La 20 de ani trebuia sa fie pe picioarele lui, loc de munca, iubita, un scop. Nu este de vina el, sunt de vina parintii lui, care au primit aceeasi educatie. Eu la 20 de ani eram iesit din tara.
De acord cu nume6. total de acord. Băiat, fată, eu de la 5 ani i-am educat să se descurce singuri.
Am 2 prieteni intr-o situatie similara: ambii au 23 de ani, unul dintre ei a reusit sa se mute anul trecut cand avea 22. Celelalt inca nu reuseste pentru ca nu are posibilitate, de aceea nu imi place sa judec pe nimeni inainte sa stiu exact care este treaba.
Ceea ce spui mai sus este foarte improbabil, nu prea exista parinti atat de absurzi, si chiar daca exista sunt 1 la un milion, iar copii care indura poate nu au de ales, de ce sa judecam? Mi se pare o prostie idioata.
Ultimii prosti, cu psihic slab si prost crescuti.
La 20+ ani este barbat, nu plod, mearga-sa la munca sa-si faca casa si sa-si ia cate telefoane vrea.
Opinia mea personala este ca prietenul tau este prost, prost crescut si prost in general.
Eu, dac-ar fi fost cazul, la 18 ani eram deja in cautare de job (caci nu cred ca merge la facultate) ca sa-mi iau un apartament si sa scap de toti. Sau na', imi luam job, faceam un imprumut la banca si tot scapam de ei.
Sa fii controlat de parinti la 20 de ani este cringe... prea patetic pentru a mai fi rational.
Nu ca as vrea sa le iau apararea la aia. Dar un lucru care nu-mi place este ca multa lume comtenteaza de ei, insa nimeni nu zice nimic de parinti. Patetic. Aici e fix vina parintilor care in primul rand sunt prea posesivi si protectivi, care le place mereu sa detina controlul, care nu si-au educat copilul cum trebuie si l-au crescut in asa fel incat el sa fie dependent de ei si mereu sa se supuna fara sa gandeasca,, ba. acum sunt mare, ce naiba" nu. ci cu ideea,, mama e mama, indiferent de varsta si trebuie sa o ascult" Mhm. Eu de eram in locul lor faceam tot posibilul sa plec dracului. Si de mancam paine cu pateu un an intreg, dar macar eram singur si linistit. Ce pot sa spun, imi place libertatea . Lor nu ai ce sa le faci. Au fost invatate ca mereu sa le spuna ce sa faca si cum sa faca si sa le ofere totul pe tava. Ca le spala mama, ca le face mama. In schimb daca ar trai singuri, nu ar mai manca ceva gatit niciodata, ar ramane cu hainele nespalate si bineinteles cu mizerie in casa + ca poate sunt speriati de,, realitatea" pe care i-au tot bagat-o parintii lor in cap precum ca viata este grea, ca cheltuielile sunt mari si banii sunt putini. Sincer, pe zi ce trece devine din ce in ce mai usor sa te muti singur, atat timp cat esti matur, descurcaret si putin destept. Daca inainte cuplurile se cuplau doar pentru ca salariile erau atat de mici incat nu acopereau cheltuielile, in ziua de azi nu mai este asa. De chestia asta se bucura mai ales femeile, care au acces la job-uri si de tip entry level si li se ofera un salariu suficient de mare incat sa poata trai singure cat vor ele, fara sa fie nevoie sa se mute cu un barbat (care oricum si ala o sa le faca zile fripte), doar ca sa scape naibii de mami si tati.
Sunt unii copii care sunt mai redusi in gandire de asta ai mentionat lucrul acesta in intrebare. Lasa ca si tu o sa fi mama si cine stie ce copii o sa iti ofere Dumnezeu la nastere.
Ai auzit de IQ, adica coeficientul de inteligenta al unei persoane. La nastere se hotaraste totul pentru ca omul asa cum se naste asa ramane toata viata lui pana moare.
Ce vrei sa spui cu asta? Fii mai explicit
Astia da fătălăi, îţi dai seama dacă mami lor îi pedepseşte la varsta asta, viitoarele lor neveste îi vor juca cum vor.
Ma da ce destepti suntem azi? pacat ca nu gandim toti la fel.
Părinţii aceștia suferă de grijă și ocrotire exagerată. Nu aș zice că sunt proști. Dar deja mi se pare exagerat mai ales că vorbim de un băiat nu de o fată. Copilul acesta nu trebuie protejat la o vârstă de genul, ci maturizat. Să îl lași să cunoască singur lumea asta cu bune și rele, să înveţe din eșec si din câștiguri. Dacă nu o să i se creeze libertate, nu o să aiba încredere în forţele proprii, o să creeze stări de anxietate, trebuie lăsat în societate singur fără pedepse, fără să i se zică "tu ieși la ora x din casă" pentru că o să îi afecteze stima de sine în forţele proprii, o să fie ca un pui de găină mereu sub aripa mamei, are de asemenea șanse să ajungă un întreţinut toată viaţa pe banii părinţilor. Trebuie lăsat în societate să își găsească un loc de muncă, o iubită cu care să întemeie o familie în viitor. Trebuie să i se lase libertate, deja e major, și nu o să se maturizeze niciodată, va depinde de părinţi, nu e fată să vină cu burta la gură, e alegerea lui ce anturaje își face, anturaje care îl vor face să se maturizeze sau îl vor duce în abis, la droguri, etc. Dar el trebuie lăsat să aleagă singur anturajul, numai așa se maturizează. Bineinţeles că până la 20 de ani deja era datoria părinţilor să il înveţe ce anturaje să aleagă, ce prieteni să-și facă, cum să se comporte în societate ca atunci când e major să le pună aceste aspecte în aplicare.
Una buna, sa nu se merite daca vor ramane cu ei in aceiasi locuinta pana nu vor mai fi pe pamant >) inconstienti putin spus
Wow, nu mi se pare deloc o atitudine bună din partea părinților. Am fost pedepsită pana pe la 12 ani, dar la 20? E normal sa mai existe certuri și contraziceri cu părinții, dar nu e normal din partea lor sa isi pedepsească copilul la 20 de ani.
AvalohAlyn întreabă:
ale0409 întreabă: