| ankyann a întrebat:

Pentru cosurile de pe fata si spate din adolescenta, ce remedii cunoasteti?

Răspuns Câştigător
miruna-apostol
| miruna-apostol a răspuns:

Se spune ca un ten curat, fara acnee este rezultatul unei alimentatii sanatoase si al unui stil de viata echilibrat. Nu e intotdeauna este asa.
Imi amintesc de perioada adolescentei, cand fata si spatele imi erau invadate de cosuri. Nu consumam bauturi carbogazoase, nu mancam dulciuri. La 14 ani am primit sfatul unei prietene mai mari, care ti-l impartasesc si tie: cand faci baie, pregateste un amestec dintr-un albus de ou si doua linguri de faina de malai, cu care sa-ti masezi corpul. Efectul o sa te uimeasca!
Pe langa asta, am baut ceai de papadie, galbenele si trei-frati-patati, mi-am pus masti cosmetice cu iaurt si tarate, castravete sau strugure, mi-am curatat fata cu suc proaspat de lamaie.
Si inca ceva, foarte important: chiar daca nu folosesti machiaj, inainte de culcare fata trebuie curatata profund, nu doar spalata. Si pielea trebuie sa respire.
Atitudinea ta trebuie sa fie una pozitiva: priveste dincolo de imaginea pe care o vezi in oglinda.

11 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Incearca tinctiura de propolis si mibazon, sau mai poti tampona cosurile cu alcool mentolat sau bitter suedez, le va usca foarte repede.Bafta multa si noroc iti doresc.

SoftCristi
| SoftCristi a răspuns:

Mie mi-au disparut cand am renuntat la sare, dulciuri (ciocolata, zahar) si alcool.
Spor!

| beautyisland a răspuns:

Iti recomand bucatele de usturoi lipite pe cosuri si sa dormi o noapte cu ele si ai sa vezi ca a doua zi se vor usca.eu asa am incercat si sunt foarte multumita.cosurile mai apar din cauza sebumului abundent, transpiratie, impuritati.foloseste un demachiant bun chiar daca te costa ceva si chiar daca nu te machiezi...si apoi o crema hidratanta.

| dulshe a răspuns:

Pai am avut si eu pe spate si pe fata, uite niste sfaturi care te va ajuta sa indepartezi cosurile macar un 90%.
*Nu mai bea deloc suc. Incearca sa bei cate 2 l de apa pe zi, te vei simti si mai bine.
*Incearca sa mananci cat mai sanatos, adica fructe si legume, si elimina fast-foodurile!
*Nu-ti mai sparge nici un cos, asa faceam eu inainte si chiar daca mama imi zicea ca imi ies mai multe eu nu o ascultam, dar de cand nu le mai sparg nu mai am.
Si cam atat, eu de cand fac aceste lucruri mai am 2-3 cosuri pe varful fruntii care nici macr nu se vad. Mult succes.

| piticutz a răspuns:

Spalate pe fata cu sapunbig grinzilnic dimineata si seara cu ivapur (eu asa am facut si mi-au trecut) dimineata hidrateazati fata cu o crema care usuca si are estract din plante iar seara foloseste medicametul:zinerit sau brevoxyl(la alegere) acest tratament da rezultate ...in 2 luni nu mai ai nimic sau daca nu mai esti in perioada de adolescenta poate chiar mai repede! incearcatongue

| emokid9329 a răspuns:

Eu am folosit o crema Clearasil si mi-au trecut catevawinking insa de cand nu o folosesc iar am cosuri :-

| elena19 a răspuns:

Incearca sa te speli cat mai des pe fata cu sapun. Nu incepe sa folosesti creme de la varsta asta pentru ca nu e binewinking Cel mai bine e sa mergi la o farmacie... sau la un magazin SensiBlue si acolo gasesti tot ce e bun... Iti garantez ca te vor ajutawinking Bafta

| cristina_1839 a răspuns:

Nu este bine sa te speli cu sapun pe fata pentru ca o usuca foarte tare si astfel stimuleaza secreta de sebum. Eu aveam fata plina de cosuri si am incercat muuulte tratamente dar degeaba. Singurul lucru care a functionat a fost respectarea programului in 3 pasi, de curatare: demachiere, tonifiere, hidratare, dimineata si seara. Cam o data pe saptaman este bine sa folosesti si o masca de curatare sau crema abraziva. Folosesc spuma de curatare de la Avon, tonifiant Lara, si emulsie cu extract de castraveti Doina. Acum am tenul perfect curat, la menstruatie eventual imi mai apar 1, 2 cosuri care in 2 zile dispar. Pentru cosurile de pe spate, foloseste crema abraziva sau gel de dus abraziv(gasesti Adidas sau Nivea), si foloseste crema de corp dupa.

@piticutz: cum poti sa iti hidratezi fata cu o crema care usuca? cum sa o hidrateze, daca usuca?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Incearca sa nu te mai concentrezi asupra cosurilor. Du-te la un medic dermatolog si foloseste ce iti va recomanda. Dar trebuie sa ai rabdare pentru ca problema nu a aparut peste noapte si nu va putea sa dispara asa repede

| Bebelushhaa a răspuns:

Elena19 nu este bine sa te speli prea des doar dimineata si seara pentru ca se distruge stratul protector al fetei, Mai bine folosesti zineryt este 32 de lei dar are efectwinking

| StamateAlina1987 a răspuns:

Iti recomand un produs care a functionat excelent la mine, si am scapat de cosuri si puncte negre.
Este vorba de creme pe baza de 100% ulei pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation.
Uleiul de arbore de ceai se stie ca este foarte puternic in distrugerea cosurilor si a punctelor negre.
Cremele respective de la Thursday Plantation sunt facut pe baza de ulei 100% pur de arbore de ceai.
Tot pentru cosurile am inlocuit sapunul normal cu un sapun pe baza de ulei pur de arbore de ceai de la Thursday Plantation. Sapun e foarte eficent pentru a controla excesul de sebum, sa fie in limita normale.
Pentru mine au fost foarte eficente cremele si ti le recomand daca nu ai reusit sa scapi de problema cosurilor.