| Alexandra_4020 a întrebat:

Off, ma ma enerveaza in ultimul timp, din cea mai mica greseala pe care o fac se enerveaza pe mine.Eu am 14 ani si mai am o sora de 9 ani si in ultimul timp numai pe ea o baga in seama si pe mine ma face in toate felurile. Zice ca sunt in clasa a 8-a si nu sunt buna de nimic, ca cica nu stiu sa invat, ca nu stiu nimic sa fac, ma trezeste la 7 dimineata chiar daca eu invat de la 12 sau de la 1, dar ma trezeste odata cu sora-mea, si multe altelesadsi vorbeste f urat cu mine ma face:handicapata, proasta, tampita.Si asta nu demult, ca de obicei mama nu vorbea deloc asa, si numai mie imi zice asta.
Off, e sfaturi imi dati?
Astept ca mai multe.
DAu fundasad:*

Răspuns Câştigător
| MasQueNada a răspuns:

Daca spui ca aceste lucruri nu se intampla de mult timp, poate ca mama ta are o perioada mai stresanta si nici macar nu-si da seama ca reactioneaza asa si ca pe tine te afecteaza.

Tu incearca sa-ti faci treaba ta bine si daca vezi ca in continuare se intampla la fel, incearca sa discuti cu mama ta atunci cand vezi ca este intr-o dispozitie mai buna.

Daca tu consideri ca nu ai cum sa abordezi subiectul cu ea, vorbeste cu tatal tau si zi-i lui sa incerce sa vorbeasca cu ea, iar daca nici asa nu merge, tot ce-ti ramane de facut este sa incerci sa fii cat mai cuminte si sa astepti sa-i treaca.

5 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Exista multe cazuri in care parintii au 2 copii si mereu cel mare are impresia ca parintii lui numa pentru cel mic traieste, si nuna pe cel mic il iubesc. Ei bine, nu-i asa, parintii isi iubesc copiii in mod egal, nu se poate stabilii favoritul desii in unele situatii ai impresia ca cel mic este. Ei bine, eu cred ca te inselihappy, doar ca parintii tai se astepta ca tu sa fii un model pentru cea mica cand va creste. Sa fi un copil model, sa inveti bine la scoala si etc. Deci tu trebuie sa inghiti, ca [,] cu cat te vei certa si te vei lua in gura cu mama ta mai mult, cu atat va fi mai rau. Mai bine mai inghite si mai rabda si tu o perioada, si sunt sigura ca in curand situatia se va remedia, te asigurhappy. Macar incearca, rau nu are ce sa fie. In caz de vreodata se ajunge la violenta fizica fata de tine, iti recomand sa te adresezi urgent unui centru de protectie al copilului, caci deja violenta fizica, e un lucru prea grav si greu de suportat pentru bietii copii. Te poti adresa si acum, dar inainte daca nu vrei sa fii gonita de acolo pe motivul ca inventezi, povesteste aceste lucruri unui adult, unei rude de care esti mai apropiata si care esti sigura ca te crede, u profesor sau chiar un psiholog. Daca ele considera ca ce face mama ta e grav, propune-le sa te insoteasca la un centru de protectie a copilului pentru a lua alternativa la problema ta. E cam singura calestraight face. Sper ca te-am ajutat! Mult succes!:* O zi buna!happy

| Alexander21 a răspuns:

Nu cred ca te face in felul ala, exagerezi.Si se asteapta de la tine fiind mai mare sa fi mai desteapta.Nu ti se pare normal? Ca cea micuta sa ia exemplu de la tine.Si pana la urma depinde de tine sa pui piciorul in prag, cresti...Ai 14 ani, nu te poate trata ca si pe un copil de 5 ani. Poate si aia o sperie...Si incearca sa te controleze.

| Etelca a răspuns:

Eu am 10 ani si am un frate de 14 ani in clasa a opta, dar sa stii ca il trezeste o data cu mine! In cazul mamei tale ti-as recomanda sa porti o discutie cu ea si s-o intrebi de ce se poarta asa cu tine.Trebuie sa-i spui ceea ce gandesti, s-o faci sa simta durerea care o porti si tu! Poate ca mama ta nu a mai simtit prezenta ta pentru ca poate nu mai stai cu ea si spui ca esti prea mare ca sa mai petreci timp cu familia.Ti-as recomanda sa stai mai mult cu ea, sa petreceti mai mult timp impreuna. Daca totusi mama ta tot asa se comporta dupa mult sacrificiu din partea ta vorbeste cu tatal tau sau nu o mai baga pe ea in seamna! Mai rezista si incearca sa nu mai pui toate rautatile spuse de ea la inima! Bafta si sper sa va intelegeti mai bine!

| MasQueNada a răspuns:

Adry05, termina cu protectia copilului ca nu suntem in SUA si nici nu cred ca e cazul. Daca intr-adevar se ajunge la ceva grav, de genul bataie, e altceva, dar deocamdata cred ca e vorba doar de o perioada mai proasta a mamei.

| Alexandra_4020 explică:

Nu e nimic grav.Stati calmi, mai ales Adry05, mama mea a avut ceva...adica cine stie poate e stresata si ea, ma inteleg f bine cu ea, numai ca in ultimul timp a fost mai ciudata.Nu mai atins niciodata, suntem in relatii bunehee hee
Prea tare exagerare, mai ales din partea mea unde am gresit cand am zis ca m-a facut asatongue...multumesc!happy