| Ioana_Daria_1995 a întrebat:

Părinții mei ma țin foarte foarte din scurt, deși am 19 ani(fată) nu ma lasă sa fac nimic,. Niciodată nu am fost intr-un club pentru ca na nu ma lasă și nici nu e genul meu, la ora 8 jumătate trebuie sa fiu in casa, de plecat pe vreo undeva cu prietenii niciodată nu m-au lasat. Ma enervează foarte mult ca ma privează de libertate și ca eu cu vârsta asta totuși nu ma mai întâlnesc și nu mai am când sa-mi trăiesc adolescenta. Nu veniți va rog ca vai cât ești in casa lor, pe banii lor fac ce zic ei, nu vreau sa-mi spuneti asta. M-ați putea ajuta cu niște sfaturi, ce sa vorbesc cu ei? Mulțumesc mult

9 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

La vârsta asta ar trebui să fii la facultate.
Tu cu ce te ocupi?

| Ioana_Daria_1995 explică (pentru Andreeush):

Am scris mai sus, sunt încă la liceu in clasa a 12-a.

| Plato a răspuns:

Adolescența? Tu nu mai esti adolescentă...
La varsta ta, se presupune ca esti la facultate sau la munca. Tu ce faci?

| Ioana_Daria_1995 explică (pentru Plato):

Sunt încă la liceu in clasa a 12-a.

| Plato a răspuns (pentru Ioana_Daria_1995):

Atunci mai #rezista si tu un an.
Dar ai grija, cand dai de libertate, sa nu abuzezi ca ajungi rau.

| Rd79 a răspuns:

Pai singurul lucru pe care il poti face (daca nu reusesti sa le spui pe cale amiabila ca vrei sa ai mai multa libertate) este sa te muti de la ei. Atunci nu vor mai putea sa iti faca nimic happy

| hamate a răspuns:

Depinzi de ai tai la 19 ani? Foarte trist.

| Ioana_Daria_1995 explică (pentru hamate):

Sunt încă la liceu in clasa a 12-a. Da, depind de ei.

| BufnitaNocturna a răspuns:

In primul rand parintii mereu vor fi mai severi cu fetele. In al doilea rand consider ca ar trebui sa le castigi increderea.De exemplu ai putea sa vorbesti cu ei despre prietenii tai, sa le dai niste numere de telefon, eventual sa ii cunoasca, poate asa se vor mai linisti cand vor sti cu cine iesi si te vor lasa. Asta necesita timp si rabdare, trebuie sa le vorbesti frumos si cu calm, sunt sigura ca vor intelege.
Daca nu si nu, ai 19 ani, presupun ca vei merge la facultate, probabil in alt oras decat unde stai cu ai tai si asa vei avea mai multa libertate. Dar nu uita ca libertatea asta vine si cu consecinte daca nu e folosita cu cap. pupici:*