| andy95summer a întrebat:

O lista cu toate cele necesare pentru camin si ceva sfaturi practice?

2 răspunsuri:
| Drolja a răspuns:

Haine, încălţăminte (nu uita şlapii), umbrelă, lenjerie intimă, lenjerie de pat (2 seturi), prosoape (2 seturi) şi halat de baie, umeraşe, saci menajeri şi pungi +containere sau cutii de depozitare, aţă, ac, foarfece şi ustensile de genul, lighean, castroane, farfurii, tacâmuri, o cană, un pahar, oală, tigaie, ibric, medicamente (câteva pastilele de durere) şi nişte plasturi, şi anumite lucruri pe care le poţi cumpăra de acolo, pentru că nu e necesar să le cari de acasă:
-mătură, detergent, detergent de vase+burete, spray de gândaci, şampon, gel de duş, săpun lichid, aftershave, etc;
nu că pe celelalte nu le-ai putea cumpăra tot de acolo, şi să vii doar cu haine, încălţăminte şi acte de acasă, dar na.
Deci şi acte, ia-ţi certificatul de naştere şi orice ştii că ţi s-ar mai putea cere şi nu vrei să-ţi pui părinţii să ţi-l scaneze, pentru că ştim că nu se descurcă.

Brichetă, ulei, făină, zahăr, sare le poţi cumpăra şi de supermarketul din apropiere.

În plus, dacă ştii că vei avea nevoie, de un fier de călcat, uscător de rufe, feon, veioză, microunde şi un minifrigider nu ar fi rău să-ţi faci rost. Nici de o maşină de spălat proprie, căminele dispun de câteva pe palier sau clădire, dar uneori sunt... nefuncţionale sau ocupate.
Poate pui bani cu colegii de cameră şi aţi face o afacere bună.

...laptop, în caz că ai, încărcătoare, cablurile USB necesare la telefon şi celelalte gadgeturi pe care ţi le mai aduci, şi un prelungitor.

Multe din ele nu-ţi sunt necesare încât să ţi le cari de acasă, după cum spuneam, dar depinde şi de utilităţile căminului în care vei sta şi de buzunarul tău.


Sfaturi practice...
Dacă ţii să îţi aduci jumătate de casă cu tine, fii atent cu lucrurile tale şi obişnuieşte-te de pe acum cu ideea, dacă eşti mai neatent, să mai rămâi fără un laptop, un telefon... că şi colegii de cămin au nevoie şi doar nu sunt tâmpiţi să fure şosetele sau pozele cu căţelul.
Apropos de poze cu căţelul, nu îţi aduce lucruri personal-sentimentale cu tine, chiar dacă un anumit jurnal secret nu vrei să-l laşi acasă să-l găsească părinţii. E mai rău să ţi-l găsească colegii. Plus că ocupă un spaţiu necesar pentru ceva util. Cum ar fi cărţile de joc.
Împrieteneşte-te cu colegii, de cameră cel puţin, pentru ca să nu fie nevoie să dormi cu laptopul sub pernă, şi să puteţi pune bani când vine vorba de ceva urgent (cum ar fi o masă în plus- camera de cămin are de obicei doar un birou sau rafturi- rafturile sunt foarte utile şi economisesc spaţiu) dar consultaţi-vă cu administratorul.

Spală-ţi lucrurile, strânge-ţi vasele, hainele, fă-ţi patul, vei avea de curăţat bucătăria comună după tine, uneori faci cu rândul la curăţenie chiar şi dacă n-o foloseşti, nu-ţi incomoda colegii când ai timp liber, pentru ca să nu fi nici tu stresat de ei când eşti în sesiune.
Muzica se poate asculta şi în căşti, la telefon se poate vorbi şi cu uşa închisă (şi mai ales NU în baie care are o acustică mai intensă ca orice altă încăpere, + că nu eştu giolban), învaţă să împarţi, nu lăsa pe cineva să se folosească de lucrurile tale fără acordul tău, nu-ţi lăsa obiectele personale pe la baie sau în bucătărie (chiar dacă punga de cafea e normal să se simtă bine în bucătărie, colegii de cămin vor crede că e un cadou şi vor acţiona în consecinţă).

Nu te certa cu administratorii, colegii, şi, ştiu, nici măcar cu femeia de serviciu: chiar dacă tot ce face ea este să asculte la uşi şi să intre în cameră peste tine, tu trebuie s-o respecţi pentru că seria filmelor şi automobile.

Da, trebuie să te obişnuieşti şi cu faptul că oricine poate intra în camera ta, aşa că nu te simţi prea ca la tine acasă...

Pixuri, rigle, caiete, dosare, ţiple sper că nu e nevoie să-ţi spun că poţi găsi şi în oraşul în care te muţi. Chiar nu e nevoie să îţi cari rezerva de capse de acasă.
Chiar dacă ţi se par multe lucruri, dacă îţi vei cumpăra cutii de depozitare, totul va fi mai simplu şi mai organizat, fără să îţi laşi lucrurile pe masă şi la vederea oricui.

Sper că-ţi vor fi utile!

| Drolja a răspuns (pentru Drolja):

Şi acum sper că nu eşti fată, pentru că în cazul ăsta, ar trebui să-mi schimb toată postarea.