anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pe zi ce trece vad ca lumea asta o ia incetul cu incetul razna. Oameni lipsiti de moralitate care isi ucid pruncii nou nascuti, femei care inseala pentru bani sau din placere, barbati care abuzeaza femei din pura barbarie sau plictiseala, copile care isi incep viata sexuala la varsta la care ar trebui sa se intereseze de cartea de gramatica sau de algebra primara, frati care se ucid intre ei, batrani care mor din lipsa de spitale sau din nepasarea celor pe care i-au crescut, catedrale de sute de milioane de euro care se ridica cu bani din care ar putea fi ridicate zeci de spitale echipate decent, oameni in toata firea care asteapta sa fie loviti in cap de noroc rugandu-se la ceva ce nu exista.Nu vreau sa fiu critiat pentru ceea ce spun si o sa spun, nu sunt perfect, nici nu am avut vreo clipa intentia de a spune ca sunt, am facut enorm de multe greseli in viata, am trecut prin atat de multe lucruri prin care unii dintre voi nu vor trece toata viata.Sunt ateu dar nu sunt impotriva crestinilor, tot ce vreau e ca lumea sa se trezeasca la realitate, sa studieze, sa deschida ochii, nu mai vreau batrani manipulati de biserica si guvern, oameni bolnavi care isi pun sperantele in fiinte SF in loc sa-si ceara dreptul la viata la persoanele care chiar le-o pot reda.Religia intr-adevar poate a calmat oamenii mai slab de ingeri odata cu trecerea secolelor, poate ca fara religie s-ar fi iscat razboaie, dar cu religia si pentru religie s-au aprins mult mai multe. Oare unde o sa ajungem? Nu o sa fim niciodata ca tarile vestice? Unde oameni ca noi, simplii, o duc mai mult decat decent, in tari organizate impecabil, cu sistem educational, sanitar si infrastructura la cele mai inalte standarde. Tacem si cei care ne conduc isi bat joc de noi, ne fura, de manipuleaza iar biserica e mana in mana cu ei.Rugati-va, dati bani bisericilor, altfel popii nu or sa-si mai plimbe fundul in limuzine de sute de mii de euro in timp ce voi faceti eforturi pentru a cumpara un abonament pentru transportul in comun.Nu studiati, nu fiti informati, nu fiti puternici in fata vietii, fiti cu frica de fiinte fantasmagorice caci odata ce veti inchide ochii pentru totdeauna veti fi primititi in nu stiu ce imparatie de aur sau in cazul altor religii, veti fi rasfatati de 40 de virgine...

2 răspunsuri:
| Rockefeller a răspuns:

Imi pare rau sa-ti spun ca tu esti cel care trebuie sa se trezeasca la realitate.Lumea asta e asa de la inceputuri, nu se poate schimba cei redusi sunt condusi si manipulati, iar cei destepti conduc si traiesc bine.
"Femei care inseala pentru bani sau din placere, barbati care abuzeaza femei din pura barbarie sau plictiseala, copile care isi incep viata sexuala la varsta la care ar trebui sa se intereseze de cartea de gramatica sau de algebra primara"-Omenii din ziua de azi clar sunt mai destepti, oriunde ai intreba o persoana in varsta o intrebare despre anumite lucruri care se petrec in natura o sa-ti raspunda simpluwhistlingAm doar 4 clase nu stiu sa raspund"
Asta e lumea, daca nu poti sa dormi pentru grija altora, esti prost, cel mai bine e sa-ti construiesti o viata usoara si sa mori linistit si fericit ca daca te chinui prea mult pentru a schimba mentalitati si obiceiuri fa zi zadarnic.

| micutsa19 a răspuns:

Unde vrei de fapt sa ajungi? la inceput critici dupa care indemni sa se faca acelasi lucru pe care il critici,,,"Nu studiati, nu fiti informati, nu fiti puternici in fata vietii" zici ca"Sunt ateu dar nu sunt impotriva crestinilor" te cam contazici singur ",,, dar cu religia si pentru religie s-au aprins mult mai multe." razboaiele au inceput tot de la cei fara credinta "Rugati-va" e un lucru rau sa te rogi? faci rau cuiva daca faci lucrul acesta?"fiti cu frica de fiinte fantasmagorice caci odata ce veti inchide ochii pentru totdeauna veti fi primititi in nu stiu ce imparatie de aur sau in cazul altor religii, veti fi rasfatati de 40 de virgine..." ultima faza chiar nu o stiam insa Dumnezeu nu e o fiinta fantasmadorica iar raiul chiar exista nu din aur cum zici tu insa s-a stiut din totdeauna ca exista, dar din cate vad eu oful tau se revarsa direct asupra crestinismului, care e problema ta pana la urma? traiul oamenilor sau ce?