Pentru a intra la o facultate de psihologie, trebuie sa am o anumita medie la bac gen (7-8-9) sau trebuie doar sa am bac-ul luat? In sensul ca. daca am 6, pot intra.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Scoala e e doar pentru sa ai o diploma
Daca ai stii ca, chiar sunt insitutii si etc in ziua de azi cam pentru orice cunostinte, in orice domeniu, adica la ce ma refer?
Pai cum am spus scoala fiind doar ca sa ai o hartie la mana, ci nu ca sa te invete in mod deosebit sau vezi doamne sa vrea ca tu sa fii inteligent sau expert intr-o anumita materie, e intr-un fel o pierdere de vreme, referindu-ma ca, acum sincer deja majoritatea oamenilor invata tot ce stiu de pe internet, sau si bine intales din viata reala, scoala vietii dc nu te invata asta la scoala? Cum sa te descurci in viata, ca oricum ca mergi si pierzi timp-ul intr-o banca ne aratand-uti nimic relevant, bagandu-ti pe gat tot felul de aiureli nefolositoare e peste tot, dar de ce nu vrea scoala, sau cel putin institutia in fine, sau cei care o administreaza sa faca din scoala ceva care sa formeze caracterul cu adevarat, desii chiar la scoala zice asta ca iti formeaza caracterul si ***... da sigur mai ales la noi in Romania, asa mult te formeaza de vezi doamne...
Frate scoala la noi cel putin, e vai samar, ca-i mai auzieam pe unii "taci ca in Romania se face scoala, ca in alte state la scoala nu te pune sa inveti atatea si etc, da frate dar inveti atatea si pentru ce? Ca oricum, cum am zis nu te invata cine stie ce important, sunt doar meterii vechi si fara rost in mare parte, daca ar fi cel putin ca dincolo... cu cat de cat ceva programe si proiecte pentru dezvoltare de sine... dar la noi ce sa vezi
Daca cei de la conducere is invechiti si vai de pla lor apai cum sa te astepti sa fie sistemul de invatamant la fel, chiar mai rau si sarac pe langa trist csf, si te mai miri dc zice" scoala te transforma intr-un ignorant..." Mde
Eu tot ce am invatat in astia 10 ani jumate ai mei de scoala, a fost doar ca sa scriu, sa citesc, sa socotesc si sa-mi dau seama cam in ce lume traiesc (asta am studiat-o singur). Atat. Sincer nu am invatat nimic interesant, nimic care sa ma faca sa ajung acasa nerabdator sa deschid caietul si sa citesc lectia predata de profesor.
Nu mi s-a predat niciodata o lectie la care sa zic,, OMGGG TOATA VIATA VOIAM SA AFLU RASPUNSUL LA INTREBAREA ASTA! " Informatiile pe care le invatam ne ajuta DOAR in scoala. atat. Nu ne ajuta si in afara scolii. Asa cum si eu fac un pas si ies din curtea scolii asa si informatia aia poate sa faca un pas si sa iasa din memoria mea (pe naiba... o dau eu afara ) Informatii care nu ne ajuta nici in prezent, dar nici in viitor. Cum ar fi istoria. Nu zic asta pentru ca am nu stiu ce profesoara (ba din contra dintre tot profesorii fix aia de istorie mi se pare cea mai buna ) sau urasc istoria, dar mie chiar mi se pare o materie nefolositoare. Ce ar trebui studiata maxim pana in clasa a8-a si doar despre tara noastra. Dupa aia doar la anumite profile de la liceu (cei care vor sa mearga pe istorie).
Un alt lucru este ca profesorii (marea majoritate) o fac doar pentru bani. Vin la ora, fac ce fac si atat. Nu ii intereseaza cat si daca a inteles elevul, pe ei ii intereseaza doar sa primeasca salariul.
Mie mi-ar placea sa am profesorul de genul : Buna ziua copii, vreau sa va povestesc ca voi pe la 22-23 de ani o sa dati de problema,, asta" iar eu sunt aici ca sa va spun cum sa o evitati sau cel putin cum sa scapati din ea". Asta ar fi profesorul ideal pentru mine si m-as duce cu cel mai mare drag la ora lui. Nu ala care vine la ora ne pune 10 la toti fara sa facem nimic si stab degeaba la fiecare ora.
