| karinamark a întrebat:

Parintii mei sunt divortati straight face. Tata s-a recasatorit cu o tipa de 26 de ani fosta studenta la psihologie si stiintele educatiei. Tipa nu are copii dar nici nu vrea si este obsedata de mine gen vrea sa facem o groaza de chestii impreuna. mi se pare cam straniu sa am o asa "mama" mai mare decat mine cu 10 ani care pe deasupra se vede de la o posta ca sta cu tata numai pentru banii lui. Mama mea adevarata nu a fost niciodata prea apropiata de mine sa spunem doar ca a fost mai preocupata de felul in carea arata si de marca gentiilor ei. Fratele meu sta cu mama iar eu cu tata el este cu 3 ani mai mare ca mine si am hotarat ca de acum inainte sa stam impreuna la acelasi parinte. Problema ar fi la care. Ideei?

16 răspunsuri:
Apache
| Apache a răspuns:

Sincer...l-as alege pe tatal tau!
Tipa aia poate nu e un inger.dar baremi acum cat dureaza taicatu e fericit!
Sincer tot e mai bine decat sa stai la maicata si sa nu te bage in seama.nu?
si 2 ) poate ar trebui sa ai o discutie intre 4 ochi cu sotia tatalui tau... poate aparantele inseala!

| karinamark explică (pentru Apache):

O urasc...o accept numai pentru ca imi face toate capriciile.

| Apache a răspuns (pentru karinamark):

Mda...ai o situati complicata!
Stii care e treaba, daca taicatu nu vede chestiile astea atunci las-o in pace si distreza-te cat poti!
Banuiesc ca ai cam 15-16 ani ...mai indura cativa ani, dupa ce faci 18 o sa ai mai multe posibilitati

| karinamark explică (pentru Apache):

Am 16 fara 2 luni laughing aaasi fratele meu are 19 el nu ar mai avea nevoie sa stea cu parintii teoretic. dar practic am hotarat de coman acord ca pana fac 18 ani vom sta la acelasi parinte. acum sunt foarte confuza mai aleas ca toata lumea ma indeamna in toate partiile si ini da sfaturi diferite de mele mai multe ori nesustinute.

| katy a răspuns:

Imi pare rau pentru situatia ta, eu as zice sa stati cu tatal vostru daca mama voastra nu se comporta ca o mama si chiar ma bucura faptul ca ai luat o decizie buna in ceea ce priveste relatia cu fratele tau, e foarte bine ca vreti sa stati impreuna si ca va intelegeti.in ceea ce o priveste pe mama voastra vitrega, nu sunteti obligati sa o acceptati exact ca mama, insa trebuie sa ii acordati respectul necesar avand in vedere ca este maritata cu tatal vostru si ca totusi incearca sa se apropie de voi.nefiind o diferenta extraordinar de mare intre voi doua, dupa cum zici, cu siguranta veti ajunge la un punct in care va veti intelege si va va fi drag sa stati una in preajma celeilalte.doar in cazul in care ea v-a calca cu ceva stramb atunci ati avea dreptul sa fi-ti revoltati si sa-i spune-ti tatalui vostru ca ea e pe interes, pana atunci lasa-ti lucrurile sa decurga asa ca este foarte bine!

| perryornitorinca a răspuns:

In locul tau as ramane la tata.adica ai o mama pe care nu ai avut-o pana acum care vrea sa fie apropiata de tine si pe deasupra l-ai avea si pe tatal tau langa tine.adica ai avea si mama si tata. daca ai ramane la mama ta probabil ca situatia ar fi la fel ca si pana acum adica nu te baga in seama si nu ai avea 2 parinti.bafta.totusi consultate si cu fratele tau. si mai este o chestie de care trebuie sa tii cont - pe care dintre cei 2 il iubesti mai mult si daca il iubesti pe tatal tau ai avea un avantaj mare -ai avea 2 parinti ...bafta ( funda?)

| Heys a răspuns:

Este o problema delicata o sa le iau pe rand sper sa tea ajut.

1.Nu stiu daca s-a casatorit domnisoara cu tatal tau pentru bani dar stiu un lucru ca majoritatea fetelor peste 20-25 de ani isi doresc extrem de mult copii. Poate ea vrea sa ve integreze in familie si sa se apropie de tine.Nu trebuie sa ii porti pica si sa nu ii zici tatalui tau lucruri rele despre ea doar pentru ca nu este ca mama ta.

