Buna Denisa. Povestirea stiintifico-fantastica :"Planeta celor doi sori", de Horia Arama, o inveti in clasa a 8-a. Ea a fost publicata in anul 1986.
Acum raspuns la intrebarea ta : De ce sori? entru ca este pluralul cuvantului " soare ". Sunt si eu in clasa a 8-a si iti deschid citat din manual : " Sub influenta celor doi sori, planeta capata doua fete.Soarele zilei actiona primul creier al ahrianului, creierul receptiv la lumina, generator de frumusete si armonie.La venirea noptii, acest creier intra intr-un soi de moarte vie.Mai precis:dormea.Se trezea in schimb celalalt creier."
Cred ca de aici te descurci si singura :*
Sper ca ti-am fost de folos, asa ca merit si eu fundita?
Iti zic eu, azi am facut asta la scoala Pentru ca naratorul vrea sa faca diferenta dintre literatura clasica si cea stiintifico-fantastica,
Planeta celor doi sori este Ahra, o planetă imaginară, situată "la marginea unui capăt de galaxie.
Ahrienii şi planeta lor sunt guvernaţi de doi sori, care îi influenţează atât pozitiv, cât şi negativ.
Primul soare era blind si ii determina pe ahrieni sa aiba un comportament firesc, angelic.
Cel de al doilea soare ii impulsioneaza pe ahrieni sa adopte un comportament violent, salbatic.
Sub lumina stridenta a celui de al doilea soare, orasul capata o alura tipatoare, total opusa luminii curate a primului soare.
Iata de ce.
Cartea merita citita si e scurta.
Uite si descrierea din manual :
Sub influenta celor doi sori, planeta capata doua fete.Soarele zilei actiona primul creier al ahrianului, creierul receptiv la lumina, generator de frumusete si armonie.La venirea noptii, acest creier intra intr-un soi de moarte vie.Mai precis:dormea.Se trezea in schimb celalalt creier.
Dar si
Faptul ca se povesteste despre doi sori ( pluralul cuv. soare ), un cuvint defectiv de plural.
Numai bine *!
Funda?*
Eu am gasit ca "Planeta celor doi sori "nu are deznodamantul si punctul culminant? e bine? am o tea pe mainee la romana de genul acesta.
anonim_4396 întreabă:
Geo2969686 întreabă: