Creierul uman reprezinta sistemul cu cel mai inalt grad de complexitate dintre toate sistemele reale cunoscute. Aceasta extraordinara complexitate este data de 3 factori principali:
1.Numarul foarte mare al elementelor componente (neuronilor), 5 x 1010, dintre care 14 miliarde numai in scoarta cerebrala;
2. Volumul urias al legaturilor (conexiunilor) interne intre neuroni; fiecare din cei 5 x 1010 neuroni din creier poate avea pe el in jur de 1000 contacte sinaptice, iar unii neuroni din scoarta cerebrala pot atinge pana la 60000 de astfel de contacte;
3. Volumul inca si mai mare al combinatiilor posibile care se realizeaza in interiorul creierului intre „intrari" si „iesiri". Daca am lua numarul real al intrarilor unui neuron – de peste 1000– si apoi, daca am considera simultan intreaga masa de cincizeci de mii de milioane de neuroni pe care ii poseda creierul, am obtine un numar practic infinit de combinatii posibile realizabile doar la un singur moment de timp.
Prin urmare, complexitatea creierului este de-a dreptul coplesitoare, ea depasind posibilitatea noastra reala de control. Contine conexiuni mai multe decat cea mai mare retea de calculatoare din lume.
Deci da, este un calculator.
Andreiu201 întreabă:
Andra0987654321 întreabă: