| litere123 a întrebat:

Părinții mei sunt divorțați. Primesc pensie de la tatăl meu și având în vedere că am împlinit vârsta de 18 ani, trebuie să depun un dosar la tribunal pentru primirea pensiei în continuare. Am de ales două opțiuni(propuse de avocata mamei):fie particip singură la judecătorie, fie susține un discurs avocata mamei pentru mine în fața judecătorului. Sunt confuză, deoarece nu știu ce alegere să iau. Nu suntem suficient de îmbelșugate (bani) ca să cer doamnei avocate să participe la proces (îmi cere 1.000 lei), pe când opțiunea de a vorbi singură în fața judecătorului(300 lei) e mult mai benefică. Ce vreau să spun e faptul că nu sunt experimentată în acest domeniu(deși mi-ar plăcea să lucrez pe viitor), nu știu să susțin un discurs cu un domn judecător și nu știu sigur dacă pot face față. Doar că opțiunea aceasta e mult mai economisitoare, iar mama e de acord cu aceasta. Ea afirmă că mă voi descurca să comunic, deoarece consideră că am un limbaj și un comportament indicat față de ea, iar prețul e benefic.

Ce ai face tu în locul meu? Cum ai proceda?

Cum decurge o conversație într-o judecătorie?

De ce trebuie să ții cont?

Ce înseamnă : după dosarul x urmez eu?

2 răspunsuri:
| Iote a răspuns:

Economia de acum s-ar putea sa te coste mai mult dupa verdict. Asta daca nu stii sa-ti sustii cauza. Recomand un avocat.
Dar lamureste un lucru: ce inseamna "avocata mamei"? Are ea avocat personal angajat?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să spui acolo ceea ce dorești și de ce. E simplu. După ce începi să vorbești o să îți treacă emoțiile. Judecătorul fără robă, este om și el ca tine. Acolo are autoritatea de a reprezenta legea, dar tu nu ceri nimic ilegal, spui cine ești și ce dorești, ceea ce este conform cu legea.