anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Oare viața ce sens are? Mie mi se pare inutilă pentru că ne naștem fără acordul nostru, putem avea ghinionul să avem o viață grea, unii chiar foarte grea plină de neajunsuri, boli, tristețe, ca mai apoi să murim ca și cum nimic nu ar fi fost. Ce naiba înseamnă "viața"? straight face

9 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

O provocare si o experienta de trait

| AvalohAlyn a răspuns:

Și eu caut sensul în viața,acesta poate fi o pasiune,sensul se pare că ți-l faci tu singur,îți alegi un motiv /ocupație /obiectiv//hobby pentru care sa trăiești.
Sensul vieții are sensul care îl dă fiecare om în parte vieții,la unul poate sa fie de ex de a ajuta oamenii,alții să călătorească sau alții să strângă bani,sa ajungă să aibă o cariera,o familie numeroasa, fericita etc.
Fiecare om da vieții un sens.
Căci viața în și e nu are sens altul decât să te bucuri de viață și să faci ce îți place.
Am pus și eu întrebarea asta de multe ori pe TPU și la concluzia asta am ajuns.
A te bucura de viață cât mai mult, făcând ce îți place.(asta e sensul)
Dar fara sa rănești alți oameni.
Viața are sensul pe care fiecare dintre noi îl dă, nu exista niciun sens măreț, suprem altul decât a te bucura de viață și a face ceea ce îți place.
Crăciun Fericit!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Viața înseamnă să nu te tot plângi, ci să o trăiești. Când o trăiești, nu ai timp de teorii.

| Littledoctor26 a răspuns (pentru sadrian46):

De ce să o trăiești? Care e scopul final? :/

| PainTech a răspuns (pentru Littledoctor26):

Scopul final este sa ii găsești scopul.

| sadrian46 a răspuns (pentru Littledoctor26):

Scopul final al vieții este supraviețuirea.
Fiindcă individul este făcut din cărămizi care până la urmă se strică, se distrug și individul viu moare, viața a găsit o soluție. Re-producerea individului prin urmași. Astfel reproducerea face parte din viață. De aceea există pe lume sexul. Așa că, ce înseamnă scop, sens? Spre ce te îndrepți, care este motivul acțiunilor tale.
Respiri, bei apă, mănânci, te reproduci. și lupți să îți păstrezi cât mai mult viața, să te conservi să trăiești cât mai mult. Orice alte acțiuni și scopuri sunt subordonate acestor scopuri majore. Restul este teorie. Tu nu ai viață, viața te are pe tine. Dacă nu crezi asta, astupă nasul și nu respira pe gură. și o să vezi că am dreptate. Teorii despre scopul vieții personale, căutarea lui înafara acestor coordonate, este gândire sterilă care nu te duce nicăieri. Poți să mă contrazici că nu este așa. Ok, dacă nu este așa, atunci cum e? Convinge-mă că e altfel, și eu te voi crede. Dar voi continua să respir, beau, mănânc și să mă reproduc.

| siriusblack98 a răspuns:

Eu incerc sa privesc lucrurile altfel: Daca inca respir, inseamna ca am parte de o victorie zdrobitoare asupra vietii.

| ShaOfHatred a răspuns:

Viața e școala unde nu mai au loc repetenții.

Viața-i de unică folosință
Cât trăiești pui întrebări, primești răspunsuri dar nu pui fundiță
Are zeama ei ce o mâncam cu furculița
E sticla de alcool iar moartea e o barmaniță.

Viața-i un portret fiindcă-ncepe cu o schiță
Și poți vedea tabloul doar cu verde in foiță.

| Iustin234 a răspuns:

Eu spun ca in viata trebuie sa lupti pentru alegerile tale priveste partea buna a vietii si lasa tot stresul si obstacolele in urma axeaza te pe partea buna a vietii si mergi inainte