2.In legatura cu mama ta aici este mai delicat daca as fi in locul tau as alege sa stau cu tata daca spui ca mama ta nu iti acorda atentie si nu e apropiata de tine.Dar ma gandesc si imi este mila de mama ta sa ramana singura pana la urama tatal tau s-a casatorit si isi reface viata.Chiar daca ar fi mai bine cu tata eu te sfatuiesc sa ramineti cu mama. Trebuie sa va ganditi ca sunteti baieti si are nevoie de voi.
Sper ca te-am ajutat.happy FUntahappy

| karinamark explică (pentru Heys):

Sunt fata. si mama are tot suportul nostru moral si financiar din partea tatei.si oricum ea are afacerile ei so... si nu pot spune ca am fost prea apropiata nici de tata el fiind mai tot timpul la birou. insa totusi sunt pariintii mei si ii iubesc egal cu bune si cu rele nu ma pot decide cu cine sa stau.

| Heys a răspuns:

Aniela13 nu cred ca ar fi bine sa ii separi adica macar voi ca frati sa fiti uniti sau poate sa il asculti si pe fratele tau unde vrea el sa stea si sa fi de acord cu el daca spui ca din pentru tau de vedere ii iubesti egal.Cred ca fratele tau prefera la mama deoarece nu o agreeaza pe sotia tatallui tau.

| PisyRock a răspuns:

Salut. Intr-adevar, este o situatie dificila. Pai, dupa cate ai povestit, ambele "mame" au personalitati asemanatoare. Dupa parerea mea, as zice ca la tatal tau ar fi cel mai bine, bineinteles daca macar el se ocupa de voi. Totusi, in cele mai multe cazuri, cel mai bine e cu mama. Dar fiecare caz e diferit. Alegerea este doar a voastra. Sper sa faceti alegerea corecta. Succes si numai bine tie si familiei tale

| Annie2498 a răspuns:

Parintii mei au divortat anul trecut. Tati avea deja de vreo 5 ani pe altcineva. Acea persoana are acum 29 de ani. Intr-adevar nu este la fel de obsedata de mine, dar totusi cred ca tine la mine, cat de putin. La divort am ales sa stau cu mami, ea nu este la fel ca mama ta, dar mami este foarte exigenta si nu ma lasa sa fac aproape nimic din ce face un copil de aproape 14 ani. Acum totusi regret ca am ales-o pe mami. Depinde si de fratele tau. Daca se intelege cu mama voastra mai bine atunci mutati-va la ea. Dar daca se intele mai bine cu tata atunci ramai la el. In fond si la urma urmelor mama voastra vitrega fiind asa de tanara este mai mult in mintea voastra:*. Si va puteti intelege mai bine, si va putea vorbi cu tatal vostru sa va lase in mai multe locuri, sau sa facetii chestii mai de adolescentii nu de copii de 10 ani:*. Sper ca te-am ajutat:*

| karinamark explică (pentru Annie2498):

MERSII :* Tata nu este deloc exigent cu noi si nici mama mai de graba doica.(femeia ce are grija de noi ) ne-a fost alaturi mai mult decat ai nostri in diferite momente.Fratele meu i-a spus alinei (mama vitrega) ca sa nu se mai liguseasca pe langa el deoarece este constiient ca este o centurista care sta numai pentru banii lui tata. mi s-a parut totusi cam dur avand in vedere ca ea pare cel putin bine intentionata.

| Annie2498 a răspuns (pentru karinamark):

Eu zic ca cel mai bine. Inainte sa fie si fratele tau incredintat tatalui, sau tu mamei. Sa stati cate o saptamana de proba la fiecare parinte. Si tu sa incerci sa vorbesti si cu Alina mai deschis sa aflii ce vrea de la tatal tau. Pentru ca la urma urmeii suntetii fete tinere. Aveti (banuiesc eu) cam aceleasi ganduri. Incearca sa te bagi pe sub pielea ei. sa aflii daca este bine intentionata sau nu:*

| karinamark explică:

Completez cat erau parintii impreuna noi locuiam in bistrita si cand parintii s-au despartit tata s-a mutat la cluj.am stat si noi o perioada acolo apoi am venit la mama in vacanta de vara si a trebuit sa alegem unde stam eu m-am intors la tata si fratele meu la mama.

| strofloceala a răspuns:

Pai...eu as spune mama

| caramel98 a răspuns:

Trebuie sa va duceti la mama! cand esti in pericol strigi mama presupun! mereu mama o sa iti fie aproape si o sa te inteleaga! sper sa ii explici sa isi faca timp si pentru tine! si tata s-a despratit de mama! el are 43 deani si sta cu o tipa de28! eu am ales o pe mama! o fi avand el bani dar nimic nu e mai bine cand stai cu mama ta!