma schimb pentru nimic in lume pentru ca pentru mine exista un singur Dumnezeu, cel care m-a ajutat mereu. Si cred ca orice crestin isi arata macar o data in viata cresinta fata de Dumnezeu si toate cele Sfinte...
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (13.59.106.251) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro