| CosminutzaA a întrebat:

O reteta pentru puncte negre spune asa o lingura de lapte si una de gelatina se amesteca si se pune la microunde. intrebarea mea este pot pune acest amestec si la cuptor sau alt undeva deoarece eu nu am cuptor cu microunde

Răspuns Câştigător
| Emmeii a răspuns:

Bună.

Nici eu nu am cuptor cu microunde. laughing. Aşa că am încălzit foarte puţin laptele, după care l-am turnat peste gelatină, am amestecat cu un deget ( era mai util laughing ), după care am pus pe faţă. Mda, nu prea s-a făcut o cremă sau ce trebuia să iasă; mai mult s-au unit între ele biluţele de gelatină, însă am pus aşa pe faţă şi a funcţionat. Adică, s-a uscat şi totu' era ok. ^^

Pa paa.

1 răspuns:
| alessia5158 a răspuns:

Gelatina nu se pune la cuptor --- proteina se degradeaza! Gelatina granule se topeste dupa ce, in prealabil, este hidratata adica, granulele se umfla.Hidratarea se face tinand-o cateva minute intr-o cantitate de apa de 5 ori mai mare decat greutatea ei. Se topeste la foc mic pe aragaz in baie marina ( intr-o craticioara cu apa se introduce vasul cu gelatina hidratata)dupa care se adauga in crema.