| Ruxyana a întrebat:

Pff...mam saturat.intotdeauna ma cert cu parinti mei sa-mi lase si mie pitina libertate... dar nu inteleg...
deja mam saturat sa fiu considerata de toti fata lui tata cea cuminte...
deci...am 14 ani.trec in clasa a 8-a. iar eu trebuie sa intru in casa al ora 9...in timp ce toti ceilalti prieteni ai mei au voie pana pe la 11-12-1-2-3-4...
macar pana la 10 sa ma lase... dar ei sunt prea impulsivi cu mine.
stiu ca incearca sa am protejeze. dar de cine sa ma protejeze? ca sunt doar prieteni meiwinking.nu are cine sa am violeze-crd ca la asta se gandesc ei...
oricm.am vb q tata.de fapt ne-am certat.si mi-a spus ca nu o sa ma mai lase cu prieteni astia ai mei.pentru ca nu sunt pentru mine...ca eu trebuie sa fiu fata tatei si a memei. dar pana cand? deja nu mai suport... iar oriunde merg trebuie sa o iau pe soramea mai mica cu mine. x(...cred ca soramea sa batut cu toate colegele mele. iar cand sunt cu un amic il injura de ngheata apele...(ii spune sa am alase in pace.bla bla bla...si baga niste injuraturi de nici eu nu injur asalaughing.)...prieteni mei nu se iau de ea.pentru ca ma bag eu pentru ea...intotdeauna sunt respinsa pentru ca mama si tata asa considera...si copii aia mici au voie mai mult afarax(... iar pe soramea o lasa peste tot singura, .pe ea o lasa pana la 11 seara afara x(.mam saturat...
in vine uneori sa fug unde vad cu ochii! x(
ce sa fac? multumesc pentru sfaturi:*

Răspuns Câştigător
| optimista_5827 a răspuns:

Parintele are intotdeauna dreptate big grin
niciodata parintii nu iti vor raul. din contra ei sunt singurii care vor sa te protejeze.
poate mai exagereaza si ei, dar asta din cauza ca seintampla atatea. totusi...ciudat ca surorii ii dau voie pana la 11 si tie pana la 9. sigur nu ai patit, sau nu ai facut tu ceva, de stau cu frica in san?

22 răspunsuri:
| ViVi a răspuns:

Vai si pe mine asa macar pe tine pana la ora 9 dar la mine tot timpul imi spune ai grija la baieti chatterbox si chesti din astea
te cred asa nici eu nu suport chestia asta fara libertate si eu am 14 ani si trec in clasa a 8 si cum sunt eu tot ma cred un copil de 7 ani laughing da stiu te cred eu debia astept sa cresc mai mare straight face
eu am incercat sa-i explic sa-mi dea libertate dar nu intelege asa ca nu stiu ce sa iti zic thinking vb cu parintii

o zi buna

| Silvia a răspuns:

Cati ani are sora ta?big grinSi eu am o problema cu fratele meu ca trebuie sa il iau mai mereu cu mine afara, si la fel ca si in cazul tau, e foarte rau si imi injra prietenii, dar ei ma inteleg, pentru ca stiu ca nu am ce sa ii fac...Fratele meu are 6 ani si m `am inteles cu ai mei ca va iesii cu mine afara doar pana la 7 ani, deci eu mai am un an de suportatbig grinE bine sa vorbesti cu ai tai si sa gasiti impreuna o solutie, convenabila si tie si lor.Si cu faza cu statul afara pana mai tarziu, nu pot sa inteleg cum pe ea, care e si mai mica, o lasa afara pana la 11... extrem de ciudatstraight face .insa e posibil sa faca asta deoarece u esti mai mare si esti expusa mai multor riscuri.

| coryyyyyyyyyyy a răspuns:

Parintii nu iti vor niciodata raulwinking
te cred ...si eu cand eram mica am patit la fel...acum ca sunt mai mare am mai multa libertatewinking... dar totusi daca stau bine sa ma gandesc la 14 ani prea multa libertate stricabig grin adica sper ca nu ma intelegi gresit...fiecare parinte vrea ce e mai bine pentru copilul lui... si tu cand vei avea copiii tai sunt sigura ca vei proceda la fel...mai ales cand sunt micihappy si abia atunci iti vei da seama de ce se purtau asa cu tinewinking
pa pa!

| AndreeA_4571 a răspuns:

love struck Si eu am aceeasi problema cu intratul devreme in casa, dar acum noi credem ca nu ne dau libertate dar chestia este ca dupa 18 ani avem tot timpul de stat pe afara...sa stii ca prietenele mele stau tot timpul pana la 2-3 afara si au inceput sa devina altfel adica nu mai sunt ca inainte se uita dupa toti baietii si una din ele era intr-o seara pe strada si am vazut-o cum s-a urcat la niste baieti intr-o masina, cine stie unde a plecat cu ei...si are doar 15 ani...cred ca parintii nostri stiu ce fac cand spun sa venim devreme acasa...si in legatura cu sora ta explica-le parintilor ca nu e drept si nici bine sa o lase pana la 11 afara deoarece e mai mica... app stiu cum te simti cand parinti tai cred mereu ca ea e ingerasul si tu exact un dracusor(mi se intampla asa cu fina mea de 8 ani... uneori imi vine sa o iau la bataie day dreaming ) ...deci nu fi trista ca parintii tai stiu ce fac... sper sa o bage si pe surioara ta in casa pe la 7 laughing ca sa fie mai drept ...nu'i asa? devil te pup si iti urez succes! kiss

| danutza a răspuns:

Sa sti ca nu prea fac bine ...cunosc multe cazuri iar cand au scapat.scapatzi au fost... sper sa nu te apuci si uhhee hee

| Ruxyana explică:

Silvia sora mea are 11 anihappy...

ai mei mi-au spus ca nu ma lasa ca sunt naiva si oameni sunt rai.si mi-au spus ca pe sora ema o lasa...ca ea este alt gen... e mai batausa iar baieti nu o suporta (deci nau cum sa o violezelaughing.)

| denisa0906 a răspuns:

Pfff asa is si a meiangrysadexact asa pfoiiii

| shishilik a răspuns:

Eu am 18 ani si trebuie sa fiu in casa la orele 22:00. Niciun minut in plus. Dar lasa sa stii ca e bine sa se preocupe de tine, sa stii ca iti vrea binele.

La mine, trebuie sa vina prietenii la mine acasa, sa vorbeasca cu tata sa pot sta o ora in plus, sau sa mearga prietenul meu sa trateze tot cu tata, sa stau pana la 00:00 la o petrecere. Iar la 00:00 trebuie sa vina tot el acasa sa vorbeasca cu tata si sa-i povesteasca fiecare minuthappy

Mai rau se poate, asa cahappy...

| Silvia a răspuns:

Pai...la 11 ani nu mai e copil mic, trebuie sa o inveti si u de acum sa fie mai domnisoara, sa se poarte mai frumoslove struckhee hee big grin

kittyalexandra
| kittyalexandra a răspuns:

Daca te certi cu ei nu vei rezolva nimic. Daca ai incerca sa porti o discutie cu ei si sa le aduci argumente solide pentru care sa te lase sa stai mai mult afara ai o sansa. Oricum. ai 14 ani. La varsta asta nu esti considerata capabila sa iei o decizie. Doar dupa 18 ani... sau cel mai devreme dupa 16 ani. Au de cine sa te protejeze... depinde si in ce oras stai. Sunt multi oameni care se plimba beti pe strazi... Si nu stii cand va pune unul ochii pe tine. Si eu am avut ora de intrat in casa pana tarziu. Nu mai am problema asta de cand am plecat la facultate si am demonstrat ca ma pot descurca singura in alt oras.

| ViVi a răspuns:

oh go on oh go on
ce vrei sunt parinti parca ei cand erau adolescenti nu vroiau sa iasa afara si sa incalce regulile parintilor iar acumlaughing se fac ca nu tin mintewhistling

| cioko19 a răspuns:

Tie ce trebuie sa iti pese ca pe restul le lasa aproape pana dimineata afara? Inseamna ca si tu asa trebuie sa faci? Gandeste-te ca parintii tai nu iti vor raul.
Si eu asa eram mai demult, dar acum inteleg cum sta treaba.
Ai 14 ani, ce vrei? Asteapta si tu sa cresti, ca pe urma o sa faci ce vrei, dar iti va fi dor de copilariehappy.
Toate lucrurile enumerate, nu mi le lua in nume de rau, dar asta e adevarulhappy. Pe bune.asteapta sa mai cresti.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Nu trebuie sa te plangi la 14 ani, eu aveam 19 ani si la ora 22, 00 trebuia sa fiu in casa, atunci nu imi convenea si comentam, dar acum cand am si eu copii imi dau seama cata dreptate aveau.

| xibalba a răspuns:

