Uite, ciclul e o etapa a din viata din fiecarei femei.
nu trebuie sa te sperii. Asta inseamna ca ai crescut, ai devenit domnisoara. BV! Schimbari.pai devii mai serioasa. De ex. daca unu hlizeste sau face tampenii tu radeai de mureai. Acum (sau viitor) o sa ti se para prostesc!
Sper ca te.am ajutat! :* pussy
Semnele şi simptomele menstruaţiei
Principalul semn al menstruaţiei este apariţia unei sângerări vaginale care durează, în general, între trei şi şapte zile. Înainte de apariţia menstruaţiei, sânii devin dureroşi şi inflamaţi. Se întâmplă, totodată, ca starea generală a femeii să fie una proastă, de indispoziţie. Apar, în foarte multe cazuri dureri sau crampe abdominale. În mod obişnuit, secreţia vaginală este mai consistentă şi albicioasă după menstruaţie, transparentă şi alunecoasă în timpul ovulaţiei şi apoi, în cantitate mai mică şi elastică, înaintea menstrauţiei. Pe durata menstruaţiei, unele femei au dureri în partea de jos a abdomenului, dureri de spate, dureri de cap, diaree sau o dispoziţie schimbătoare.
Ce este menstruaţia?
Menstruaţia este o sângerare vaginală normală, care apare la femei o dată pe lună şi care durează câteva zile (de obicei, între trei şi şapte zile). Ovarele femeilor elimină, în fiecare lună, câte un ovul. Ovulul se deplasează din trompa uterină spre uter. Dacă ovulul a fost fertilizat, uterul este locul în care se va dezvolta fătul, iar menstruaţia încetează să mai apară. În momentul în care organismul realizează că în uter nu creşte niciun făt, ovulul împreună cu membrana sunt expulzate prin vagin. În acest moment se produce ceea ce numim menstruaţie. Intervalul dintre o menstră şi următoarea, se numeşte ciclu menstrual. Ciclul menstrual se încheie, în general, în jurul vârstei de 50 de ani, atunci când apare menopauza.
Igiena pe durata menstruaţiei
Pe durata menstruaţiei, femeile pot alege dintr-o gamă vastă de absorbante şi tampoane. Acestea trebuie schimbate la cel puţin patru ore. Igiena are un rol extrem de important, din acest motiv, medicii recomandă duşurile sau băile regulate. Este contraindicată folosirea tampoanelor parfumate sau a sprayurilor speciale, deoarece pot provoca diferite iritaţii. Totodată, nu sunt indicate spălăturile intravaginale, deoarece vaginul se curăţă în mod natural.
Anomalii ale ciclului menstrual
Ciclul menstrual normal are o durată cuprinsă între 28 şi 35 de zile. Dacă se instalează mai devreme sau întârzie foarte mult, este necesar consultul unui medic ginecolog. Ciclul neregulat duce la apariţia precoce a fibromului uterin şi la modificarea structurii fibrei musculare uterine. Ciclul menstrual neregulat poate indica, de asemenea, existenţa unor afecţiuni (tulburări hormonale, de exemplu). Durata scurtă sau lungă a menstruaţie, sau prezenţa acesteia în catităţi anormale (mari sau mici) sunt semne ale unor anomalii ale balanţei hormonale. Din acest motiv, consultul medical de specialitate este foarte important.
Ameliorarea durerilor menstruale
Durerile menstruale pot fi ameliorate şi chiar eliminate prin efectuarea unor exerciţii fizice în mod regulat, printr-o dietă sănătoasă, reducerea consumului de alcool şi cofeină şi a stresului. Aplicarea unei comprese calde sau chiar o baie fierbinte, pot ameliora, de asemenea, crampele menstruale. Utilizarea înainte şi după sângerările menstruale a unor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene care se pot elibera fără prescripţie medicală, cum ar fi, de exemplu, ibuprofenul, calmează în mod semnificativ durerile menstruale şi premenstruale şi reduce gradul de sângerare.
Ti-a venit? c? (menarha?) specifica... Daps siguri treci prin multe schimbariii asta sa fii siguraa! multeee (cresti te dezv)...
Fii mai explicita...:d sh bravo tie daca ti-a venit crd ca sh yoh de bucurie veneam sh scriam aici
Wow cat de tare smileygirl si Fundita sunt ale aceleaisi persoane. Fundtitsa cred ca are 10 ani si inca nu stie ce e ala ciclul de a dat un raspuns asa tampit. Fundita o merita Scumpy90 de 1000 de ori mai mult. Uitati ce a ajuns Toti Pentru Unu din cauza foametei de fundite.RUSINE fundita RUSINE