| blueeyedgirl a întrebat:

Olahappy. Uite care'i fazabatting eyelashes : eu vreau sa slabesc cam 5 kg.
Fac mai multe lucruri pentru a reusi dar in principal ma bazez pe bicicleta medicinala si stiti ca arata cate calorii arzi deci... stie careva aprox. cate calorii trebuie' sa arzi ca sa slabesti un kg?happy m-am tot gandit la chestia asta si am incercat sa caut pe net dar imi da d'alea de fizica si kilojuli blah blah tonguehappy
mc mult care stie >>>:::funda:*

Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

laughing
Pai, exact, kJ este o unitate de energie des folosita, insa la alimente iti da alta unitate de masura, caloria, pentru ca asa suntem noi, ne trebuie n-spe unitati de masura in loc de una singura. 1 kJ = 0. 24 cal, deci ca sa consumi o calorie, trebuie sa faci un lucru mecanic - sa pedalezi laughing - de 4. 2 kJ
Acuma, corpul tau nu este un "balon" de untura, sa fie alcatuit numai dintr-un material la care ii cunosti puterea calorica. Dar poti sa calculezi, zicand ca din cele 5 kg, 25% este grasime
1 g lipide (grasimi) = 9 cal, tu vrei sa dai jos 1. 25 kg de lipide, deci 11250 cal, pentru care trebuie sa faci un lucru mecanic de 47250 kJ.
Acuma, corpul tau cand depui un efort nu consuma numai pentru efortul respectiv. La o activitate medie, o persoana de ~80 kg consuma 500-700 W, hopa, alta unitate de masura...
ce este unitatea asta? este UM a lucrului mecanic, 1 Watt = 1 J * 1 s. Adica intr-o secunda, la activitatea medie depusa tu consumi 0. 5. 0. 7 kJ, deci ai avea nevoie de 47250 / ( 3600 *0. 5), adica de 26 h si 15 min de pedalat. pana mea, asa de mult? :-o
ok, suna clopotelul, PAUZA, ne vedem la urmatoare lectie de fizica saptamana urmatoare.

1 răspuns:
| alexbzalex a răspuns:

Io zic sa o lasi mai moale cu tehnologia asta, daca vrei sa slabesti iesi afara alerga kate 3 km pe zi si o sa slabesti sau du-te la sala de fitness si este chiar mai bine decat alegatul cum vrei u alegi. succeswinking