In viata este bine sa fi egoist si sa nu ai mustrari de constiinta pentru asta. A sinti nevoia sa ajuti nu este tocmai o calitate... de multe ori este o povara si provine din ceva complexe ale noastre. Dorim apreciere undeva la nivel inconstient si asta se vede in comportamentul nostru. Invata sa fi egoist / egoista si te va ajuta foarte multe. De fel trebuie sa fi TU ok si dupa sa ajuti si ajutatul nu este tocmai bun - vezi proverbul chinezesc "daca vrei sa ajuti pe cineva invata-l cum se pescuieste nu ii oferii un peste"
Mai cunosc o persoana ca si tine... o fata. incearca sa spui nu! Este pentru binele tau Succes , Funda?
Nu vreau apreciere pentru ceea ce fac, doar ca atunci cand refuz simt ca imi pare rau ca nu l-am/am ajutat/o nu pot sa explic oricum e o senzatie naspa care m-am saturat de ea, uneori opresc telefonul si alte lucruri pentru ca m-am saturat de chestia asta :-s, ma innebuneste pentru ca se intampla mai ales atunci cand vreau si eu sa stau sa ma odihnesc sau sa fiu langa cineva important pentru mine si din cauza la toate astea toate`s date peste cap