Bogat in vitaminele A, B1, B2, C si in substante nutritive, marul are proprietati terapeutice asupra organismului uman. Substantele nutritive antioxidante din sucul de mere ajuta la reducerea colesterolului si a bolilor cardiovasculare.
Consumul regulat de mere reduce riscul aparitiei cancerului la san si la plamani. Merele sunt bogate in fibre, reduc colesterolul din organism si intaresc oasele. Cand sunt mancate ca o gustare, merele suprima foamea si de aceea sunt indicate in curele de slabire. În afara de proprietatile terapeutice pe care le au, merele sunt utilizate si in cosmetica. Mastile cu mar ras, aplicat pe fata timp de 10 minute, cateva zile consecutiv, ajuta la curatarea tenului, la vindecarea acneelor si la estomparea ridurilor.
Daca sunteti adeptii consumului de peste de trei ori pe saptamana, aveti mari sanse sa nu va imbolnaviti de cancer. Un studiu publicat in "International Journal of Cancer" confirma efectele preventive ale pestelui gras, bogat in omega-3, asupra cancerului de prostata. Doua mii de persoane atinse de aceasta teribila maladie au fost intrebate despre obiceiurile lor alimentare, raspunsurile lor fiind comparate cu cele ale unui grup etalon. Studiul a demonstrat ca omega-3 micsoreaza riscul aparitiei acestui tip de cancer cu 43%. Dar nu doar pestele este responsabil de aceasta diferenta. Exista si un aspect genetic deoarece purtatorii genei COX-2 beneficiaza, in totalitate, de efectele protectoare ale pestelui gras.
Beneficiile unui anume compus din boabe de cacao sunt atat de mari, incat acesta poate rivaliza cu penicilina si anestezicele, sustine o echipa de cercetatori americani care si-au publicat un studiu amplu in revista Chemistry & Industry. Ingredientul cu pricina se numeste epicatechina si poate reduce riscurile de aparitie a unor boli grave, precum infarctul sau insuficienta cardiaca, a indicat Norman Hollenberg, profesor de medicina la Scoala de medicina Harvard.
O ceasca de cafea pe zi protejeaza ficatul de boli grave ca ciroza sau cancerul, arata un studiu al cercetatorilor de la institutul italian Mario Negri. Acest lucru este datorat antioxidantilor continuti de cafea si au efect numai daca doza este adecvata, nu mai mult de trei cesti zilnic. Altfel pot sa apara tulburari ale ritmului inimii ca tahicardia sau insomnia. Cercetatorii au aratat ca prezenta enzimei GGT, unul dintre indicatorii cirozei, este cu atat mai scazuta, cu cat consumul de cafea este mai mare. In acelasi timp, se micsoreaza si nivelul transaminazelor, un alt indicator al imbolnavirii ficatului. Mai ales bautorii de alcool pot fi fericiti, deoarece cinci cesti de cafea le reduce riscul aparitiei cirozei cu 30 la suta.
Delicioasele piersici sunt deosebit de valoroase si pentru sanatate. Datorita continutului ridicat de vitamina C, piersicile ajuta la intarirea sistemului imunitar. Antioxidantii din piersici ajuta la prevenirea cancerului, a bolilor cardiovasculare si la intarzierea procesului de imbatranire. Antioxidantii luteina si zeaxantina din compozitia lor ajuta la filtrarea luminii solare, impiedicand efectul negativ al radiatiilor ultraviolete asupra retinei.
Sper ca te-am putut ajuta.
Alimente populate? Probabil populate de microbi...Hamburger ăla pe care stă musca, ăla e populat!
Da iti zic eu... si app poate populare : coca cola, margarina delma, tigarile, etk )) ) ) zi ca nu`i asa )
:-J
Probabil vrei sa zici populare. Bun, desi nu inteleg rostul intrebarii tale, ia o lista scurta: paine, lapte, oua, carne, legume, branzeturi, ulei, faina.
anonim_4396 întreabă:
IoanaDraguta întreabă:
VulpeaDinUmbra întreabă: