| Adela05 a întrebat:

Ok,nu stiu de ce fac asta,dar chiar am nevoie de niste sfaturi, ceva.Pe scurt, sunt urata.Inainte nu credeam asta, ba chiar ma vedeam draguta.Insa de cand m-am mutat in alt oras, alta scoala unde evident nu cunosteam pe nimeni mi-am format parerea asta despre mine.Nu ar fi asta cea mai mare problema, doar ca odata cu mutarea au inceput comentariile rautacioase si jignirile care sincer ma doboara.La inceput incercam sa ignor insa am ajuns sa am o stare depresiva aproape nonstop.Inainte sa ma mut aveam multi prieteni apropiati si totul era super ok,insa aici majoritatea ma evita(in cel mai bun caz). Sunt slaba,inalta,singura problema este ca nu am trasaturi frumoase, si am si un defect la un dinte(care nu se prea poate ajusta) de care mai nou se leaga toti.Nu stiu ce as putea face, sincer nu mai suport jigniri si glume pe seama mea.Nu am nici o sansa de a intoarce replici pentru ca eu sunt singura impotriva tuturor.Si uite asa am inceput sa stau mai mult prin casa, sa evit persoanele.Nu stiu cum va suna asta,dar va spun cu mana pe inima ca sunt cu moralul la pamant,ajung sa plang aproape in fiecare zi,pentru ca serios acum, nu prea poti fi fericit cand zilnic se gaseste cineva sa iti aminteasca ca esti urat.

5 răspunsuri:
| ElenaSA a răspuns:

Da, sunt defecte, dar incearca sa vezi si defectele celor care te critica. Nimeni nu este perfect.Incearca sa te gandesti la colegi si vezi ca poate gasesti pe cineva care nu te critica, care este neutru si stabileste o relatie cu persoana respectiva. Intre timp mentine legatura cu vechii prieteni. Si ce este mai important, nu te framanta. Gaseste lucruri placute in fiecare zi de facut.

| Me01 a răspuns:

Buna, nimeni nu e perfect ( le poti spune asta ) fiecare persoana are defecte, fiecare persoana e frumos/a in felul iei.incerca sa ignor ce spun alți despre tine si nu mai pune toate la suflet, lor nu le pasa ca tu plângi. Cui nu-i place de tine sa nu vorbească si sa păstreze comentariile pentru iei, încerca sa gândește pozitiv despre tine, ți-ai cam pierdut încrederea in tine si nu e bine.
Oricât de bun/a ai fi lumea tot de rău vorbeste.

| ThatsTheSpirit a răspuns:

Nimeni nu rămâne pe dinafară pentru totdeauna. Până la urmă, îţi vei găsi un prieten/o prietenă care va fi alături de tine şi te va sprijini, sau poate chiar mai mulţi. Poate că acum, când toată lumea te critică şi se ia de tine, te simţi foarte prost şi ajungi să crezi ceea ce spun ei. Învaţă, totuşi, să îi ignori şi să nu pui la suflet niciuna din jignirile lor, asta este singura soluţie. Ba chiar ai putea să şi râzi împreună cu ei pe seama propriilor lor glume, la fel cum a spus şi marry95. Asta îi va ustura foarte tare, pentru că scopul lor e să te demoralizeze. Dacă vor vedea că tu nu le dai importanţă şi nu te simţi afectată de spusele lor, vor deveni frustraţi şi vor căuta pe altcineva de care să râdă. Tot ce trebuie să faci e să înveţi să fii puternică. Cât despre faptul că te consideri urâtă, să ştii că frumuseţea este relativă. Poate colegii tăi te consideră urâtă, dar undeva pe lumea asta există cineva care te vede drept cea mai frumoasă fiinţă care a existat vreodată, crede-mă. happy

| marry95 a răspuns:

Probabil sunt doar rautaciosi. Eu sunt sigura ce esti foarte frumoasa :* nu te cunosc si pentru asta se comporta sa cu tine. Nu face greseala sa stai inchisa in casa pentru ca mai rau o sa faci. Iesi cu ei, incearca sa te imprietenesti, nu lasa sa se vada ca esti deranjata de comentariile lor pentru ca daca faci asta le dai ocazia sa continue. Lasa-i sa te cunoasca, sa te descopere, fii prietenoasa chiar daca ei sunt rai si astfel o sa isi dea seama ce fel de persoana esti. Invata sa iti accepti defectele. Daca esti constienta de defectele tale nu ai de ce sa fii suparata, glumeste tu pe seama defectelor tale si astfel te vor gasi amuzanta si tocmai defectele acestea te fac diferita si deosebita. De ce crezi ca aveai prieteni inainte sa te muti? Pentru ca iti cunosteau defectele si tocmai asta te facea draguta. Razi si tu cu ei pe seama defectelor tale si scoate-le si tu lor defectele in evindenta tot sub forma de gluma. Radeti impreuna de voi si astfel va imprieteniti. Daca te inchizi in tine nu rezolvi nimic. Invata sa te accepti si lasa-i si e ceilalti sa o faca. Asa e de fiecare data cand esti intr-un mediu nou. E greu la inceput dar cu timpul lucrurile o sa se aseze. O sa vezi ca va fi bine. Te pup.

| lucifer12345678 a răspuns:

Urati sunt cei ce te jignesc.nu trebuie sa le intorci replicile, doar ignorai.ai rabdare iti vei gasi intr-o zi un prieten, nu toti sunt asa. daca ai o frumusete interioara se va gasi cineva sa o aprecieze fii increzatoare