Deci ma jur... daca aveam un profesor de asta VENEAM SI SAMBATA LA SCOALA! Un profesor care sa ne explice cum sa ne rezolvam probleme din prezent dar si din viitor.
Mi-e mila de aia care cred ca daca au 10 pe linie in speranta ca in viitor o sa ajunga milionari sincer. Nu zic ca este rau sa inveti sau sa ma duc acum la unu,, tocilareeee ce tot inveti ma atat? ia lasa naibii caietul ca inveti degeaba." Ca pana la urma ce ma intereseaza pe mine? In schimb ma enerveaza aia care se lauda cu notele. Omule... notele alea pentru mine sunt doar niste cifre care nu au nicio valoare si nu ai cum sa te lauzi cu ele. Ca doar cu notele alea nu dovedesti ca esti destept, dovedesti ca ai posibilitatea de a invata ORICE tip de informatii si sa-l retii ore sau chiar zile. In schimb... in viitor te poti lauda cu salariul pe care-l iei. Cu numerele de versisori din portofel nu cu numerele dintr-o foaie.
Ma mir ca mai sunt oameni care vad realitatea
Da cam asa e, si pot sa continui din tot ce ai zis dar nu incape pe TPU si macar de ar sesiza cineva si s-ar trezii macar la realitate :9 ca oricum macar tu stii ce zic.
Faza naspa e ca da, mai pe scurt Scoala, in perspectiva profesorilor e ca un servici ca si cum as lucra eu la ridicat lazi si gen, eh sa treaca cat mai repede nu-mi pasa daca aia au invatat sau daca le place, sunt interesati, etc materii vechi si ***, deci sistemul e vechi profesorii nu-i intereseaza si fac la plesneala ca mna asa fac toti si dc sa se complice, cand pe unii elevi chiar nu-i intereseaza, dar sincer au dc sa-i intereseze? Daca astia nu fac programe si nu incurajeaza exprimarea libera si educatia pentru dezvoltare nu doar vorbe si lucru facut ca sa treaca timpul si sa ne luam leafa si ***...
Iti mai zic inca o prostie? Una care majoritatea adultilor o au.
Deci bai frate nu mai zic ca oricum, nu mai prea vezi parinti care sa-si iubeasca copilul cu adevarat, adica ce insemna sa iubesti cu adevarat? sa ai grija de el protejezi dar eu stiu ca sa te intereseze si modul in care evolueaza ca gandire nu doar fizic, ca is cate unii nu le pasa de nimic infine il fac din greseala etccc dar ba nici de educatia lor nu le pasa, deci frate cum sa gandesti asa:
Daca-i zici unui parinte ca scoala, cel putin la noi, nu te prea ajuta si etc nu te invata, stii ce va zice?
Desi inteleg, ca nu are nici o putere sa schimbe nimic dar, inloc sa te sustina, va zice: "Ehh, ce? Ce vorbesti, scoala e buna pentru viitor, te invata chestii de baza, te formeaza, si ai nevoie ca sa ai studii alfel, cand vei fii mare ce vei face fara studii? cine te primeste la lucru? Vrei sa ajungi un lucru slab? Vrei sa ajungi ca aceia care matura strazile? Sau mai rau?"
Deci frate de cate ori am auzit argumentele astea... Infine dar uite, din cate vezi asta e gandire proasta a parintilor din ziua de azi, care isi trimit copii la scoala "ca sa invete sa ajunga cineva" dar de fapt chiar si eu stiu ca nu e chiar asa dar, inchid ochii... Si cand le spui vor zice ehh poate asa e dar ai nevoie pentru o diploma" rly?
Macar de i-ai vedea sa zica, sau sa propuna naibi ceva la scoala pentru dezvoltare personala... nu. il trimiti la scoala, ca sa ce? Ca de inteligent nu va deveni
Asta e problema la parinti ca nu se implica suficient pentru inteligenta propriilor copii, nici nu-i intereseaza ce fel de gandire au propriul copil si dupa se mira cand isi vede copilul mort sau dupa gratii ca a furat veolat sau mai stiu eu ) infine cu parinti e alta poveste.
Dar jur ca sunt atatea...lucuri de spus despre scoala in mare parte sunt negative, si vorbesc din propria experienta desii, eu am fost chiar un elev "model" desii sincer, de multe ori ziceam adevarul in fata persoanelor, respectiv cadrelor, profesorilor, chiar si directorului, si bine intales prostia si invidia isi zicea cuvantul (adica le era ciuda daca le zici adevarul, iar daca eram in clasa si discutam o tema cu profesorul despre ce de rahat era scoala, colegii eventual tineau cu mine daca erau in comun, dar daca nu sareau pe mine, ca eram prea inteligent )
Stii si tu cum e la noi Imagineaza-ti o scoala acum, ca intri in ea si ce vezi copii cu smartphone-uri mai "smart decat ei din pacate, si mna, eventual vreo creasta in cap sau vreo freza valvoi, ca mna e la moda
In pauze nu mai zic... stai calm ca nu o sa vezi un grup de boraci sa vorbeasca despre waw ce tare a fost ora m-a impresionat, stai sa scot telefonul sa aflu mai multe pe wikipedia etc aham sigur.
Si profesorii. csfa si ei la tigara sau mai rau si se mira ca altii copii fumeaza prin scoli si etc ei incurajand fumatul si etc
Adica sa fim seriosi cel putin la noi, sunt atatea cazuri si deja oamenii stiu ca scoala nu pune pret pe oamenii inteligenti si etc. trist csf Dar si mai trist e ca nimeni nu ia masuri
Si cel mai urat lucru la scoala adica mna trist, pe care au il doream era o legatura profesor-elev, care crede-ma o aveam dar nu la nivelul rational din pacate , daca voriam sa discut cu profeesorul sa-i zic, domnu' imi pareti de treaba si inteligent, credeti ca am putea purta conversatii rationale pe anumite teme? Ce crezi ca va zice, ehh poate la o cafea cv aa? Pnm sincer nici nu am incercat pentru ca as fi stiuit raspunsul, sau cine stie dar sincer asta nu cumva e treaba unui profesor? sa incurajeze discutiile libere si nu doar materia pli mele care oricum nici el nu e prea interesat de ea sa fim sinceri Odata am discutat cu unu i-am zis nu doriti sa vb dupa pre nu stiu ce, am vb si infine se parea ca nu are chef dar asta e. Cine stie poate sunt cazuri dar la mine unul din pacate nu a fost, desii mi-ar fi placut ca profesorii sa stie de fapt cat sunt de inteligent si chiar si elevii,...
Ba smr dc nuse face la scoala de exemplu proecte sau concursuri ca, care e cel mai inteligent sau concursuri de logica sau etc care e mai informat? Nu ar fi fost niste idei bune acum sincer?
Asta e csf la noi sistem vechi si nu prea se pune accent pe educatie si nici p viitor e fiecare pentru el si pa. sad
Parintii care isi trimit copii la scoala au si ei o vina ca nu se prea implica intr-un fel dar infine, asta e another long story of the life, wich in school u will probably never hear about
And that's not just a story, it's realy a true sad fact about us.
Si tu, atat de destept, nu esti in stare sa cauti o informatie pe site-ul unei universitati?
Nu de alta, dar exista facultate de psihologie atat la Universitatea din Bucuresti, cat si la Universitatea Hyperion, etc.
Tu crezi ca eu nu am cautat inaine? Si ce crezi. am gasit? Asa ca ii intreb pe altii care poate au dat pe la facultati (chiar daca nu sunt de psihologie) si sa intreb ce si cum. :/ Acum tu esti ceva gen,, a gata... lenesul asta nu vrea sa invete pentru bac si crede ca se intra la facultate cu una, cu doua."
Am cautat si am vazut ca media de la bac conteaza 100%. Adica ok. trebuie sa fie luat, cu asta nu-i o problema, vreau doar sa stiu daca trebuie o anumita medie. :/ Ca asta nu gasesc.
Trebuie sa ai intre 9 si 10 nu cu 6 nici sa nu te gandesti ca intri e ca si cum te-ai lasa operata de un chirurg ce a intrat la facultatea de medicina cu nota 5
Nu prea cred eu ca cere sa ai 9 si 10 la o facultate de psihologie. Pentru ca eu la bac nu dau din asa ceva. -_-. Multa facultate deja nu mai cer bac-ul deoarece stie ca este nefolositor, in schimb iti da un test pe care trebuie sa-l treci ca sa intri.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.220.42.22) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro