anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ok, deci am o problemă.Mă simt atât de inutilă. Am doar defecte. Mă urăsc. Părinții mei au divortat când eu aveam un an. Eu, rămânând cu mama, care s-a căsătorit. La 11 ani am vrut să mă sinucid. Mă certam des cu tatăl meu vitreg, de unde rezultau și certurile între părinți. Bineînțeles că din vina mea.Nu voiam să mai fiu persoana care strica totul. Așa că îmi doream fie să mor, fie să fug de acasă.Eu, la 10 ani luam calmante și mergeam des la psihologi. Mă credeam defectul familiei. În fine, anul trecut mama și tatăl meu vitreg s-au despărțit. La școală eram mereu retrasă. Nu am prieteni. Sunt urâtă. Îmi e frică de oameni, nu vreau să mai fiu judecată. Nu îmi cunosc tatăl natural. Plâng des după el. Nu înțeleg de ce sunt atât de proastă.Și, mereu țin toate astea în mine, mă izolez. Dar nu msi pot. Am început să scriu povești și să compun poezii. Prin asta mă calmam eu. Și am renunțat la asta când am realizat că tot ce iubeam eu, îi dezamăgea pe alții. Sunt hipersensibilă și atelofobică. De ce nu pot fii ca ceilalți? De ce mereu fac ceva greșit?

3 răspunsuri:
| Kennedy97 a răspuns:

În primul rând, calmează-te. Revino-ți. Ai o viață de trăit!
Înțeleg,divorțul părinților tăi te-a afectat foarte mult. Ăsta e motivul pentru care te subestimezi,să zic așa.
Și nu, nu e vina ta. Să te sinucizi? Tu ai văzut ce ai scris? :O. Câți ani ai? Ai trecut de adolescență? Nu? Uite...un motiv pentru care să trăiești în lumea asta. O să te maturizezi,cu toate că deja,ușor,ai făcut-o. E o maturizare precoce. Trebuie să crești,să ajungi cineva,să te căsătorești,să ai o familie frumoasă și fericită, să îți trăiești viața! În niciun ca, NICIODATĂ să nu vezi suicidul ca o metodă de scăpare din așa ceva.
Poartă o discuție decentă și calmă cu mama ta în legătură cu tatăl tău biologic. Spune-i că vrei să îl cunoști.
Să pleci de acasă? Și unde o să te duci? Nu rezolvi nimic nici cu asta!
Nu ai prieteni? Nu ai prieten? Nu ești frumoasă? Ei bine,prima și ultima idee sunt doar în capul tău. Trebuie să devii mai optimistă, să zic așa!
Ieși cu prietenele tale. Sau cu persoanele care le consideri apropiate.
Treptat, o să vezi lumea. O să te schimbi și tu, nu o să mai fii aceeași. O să cunoști un băiat, care o să te iubească și să te înțeleagă.
Dacă ai nevoie de ajutor, trimite-mi un mesaj pe privat, o să te ajut cu cea mai mare plăcere!

Sănătate, și ai grijă!

| SebastianBoanca a răspuns:

Uite, eu vreau sa te ajut. Sunt Vlogger si am trecut si eu prin foarte multe chestii, dar am invatat cum sa ies la final cu zambetul pe buze din orice situatie. Pot sa iti raspund la intrebarea ta printr-un video in care o sa incerc sa te sfactuiesc cat pot eu de bine si sa iti dau exemple din viata mea. Doar trimite-mi intrebarea asta printr-un mesaj privat pe canalul meu de YouTube. Stai linistita, daca vrei numele tau de youtube poate fi anonim, doar spune-mi asta in mesaj. Asta e canalul meu: https://www.youtube.com/channel/UCmb5NjB3jS4qFjqDRZbzfZw
O zi frumoasa sa ai! :)

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!