Bună!
Da, poţi primi şi eseu cu prelungirile clasicismului şi romantismului, sunt lucruri relevante. La postmodernism poate fi şi roman şi poezie, depinde de ceea ce îţi dă.
Baftă!
Putem avea la subiectul 3 si nuvela fantastica (la tiganci) si orginile lb romane, formarea constiintei de neam? Iluminismul? Scoala Ardeleana?
Se urmăreşte epocile şi perioadele literare, scriitorii. De exemplu îţi va cere să scrii despre o nuvelă ce ilustrează nu ştiu ce temă din perioada interbelică, şi nimic mai mult, iar tu trebuie să ştii despre care e vorba ( Poate fi mai multe opere, nu doar una. ) Sau să îţi spună un scriitor, iar tu să scrii despre o operă lirică sau epică a acestuia. Cel mai mult te-ar ajuta să-ţi iei o culegere ce conţine aceste eseuri. Eu mi-am luat una, pentru a mă pregăti, este cea mai bună, şi ne-a fost recomandată de o profesoară universitară, şi anume ''Literatura română'' Eseuri pentru clasele IX-XII Margareta Onofrei ( 67 eseuri ) Editura Booklet.
Am carti. Ideea e ca nu stiu programa exact cu ce poate da la subiectu 3.
Dai si tu bacul anul asta? Ai o programa pentru subiectul 3? Eu am gasit pe net doar programa generala nu ce trebuie invatat la subiectul3...
Eu sunt a XI-a, nu dau anul acesta, însă eu am primit programa! Profesoara ne dirijează în acest sens, oarecum. Lasă-mi facebookul sau altceva ca să te pot contacta ( îţi sugerez o felicitare, e mai rapidă ), ca să detaliez.
Ma bucur pentru tine. aveti profesoara buna. Eu nici in a 12a nu am o programa clara de la profa mea. Nu poti posta aici lista? Iti dau un mail? Sa-mi trimiti acolo daca nu poti aici?