Da, în sfârşit şi- arătat şi Nane partea mai sentimentală. Din toate versurile rezultă că s-a săturat de tot şi dacă pleacă totul o să se schimbe. Plecarea niciodată nu este o soluţie, trebuie să ai ambiţie şi curaj ca să treci peste tot să poţi să trăieşti aşa cum doreşti. Nimeni nu te forţează să pleci, dar depinde şi de persoană! Dacă e mai încăpăţânată şi chiar nu-i mai pasă, nu avem ce face.
In melodia sa, precum si in videoclipul melodiei, el joaca rolul unui om, in "apogeul" tineretii sale, iar din cauza ignorantei si rahatului din tara asta, alege in cele din urma, sa "plece": " Nu e primul' gand, e al nu stiu catelelea! Si a nu stiu cata oara cand familia mil ia " si asculta in continuare.
Suparat ca in ciuda faptului ca este dornic sa munceasca,(adica de scimbare) se simte marginalizat si descurajat chiar de catre cei ce de fapt ar trebui sa il incurajeze, alege sa se sinucida, pentru ca "e cel mai usor", adica moartea este vazuta ca o scapare!
Nane, prezinta de fapt stereotipul omului care este dornic de scimbare, insa in asa tara, care cu 20 de ani in urma a vrut scimbarea, si s-a murit pentru ea un om care nu face decat sa incerce sa culeaga roadele acestui fapt intampina o multime de greutati, care sunt neprevazute si nu isi au locul in calea acestui lui. Intr-un final, el vede moartea ca pe o scapare de totul si decide sa se sinucida.
In concluzie, doreste sa spuna ca NU PUTEM MURI DE FIECARE DACA CAND AVEM PROBLEME!
Ma rog, pot scrie aici o foarte multe randuri despre aceasta piesa, caracteristica lui Nane, doar ca eu am vrut sa fac asta pe scurt, si sper ca acum ai inteles ce vrea sa zica de fapt.
Da inteleg, versurile de mai sus ma reprezinta oarecum
Bine,dar nu toata realitatea trebuie perceputa asa.Inca mai exista si alte lucruri frumoase in jurul nostru, pentru care merita sa traiesti.Trebuie sa speri ca ziua ce va urma iti va aduce ceva bun in viata.
Se spune ca doar oamenii puternici pot lupta cu viata, iar cei slabi renunta la ea.
Stii cum va fi ziua de maine, sau saptamana viitoare? De ce sa nu astepti ca sa afli?!
Cand te izbesti de astfel de situatii, nu prea mai vezi lucrurile asa de roz. Dar nu are rost sa ne contrazicem pe aceasta tema.
Sunt de acord, si ca multe lucruri se pot vedea in negru, da.In cazul asta trebuie sa gasesti forta de a te lupta cu aceasta culoare neagra, macar s-o faci sa dispara, daca nu o poti schimba in roz.
Ai aruncat vreodata un cadou pe care l-ai primit, doar pentru ca nu ti-a placut?
Si viata ne-a fost data in dar.De ce s-o aruncam?
Twister09 întreabă: