Nu conteaza pe care mana. Conteaza daca esti stangaci sau dreptaci. Dar cei mai multi poarta pe dreapta pentru ca majoritatea oamenilor sunt dreptaci. Depinde cum vrei. Si nu conteaza cum arata mai bine, ci cum te simti mai bine.
Eu am vazut baieti care aveau ori la mana stanga ori la dreapta. Deci oriunde vrei, parerea mea
:*
Pe stanga stiam, dar am vazut multi care purtau pe dreapta. Ca si ceasul, de obicei se poarta pe stanga.
Acest articol s-ar putea sa te ajute
https://topbijuterii.ro/pe-ce-mana-se-poarta-bratara
Deci, la bratari atat la baieti cat si la fete nu conteaza pe ce mana se tin in general, insa exista bratari care se poarta pe dreapta sau stanga.
De exemplu pe dreapta in general se poarta bratarile cu aspect religiod, cu cruciulite, iconite si alte simboluri religioase (deoarece prin simbolistica lor ele au `rolul` sa te indrume sa te ajute si sa te invete) iar de obicei pe mana stanga se port bratarile (bratari ce au uneori o semnificatie negativa) sau bratarile impletite din diverse snururi, margele cat si alte obiecte rebele (cu semnificatii ce variaza de la o natie la alta: ca de ex in unele locuri bratarile cu snur sau ata purtata pe mana stanga au ca simbolistica stapanirea mainii, prin faptul ca ai control total ca si mana dreapta...in caz de esti stangaci bratarile cu snur se poarta pe dreapta
Ca derivat al ceasurilor (ceasul reprezentand un accesoriu elegant ce il purtau deseori boierii pe mana stanga pentru a putea scrie lejer cu mana dreapta), bratarile de argint, aur sau alte metale pretioase sunt insemnate pentru a fi purtate tot pe mana stanga.
Un răspuns foarte bun și cu argumente.
ldhvsaldhvo întreabă:
Geo2969686 întreabă: