Buna.
Trebuie sa existe invoiala din ambele tabere.
Un front comun poate intretine in paramatri optimi o relatie.
Nu trebuie sa fie supunere, cine este cel mai autoritar, cine ridica tonul si multe de genul asta.
Intelegerea reciproca are un teritoriu mult mai echilibrat si respectat.
Au apus acele vrememuri cand femeile erau total supuse barbatilor!
Deci domnilor treziti-va, suntem femei cu caracter puternic, putem face si noi o cariera asa cum faceti voi, suntem aducatoare de venit in casa si colac peste pupaza nu o data putem fii si "intretinator" de familie.
Suntem independente financiar, cinste noua!
Total absurd conceptiile astea: iti interzic sa-ti vopsesti parul, sa-ti faci unghiile, sa servesti masa in oras cu o prietena, etc.
Pa, pa.
Intr-adevar absurd, deja incepe sa se erijeze in stapan atotputernic si neindurator. Dragele mele, feriti-va de acest soi, nu pot sa-l denumesc "gen", de oameni, va va face viata un calvar, tot timpul veti sta cu teama in suflet de ce va zice el daca faci ceva ce nu l-ai intrebat. Baietii/barbatii in general sunt posesivi, ca de altfel si fetele/femeile, comportamentul si diplomatia adoptata ii difera putin, sa stiti ca sufera ambele parti, dar cel mai mult femeile. In problema tatuajului ma abtin, acum este super sa-l ai, esti la moda, dar la maturitate sigur vei dori sa-l inlaturi si nu se poate. Am un nepot, la facultate si-a facut 2 tatuaje, foarte frumoase de altfel, unul pe pulpa de sus a piciorului, altul sus pe antebrat, acum regreta ce a facut si poarta mereu numai tricouri sau camasi cu maneca scurta iar chilotii asisderea. Dar fiecare face cu corpul sau ce doreste, nu ma bag.
"simona" felicitari pentru nota de la bac, 9.80, oho, multa bafta in continuare, sa te bucuri de tot ce este mai frumos inclusiv de Bily.
NU.NU E ABSURD. daca eu vreau sa te vad asa cum esti, simi placi asa? daca nu vrei inseamna ca nu pentru mine te vopsesti.cu fumatul se pune altfel problema.nu am nimic cu fumatul tau. dar nu ma poti obliga sa-ti suport duhoarea din gura cand vorbim sau ne sarutam.sotia mea se vopseste de mult.eu sunt carunt. ea arata mai tanara ca mine. dar nu e o problema, chiar ma simt mandru cand se uita lumea la noi curioasa. dar vreau s-o vad cum arata la varsta ei asa natural.de ce? la batranete sa nu ma sperii cand oi vedeao deodata batrana cu parul alb.si o luna de zile doua nu e sfarsitul lumii, pentru regenerarea parului .dar...si mai e o problema.cand ai de ascuns ceva, inteleg, un rid, un fir de par alb etc. dar o fata tanara care e frumoasa prin insasi tineretea si vitalitatea ce o emana, nu are nevoie decat de o toala frumoasa pe ea ca-i sta bine si zburlita si adormita si haioasa. de ce ar avea nevoie de artificii, chimice daunatoare? tu crezi ca eu ca baiat ma simt bine sa iuau o tona de ruj de pe buzele iubitei? pai o sa spui? no saruta. da o iubesc, si ea pe mine.deci tine si de bunul simt nu?
Sa ne interzicem, clar nu. Poate sa incerce sa o sfatuiasca, sa ii spuna parerea lui, dar nu sa-i interzica, ca nu e stapanul ei.
Sunt fel si fel de relatii...fiecare cu problemele ei ca sa zic asa. Mie una nu mi se pare asa absurd! Mai ales daca au o relatie serioasa si de mult timp...Eu am avut o singura problema cu prietenul cand am vrut sa imi fac un tatuaj, in rest nu fac nimic care sa imi deranjeze partenerul.
Categoric nu ii poti interzice cuiva sa faca ceva ce el isi doreste, in schimb daca ii dai un sfat spunandu`i ceva de genul"Uite, eu fumez de 2 ani si acum nu ma mai pot lasa, acum am problema grave cu plamanii si am citit in revista x ca o tigara iti scurteaza viata cu 8 minute din aceste motive iti dau un sfat ca intre prieteni spunandu`ti ca nu e bine sa fumezi in primul rand pentru sanatate si in al doilea rand pentru ca tigarile sunt scumpe si cu banii aceia irositi aiurea poti face ceva mai folositor". Asa da merge sa actionezi dar daca ii spui clar"nu mai fuma"si nu ii dai si un motiv intemeiat fii sigur ca persoana respectiva nu o sa te asculte.
Baiatul acela care ii interzice prietenei sale sa isi vopseasca parul ar fi cazul sa ii dea si un motiv pentru asta cum ar fi"Nu iti vopsi parul deoarece ai tot timpul din lume sa faci si asta dar culoarea naturala nu o sa o mai ai niciodata"sau "Nu iti sta bine cu x culoare"sau "Nu imi plac blondele, brunetele, roscatele".
Nu, nu poti interzice cuiva sa faca ce doresti tu! fiecare decide pentru corpul si aspectul lui ce e mai bine!
. Da. Absurd...
Nu poti sa impui cuiva ceva... daca acea persoana nu vrea.
Eu cred ca nu avem dreptul asta. Fiecare este raspunzator pentru faptele pe care le face... In primul rand in fata lui... Si oricum de obicei se ajunge exact la altceva... Persoanele incapatanate in loc sa faca ce l-i se spune vor face exact pe dos... Deci nu rezolvi mare lucru cu asta... Dar asta e parerea mea. Eu nu accept astfel de lucruri.
Vlad_Littera_Francesco_1990 întreabă: