Buna.
Nu este agresiv, ci asa se jooaca cainii, el nu te musca ca are ceva cu tine, ci te musca din joaca ( asa se joc cainii). El este mica, si dintii sunt inca de lapte, adica sunt foarte ascutiti si de aceea te doare, el inca nu stie cat si cum sa prinda, acum invata, de aceea cand te musca mai tare, cearta-l, daca se enerveaza ( devine mai agresiv, maraie mult mai tare si apuca mai tare, cearta-l si nu te mai juca cu el, pe parcurs o sa invete cum si cat sa apuce in joaca). daca nu este agresiv, atunci joaca-te cu el, dar fara sa ii provoci agresivita-te, adica sa incepi sa il chinui, sau sa te joci cu el daca nu mai doreste.
Si cainele meu cand era mic era la fel ( si nu este pitbull, ci o corcitura intre pechinez si schnauzer), cam orice caine este asa, pentru ca nu stie ce inseamna inca joaca si cum sa se joace frumos. Am un caine in curte maidanez, cand l-am adoptat avea cam 4 luni, si la fel, prindea foarte tare de piele si nu stia sa de-a drumul, pana cand a inteles, acum face 2 ani si nu mai e asa de "turbat".
Nu cred in asta, ei sunt cuminti daca sunt crescuti ok, fiecare caine poate sa fie agresiv daca e crescut agresiv. Iar pitbullul nu are agresivitate fata de oameni, familie, ci fata de alti caini, in special de acelasi sex, de aici se spune de agresivitatea lor.
Fiecare caine este unic, chiar daca este de aceeasi rasa, si trebuie tratat in functie de personalitatea sa.
Nu e agresiv, e o purtare normală. E firesc să „composteze" pentru a-și cunoaște locul în „haită". Orice pui e pus la punct de părinți / frați / alți membri ai haitei dacă devine prea agresiv; așadar nu te feri să-l și cârpești peste nas cu un ziar împăturit (că nu doare) până pricepe că nu are voie să facă din astea. Pentru tocit / schimbat dinții, las-i un os de rasol de vită.
Nu-l mai lăsa singur - e cea mai bună metodă de a-l face să nu te iubească. Nu-l bate cu mâna, altfel va fugi când vei vrea să-l mângâi, neștiind dacă dai sau nu în el.
Abdi213 întreabă: