Dar nu este de crezut.
Atunci se pomenesc mortii.
"mosii de vara'' sau ''sambata mortilor''.
Si ce rost are acea pomenire?
Eu stiu ca mai era o chestie cu babe, si nu stiu cum era o zi si daca era insorita nu stiu ce se intampla... Porcarii.
Cand te duci si imparti spui :
'' Pentru X, Y si Z ''
Toata treaba este sa nu-i dam uitarii.
Fi serioasa. Oricine este uitat. Asta este cursul. Nu ii uitam pe cei recenti, ca na, nu avem cum, dar pe aia de 100 de ani nici naiba nu si mai aminteste. Asa vom pati si noi. Vom sta incuiati intr-un sicriu in pamant si nu o sa mai stim nimic, si faptul ca cineva face chestii de genul, nu ne va ajuta cu nimic. Vom fii uitati oricum.
Cred ca am asa o vaga idee despre ce vorbesti.
Te legi de martisor.
''Baba'' insemna o zi intre 1-9 martie.
Iti adunai ziua de nastere pana cand ajungeai la un singur numar.
Spre exemplu 28.
2+8=10
1+0=1
Deci ''baba'' norocoasa este de 1 martie.
Daca ziua va fi insorita tot anul iti merge bine, daca nu, nu.
Dar bine, asta e o superstitie.
Da prostiille alea! Pai superstitii sunt si traditiile alea de la biserici. Prostii
Daca faci lucruri marete si lasi imprimata o amintire in sufletul altuia acela va raspandi fie ca vrea fie ca nu fapta ta.
Va spune copiilor, nepotilor, nepotii vor spune nepotilor lor si uite asa ai ramas in mintea altuia.
Este ca un fel de propagare.
Vezi sa nu Astea se fac e ochii lumii...
Ia stai, esti ateu?
Traditiile de la biserica se numesc sarbatori .
Si cum spuneam, pe mort nu il ajuta cu nimic.
Nu trebuie sa fi ateu ca sa nu crezi in "sarbatori" ci doar informat si mai trebuie si sa fie unse rotitele alea...
Eu imi fac in curte statuie. si asa nu ma uita nici dracu" . cand se scoala dimineata le fac cu mana pe geam, chiar daca sunt mort de 2 deceni- asa cu siguranta nu ma uita nimeni
Cand esti fatarnic, da.
Cand spui din inima, nu.
Pe unde am fost si ce am vazut si prin filme, statuiile de gen masculin sunt mereu dezbracate.
Ia stai, Tepes era imbracat, si era pe cal.
P.S : Inafara oamenilor din razboi. Cred
De unde stii ca undeva, acolo sus, nu se bucura?
Pentru ca stiu de unde provin toate minciunile astea. Pentru ca stiu ca asemenea chestii nu isi au rostul si poti sa deduci si singura de ce. Ia spune-mi tu de ce nu aduci ofranda zeilor?
, iti dai seama ca eu fac statuia cu haine. un costum frumos sa ii fie rusine si lui Bond. Vreau sa isi aduca lumea aminte de mine cu bucurie nu sa nu se uita la statuie si dupa sa rama cu sechele
. sau, poate sa puna o pereche de chiloti, poate ii e frig statui, naiba stie
Nu cred in ei.
Nu am nicio dovada ca exista niste zei(precum aia din India).
Ai si tu niste idei...
Ok nu vreau sa lungesc tema asta cu tine. Poate cu alta ocazie
Cum vrei.
Leaoooo.....Esti o faataa leaaaa!
Mai era in COnstanta o statuie mare in fata unei biblioteci. cand mai meregeam vara sa mai iau o carte, mai mereu o vedeai cu o pereche de chiloti, semn ca niste nebuni au trecut pe acolo , de acolo si ideea.
Mi-ai adus aminte de ceva din tabara.
Eram prin zona Sibiului si noi am vrut sa mergem sa vedem ceva, am vazut un indicator si am mers conform lui(de fapt soferul, noi ne faceam de cap pe acolo).
Cineva sucise indicatorul
Am ajuns in partea opusa si pe acolo erau nudisti .
Nu te mai prosti. Maturizeaza-te.