Pai... pentru inceput ai putea sa le castigi incredea. Renunta la certurile cu parintii, daca vorbiti in contradictoriu, macar inarmeaza`te cu calm si voce la fel de calma. Arata`le ca esti responsabila, invata la scoala, nu intra in certuri cu vecinii sau cu colegii tai, sau oricum... sa nu afle ai tai. Mai fa treburi prin casa, curat, fii saritoare in general. Da`te pe langa ei, cu alte cuvinte. Fa orice crezi tu ca te va face sa fii mai matura in ochii lor! bafta!

| 19961996 a răspuns:

Da pacat de sora ta macar de te-ar lasa pana la ora 10 afara.eu stiu cum e sa te bage asa de repede in casa si eu sunt in aceeasi situatie cu tine, tot timpul cazi rauincearca sa vb cu parinti tai explica-le ca te-ai maturizat poti sa iti porti singura de grija.eu cred ca parinti ne tin din scurt ca sa nu fim inofensati sa devenim destrabalati ca altii. sper sa te ajute pa kiss

| Betty18 a răspuns:

La 14 ani pana ora 1, 2, 3, 4 nu e deloc bine si poti pati multe mai ales intr-un ora mare, ei te protejeaza.cand o sa cresti o sa fii de acord cu ceea ce zic

| dEutSa_8892 a răspuns:

Eu am 15 si ma lasa pana la 8jumate...

ei mereu o sa ne considere copii si niciodata destul de mature sa ne acorde libertate, mai ales intimitate...oh go on

pentru ei suntem niste bibelouri din cristal laughing ...incearca sai intelegi sau sa le explici

| missella a răspuns:

Scumpa mea eu zic sa o lasi cateva luni balta. sa ti vezi de scoala, de treburile ce le ai prin casa etc. dupa aia cand vor fi 100% multumiti parintii tai de tine incearca din nou sa vorbesti cu ei. cu calm! orice ti ar spune sau oricum ar vorbi ei tu vorbeste foarte calm si foarte respectuos! conteaza foarte mult, crede ma. sper sa se rezolve curand. si eu am avut probleme din astea si nu am abordat problema asa. din contra! am tipat, m am criza si stateam afara pana la ora 3 dimineata daca ei imi ziceau sa vin la 10... nu e ok deloc asa. ai rabdare! :*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai cam ai dreptate nu e drept!

| ancuky a răspuns:

Roxy nu te mai vaita atat...sa inteleg ca tu ai 14 ani si te lasa afara pana la 9... dar eu ca am 16 si ma lasa afara cum se intuneca...sa nu cumva sa intarzii un minut ca n ma mai lasa la calculator...chatterbox .de exemplu iarna ma lasa pana la 4-5 iar vara 8-9 jum depinde...eu ce sa mai zic... zii si tu...straight face...am incerkt sa le explic ca sunt in perioade cand mai ies cu gagicu afara etc. dar puii mei...mama m-ar lasa da tata...probabil unde e diferenta de varsta intre ei de vreo 11 ani. or fi mai demodati. dar chiar nu stiu ce sa le mai zic.de parca ma violeaza dracu laughing)) si nu vor sa-mi dea nici motivul de care nu ma lasa mult... zice doar sa ascult...sunt cuminte .nu am avut probleme si ei stiu dar n ma lsa ...rar la petreceri ma lasa tarziu pana in noapte dar atunci stii nu ma mai manank nimeni. .nu stiu au toane...si mi.au devenit insuportabili si ma cert cu ei mereu pe tema asta...pana si de la liceu scap si ajung acasa pe la 8 si cevalaughing))... dar asta e ...mergem inainte cu bune si cu rele straight face

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti mica antrdevar ai rabdare ai toata viata anainte ce ai te manaca? stai invata citeste etc. si sa stii ca anturaju nu e bun ce sa zic daca vrei mai multe sfaturi poti sa vb cu mine. id. maimutam1

| LTZ a răspuns:

Te inteleg.am 13 ani.st tot cls a8a si ai mei se poarta identic.numai ca eu am voie pana la 10:d.st sportiva.fac canotaj in calarasi(eu st din IL) si acum st in vacanta si simt ca turbezzzx-(.nu mai suport nicio clipa aksa! abia ast sa plec la CL sa scap d ai mei.acum tu...am un prt care avea aceleasi probleme pana cand si.a amenintat parintii ca nu mai vine acasa.si acum nu mai are niciun stres. face ce vrea el.as vrea si eu sa actionez ca el dar mi.e tare frica de rezultat.incearca si tu. poate merge si daca merge.trg anunta.ma:printzesa_lumy.va puplove struck