| Nemessys a întrebat:

Nu vi se pare ciudat ca o mare parte din intrebarile de pe TPU, pot fi puse si parintilor? Totusi sunt niste probleme care si cu parintii ar putea vorbi. Ba chiar este recomandat. Dar de nu o fac?
Intrebarea adevarata este : de ce copiii sunt atat de,, tacuti" cu parintii lor? De ce le ascund lucruri sau le este rusine sa le zica un anumit lucru sau sa vorbeasca despre o problema de a lor. Dar totusi ei aleg sa apeleze la niste straini. Ok. cand vine vorba despre o fata care si-ar pierdut viginitatea la 16 ani si ii este teama sa nu ramana insacinata, inteleg sa intrebi pe TPU ca na. daca ar afla parintii ei, ar rupe-o cu bataia. Insa tinerii au si alte probleme care ar putea sa le discute cu parintii, dar. de ce nu o fac?
De ce ajung sa apeleze la prieteni si in cele din urma ajuns sa regrete ca le-au spus toate secretele lor unei persoane care mai tarziu profita de acele cunostinte. De ce se ajunge la asta?

Voi cum v-ati simti daca ati fi parintii unor copii de genu'?

9 răspunsuri:
| DaniTDCI a răspuns:

Excelenta intrebare, chiar si eu m-am gandit, de ce intrebariile de pe TPU, cele legate de dragoste si sex, adolescenti, ba unii ca nu mai vor sa traiasca, etc. de ce nu le discuta cu parintii? sigur vor gasi raspunsuri la aceste intrebari daca aceste probleme sunt discutate cu parintii sau cu rudele, pe internet, mai exact TPU ei gasesc doar sfaturi, nu si rezolvari.

| Nemessys explică (pentru DaniTDCI):

Sa nu uitam si de putina educatie sexuala. Ma mir ca vad fete care,, se joaca" cu prietenii lor, dar nu la genul ala de joaca la care te gandesti tu. Doar putin. acolo si mai ales IMBRACATI. Iar dupa o asa experienta le este frica sa nu ramana insarcinate. Sau daca face oral la un baiat le este frica sa nu ramana. Wtf... Ba. ok, scoala e retardata si nu ne invata despre asa ceva. Dar nici cu parintii sa nu vorbesti despre treaba asta? Da-o naibii de treaba. straight face

Mai sunt si unele intrebari de genu :,, hey TPU, un tip se tot ia de mine, ce sa fac?" Nu ca as avea ceva cu intrebarile astea, dar totusi, se poate sa le-o pui parintilor? se poate...

Sunt fel de fel de intrebari care ar putea fi puse si parintilor si garantat parintii ar oferi un raspuns mult mai bun decat noi pentru ca ei cunosc mai bine persoana aia dar. de ce nu se face? straight face Si nu zic ca e rau sa apelezi la TPU. Aici nu te stie nici naiba, dar ma mir ca este ATAAAT de slaba comunicarea intre un copil si un parinte. sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca au niste parinti prosti care nu ii pot intelege. Uita/te cati ajung la 16 17 ani fara sa discute despre sex, par pubian, cum trebuie sa se spele un baiat corespunzator la junior si multe alte chestii.

| Nemessys explică (pentru anonim_4396):

Https://gyazo.com/1e72f276b9f8049e71928f38fa7b9a2d

Uita-te si tu... happy Un bun exemplu -_-.
Nu inteleg ce naiba are lumea din ziua de azi? Adica ok, poate ii este rusine copilului sa vorbeasca cu parintele lui, dar parintele chiar nu are de gand sa inceapa o conversatie cu copilul lui despre asta? straight face

| anonim_4396 a răspuns (pentru Nemessys):

Se mint si eu ca au sfinti pe post de copii dar daca ar stii ei. Valeu.

| Dyalema a răspuns:

Eu cred ca parintii sunt de vina. In grijile cotidiene uita ca mai au copii de ascultat. Si eu am un baiat de 13 ani aproape dar stie ca imi poate spune orice. Eu stiu cam tot ce se intampla la el in clasa de exemplu. Mai face si el tampenii dar incerc sa nu il cert! Ii zic doar ca nu e bine ce a facut si altadata sa se abtina si ii explic de ce nu e bine sau ce as fi facut in locul lui. Asta e marea problema in ziua de azi, le e frica sa nu fie contrazisi, certati, judecati sau chiar batuti!

| Nemessys explică (pentru Dyalema):

Este trist ca copii nu au incredere in parintii lor dar si invers. Ei, pe langa parinti, ar trebui sa fie si cei mai buni prieteni ai copiilor. Nu doar hai... te-am facut acum te hranesc, iti ofer bani, scoala etc si in rest treaba ta ce faci. E gresit...
Daca asa sunt parintii in ziua de azi, oare cum o sa fie viitoarea generatie? Deci. parintii de astazi, isi educa prost copiii... Bun. peste cativa ani, acei copii o sa devina parinti. Oare cu copiii lor, ce o sa faca? O sa le ofere aceeasi educatie sau o sa-si dea seama ca ei nu sunt un exemplu si o sa incerce sa-i faca pe copiii lor o varianta mai buna decat sunt ei?
De exemplu, acum sunt destui parinti care nu au invatat si nu au luat bac-ul. Dar totusi ii obliga pe copiilor sa invete si sa aiba un bac. Deci mi se pare chiar foarte corect. Mai ales cand spun :,, nu fa aceeasi greseala ca a mea". Genul ala de parinti, o fi ei cum o fi, dar daca cea mai mare dorinta a lor, este ca copilul sa-i intreaca, sunt awesome...

Nu ca altii :,, Iti place freza mea, hai ca ti-o fac si tie",, am iphone 9, vrei si tu? Ok.",, Fiule, eu nu am invatata. am facut doar 10 clase, poti si tu sa faci la fel ca nu te ajuta scoala in viata".

| BiancaBiu1234 a răspuns:

Din punctul meu de vedere, unii copii fac asta deoarece din gura prietenilor sau a strainilor spera sa auda ceea ce isi doresc, si de multe ori se si intampla asta, lucru ce ''le da apa la moara'' si continua asa, nu doresc sa fie criticati sau sa li se interzica anumite lucruri sau mai stiu eu ce masuri ar trebui luate de catre un parinte, depinde de situatie, iar pentru ei mai confortabil este sa li se destainuie altora. Bineinteles, este doar parerea mea!

| Nemessys explică (pentru BiancaBiu1234):

La genul ala de parinti incapatanati si care raspund cu un,, nu stiu" dar mai indirect, inteleg.
Dar totusi. comunicarea este foarte slaba.