Si de as fi reea?
Mi-ai luat vorba se pare
Fac si eu ce pot
Stii, ca in filmele politiste. Tot ce spui pe urma se foloseste impotriva ta.
Da Imi place de tine
Omule... Tare nehotărât mai ești. Acum câteva zile mi-ai spus mie ca ma placi, azi ii spui lui Daisuki si in același timp si lui Depress. Ce-i in neregula cu tine?!
Geloasa?
Lui depress i-am spus ca imi place adica modul in care m-a abordat.
Nu-mi spune ca te-ai suparat pe mine sau ceva, ca nu te cred
Ghici ce?
Mie nu-mi place de tine.
Ora de sexologie, ce stii tu . haios oricum.imi si imaginez, baietii radeau nu numai puteau si fetele cu ochii cat cepele
Ma bucur Oricum n-aveam nevoie.
Care o fi modul asta
Mi s-a mai spus, dar n-am aflat niciodata.
Zi-mi tu
E da.
Baietii se uitau ca nesimtitii si directoare tipa la ei sa-si intoarca privirea, eu eram cu ochii in pamant de rusine si cu o mana in lateral sa nu-i vad pe aia.
Fetele...Am aflat mai tarziu de la ele ca au tras cu ochiul
Sentimentul e reciproc
Auzi la ea ca nesimtiti . invatau si ei dinainte ce stii tu. mai stii intrebarea mea cu aia care stiu cate ceva e mai bine
ce ai domne cu grey? saracu incearca sa iti fie pe plac si tu ii "dai peste bot" asa? pai ce fata cuminte si buna mai esti tu?
Am cautat intrebarea de care spui tu o gramada de timp, si n-am gasit-o.
Insa am gasit asta si m-a amuzat :)) :http://www.tpu.ro/......unteti-de/
''fata cuminte si buna''- In mare parte sunt cuminte, nu umblu cu baietii, nu umblu pe sfert imbracata, nu ma machez. ''buna'' :-? Da, imi place sa ajut oameni.
Sa te iei de mana cu Bunyy, nu stiu ce v-a amuzat pe voi la intrebarea aia, masochistelor .
Pai. Raspunsul tau cand te-a jignit
Aha,alea m-au facu masochist pentru aia. bine ca pe unii ii amuza pe altii i supara
M-a bufnit rasul cand ti-am citit raspunsul
Mi te si imaginez ''umflat in pene'' pe acolo.
Mosii de vara, tinuti in sambata Rusaliilor, sunt unul dintre cele mai importante momente ale cultului mortilor. Inainte se credea ca sufletele mortilor, dupa ce au parasit mormintele in Joia Mare si au zburat slobode timp de 50 de zile, se intorc in lumea subterana in sambata Rusaliilor. Pentru ca aceasta reintoarcere sa se desfasoare fara incidente, oamenii savarseau rituri de induplecare si de imbunare a spiritelor mortilor: impodobeau gospodariile si mormintele cu ramuri de tei si faceau pomeni fastuoase, practici ce s-au pastrat pana astazi in satele bucovinene.
De Rusalii se dau de pomana vase de lut sau de portelan, cani, strachini si vase de lemn (cofe, cofaiele), impodobite cu flori si umplute cu lapte, vin sau apa. In unele sate bucovinene Mosii de vara incep inca in dimineata sambetei de Rusalii, cand pomenile amintite mai sus se trimit pe la casele vecinilor. Dar ritualul de pomenire are loc mai ales in cimitire, unde mormintele sunt curatate si impodobite din timp iar lumanarile ard intreaga perioada in care se desfasoara ceremonialului de pomenire. Impacarea sufletelor mortilor si intoarcerea lor fara incidente in morminte depinde de bogatia ofrandelor (pomenilor) si de respectarea ritualului. In aceste zile, la portile cimitirelor, se intind mese pline cu colaci si sticle de vin impodobite cu verdeata si flori si au loc slujbe de pomenire, oficiate de preotul satului, dupa care acesta parcurge intregul cimitir pentru a sfinti fiecare mormant. Dupa incheierea ceremonialului, satenii isi daruiesc unii altora ofrandele sfintite de catre preot sau le impart saracilor.