De mult nu mai folosesc o strategie anume, astept profesorul pe hol, vad ce stare de spirit are, e calm sau nu si atunci iau o decizie despre ce sa mint, ca am nu stiu ce treaba sau ca mie rau si ma duc la medic etc. Daca te duci cu o poveste prea buna se prind profii pentru ca s-au mai invatat si ei sa nu puna botul la orice, daca te intreaba ceva la care nu te-ai gandit inainte si nu esti in stare sa spui ceva pe loc, s-a dus naibii toata sandramaua. Daca am nevoie sa plec si stiu ca profu'/profa este ciufut/ciufuta, plec pur si simplu. Oricum, faza cu "mie rau, nu mai pot, borasc" nu prea mai tine in ziua de azi, decat la copii mici de la maxim clasa a 7-a in jos, iar eu depasesc nivelul cu vreo 5 clase, fiind a 11-a, deci am nevoie de o poveste buna ca sa conving un profesor sa ma lase sa plec fara absenta.
Simplu...daca ai o doctorita de familie ok e foarte usor... vorbesti cu un coleg sa ii spuna dirigintei ca esti bolnav. stai acasa apoi duci scutire de la doctorul de familie( pentru toata ziua ). pentru o ora nu merge ca se vede ca nu esti racit. incearca cu durerea de masea de cap grata etc. si daca esti fata vorbeste cu o profa sa te invoiasca ca esti in acea perioad( nu e mereu accesibila ) sau tot pentru o zi pacaleste`ti parinti si te invoiesc ei succes
Te prefaci ca te doare burta, ca te doare capul, ca iti vine sa vomiti si alte chestii si incepi sa plangi. Mai inventezi si tu.