| Annabella9719 a întrebat:

Ofer funda! Am o sora mai mica(8 ani)si incepe clasa a doua.Doar ca l-a terminarea clasei I am observat un comportament ciudat la ea.Mi-a luat ceva timp sa imi dau seama cine e raspunzator.Se pare ca ea de la gradinita era un copil foarte comunicativ.De ce l-a terminarea clasei I a inceput sa fie timida si sa vrea sa stea mai mult timp singura? Nu mai vorbeste cu noi cum o facea inainte.Iar daca zici ceva de invatatoarea ei tremura ca varga. Abia acum, dupa ce-am intrebat-o ce s-a intamplat mi-a zis.Se pare ca invatatoarea ei este una foarte severa.Tipa din cea mai mica greseala facuta de elevii ei. Daca ei doar gresesc un raspuns pur si simplu tipa la ei si de cele mai multe ori ii plesneste.Asa patind si sora mea.Si se pare ca ea e destul de violenta verbal.Cel putin cu sora mea.Si o face nebuna,ca cica are probleme cu capul(pentru ca e retrasa si nu vorbeste,opera ei desigur). Fiinta aia chiar nu vede ca i-a facut rau?! E pur si simplu traumatizata! Eu nu o mai recunosc? I-am zis mamei mele si raspunsul ei m-a lasat socata! Cica stie foarte bine de comportamentul invatatoarei,ba chiar a incurajat-o sa o mai "loveasca din cand in cand" ca cica asa ii trebuie, asa invata mai bine.Ba chiar a fost intr-o zi a fost intr-o zi la scoala in timpul unor ore si le-a zis ca daca fata ei nu vorbeste sau nu raspunde la ore o sa o bata in fundul gol in fata clasei.Va da-ti seama ca toti au inceput sa rada de ea.De atunci toti colegii ei o umilesc si rad de ea.Nu pot sa cred ce-a facut mama! Asta e comportament normal?! Zic de copil dar nu se vad pe ele!
Dar mie nu mi se pare normal!? Chiar nu vede cat de traumatizat e copilul ei?! O sa aiba probleme de comportament si sociale cand va fi adult! Ce-as putea sa fac? Nu o pot lasa asa! Voua vi se pare normal asa ceva?

4 răspunsuri:
| missfatadelatara a răspuns:

Tatal unde e?

Trebuie schimbata clasa

Am avut și eu în clasa I o învățătoare de genul, la care fiecare copil avea cate un defect. Interesant era ca dacă auzea și musca în clasa, cineva era responsabil și trebuia plesnit cu arătătorul.

Încearcă săi explici mamei mai bine situația, chiar sa-i dai exemple (mai mult sau mai puțin reale) de ce urmări ar avea în viitor daca ramane în aceeași clasă.

| Annabella9719 explică (pentru missfatadelatara):

Tatal a zis ca nu se baga.Ca invatatoarea stie mai bine ce e de facut...

| Notmyaccount a răspuns:

Buna, ai perfecta dreptate. Nu stiu cum pot exista asemenea specimene. Din pacate parintii sunt singurii care pot muta fetita la alta scoala sau cel putin in alta clasa. Totusi exista ceva ce poti sa faci tu. Poti sa inregistrezi cu ub telefon mobil tot ce se intampla atunci cand invatatatoarea " o ia razna". Da-i surorii tale un telefon mobil, pe care sa il bagi intr-un buzunar sau oriunde, inde sa nu poata fi observat. Apoi trimite inregistrarea la televiziune. Poti sa vorbesti cu alti parinti, ai altor copii si sa-i convingi sa depuna o plangere ( nu la politie, ci la scoala) impotriva invatatoarei. Poti sa vorbesti chiar tu cu invatatoarea surorii tale. Ai putea sa vorbesti cu mama ta, dar mentalitatile de genul asta se schimba greu. Te sfatuiesc sa aplici ideea cu inregistratul. Te asigur ca va functiona.

| Sarina a răspuns:

Deci nu se. poate asa ceva e bine de mers la politie si facuta plangere atat pe numele mamei cat si pe al învățătoarei si bineinteles schimbata clasa si scoala