Dar tu ce zici de cadrele medicale care fumeaza desi cunosc in amanunt aspectele negative ale acestui viciu?
Vezi tu, teribilismul este la modă. Ca să iasă în evidenţă, tinerii sunt în stare de orice; chiar dacă ştiu că aceste acte de teribilism le fac rău şi pot deveni vicii, nu renunţă la ele.
Tineri e putin cam mult spus. Sincer, nu sunt altceva decat copii, asta deoarece sunt mult prea imaturi pentru a realiza ca un astfel de viciu are consecinte imense pe viitor.
Probabil este ca si atunci cand eram copii si de ce parintii ne interziceau un anumit lucru, cu atat il doream mai tare.
Stiu persoane care mi-au dat raspunsul acesta:
" Sunt constient ca nu-mi face bine. Mama mi-a zis ca ma va face ea sa renunt la tigari, dar n-o sa vada asa ceva. In ambitie si tot o sa fumez."
Depinde de mentalitate. Desi multi zic ca acest lucru nu are legatura cu cat de cultivata este persoana respectiva, eu nu sunt de aceeasi parere.
Cu cat o persoana este mai citita, cu atat este mai deschisa si mai constienta de ce se intampla in jurul ei. 50% din colegii mei care fumeaza s-au apucat de fumat exact in clipele pe care le petreceau in bar chiulind.
Anturajul are cea mai mare vina, apoi acea curiozitate nebuneasca.
Niciodata nu voi intelege aceasta atitudine.
Mie mi se pare ciudat. Unii fumeaza de tineri si nu se mai pot lasa. Devin dependenti. Am auzit la stiri despre un barbat care fumeaza de 30 de ani adica de cand era copil si era intr-o stare groaznica dar, totusi continua sa fumeze pentru ca ii placea. Funda?
Da mise pare...La mine la scoală e un băiat care e în clasa a-4-a (chiar daca are 14, 15 ani) și fumează.
Da.asay! numai ca vor si ei sa par cool.si mai mathuri.dar isi faq rau singuri! funda?:X
E ciudat dar ei nu se gandesc la asta...problema e ca nu vor sa para fraeri si se iau dupa alti...
Curiozitatea sau frica de a nu rămâne pe margine, spiritul de turmă. Sau se cred mai maturi, fiindcă și cei mari fumează și vor să facă treburi "de oameni mari", unii mai vor să slăbească, alții să-și schimbe vocea, alții să se descarce printr-un viciu, cred.
Eu am început să o fac (am 14 ani) doar de curiozitate să văd ce e așa interesant. Neinfluențată de alții și știu excelent riscurile. Norocul meu e că nu sunt dependentă, adică nu simt nimic plăcut când fumez, o fac doar la plicitiseală extremă. Și mă bucur nespus, dar ei oare ce simt când inhalează tot fumul acela și când fac și ei unul irespirabil pentru cei din jur?
anonim_4396 întreabă: