| Ixodes a întrebat:

Poate cineva sa ma jute si pe mine la biologie? Am de raspuns la urmatoarele intrebari:


1. Ce rol poate avea digestia intracelulara in vindecarea unei plagi cu strivire de tesut?

2.De ce stomacul la rumegatoare tinere(cheagul) poate fi folosit la prepararea branzeturilor?

3.De ce voma are gust acru?

4. Ce urmari poate avea absenta mucusului intr-o portiune a stomacului?

5.De ce persoanelor care sufera de ficat li se interzice consumul exagerat de grasimi?

Răspuns Câştigător
| Dana_9297 a răspuns:

Exact aceleasi intrebari le am si eu laughing

la 1 am scris ca are rol in construirea unei noi structuri(scrie si in carte);

la 6 cum s-ar veni am scris ca poate fi folosit deoarece dupa ce se spala bine cu sare se curata usor si pot fi depozitate alimentele necesare.
-Voma are gustul acru din cauza acidului clorhidric ce provine din stomac;
-Urmari: gastrita deoarece lipseste mucusul din sucul gastric;

13. Pentru ca sa se evite inflamarea ficatului.

Sper ca te-am ajutat :*

6 răspunsuri:
| sssoriii a răspuns:

La prima intrebare citeste mecanismul digestiei intracelulare si vei stii sa raspunzi la aceasta intrebarehttp://facultate.regielive.ro/......80018.html

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Upsi se pare ca nimeni nu prea stie... oare invatam de pe acelasi manual pentru ca raspunsul la aceeasi intrebare il caut si eu. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mersi mult pentru ajutor...si eu am intrebarile acelea...winking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cheagul de la rumegatoarele tinere poate fi folosit la prepararea branzeturilor deoarece inca nu au luat ca masa -- iarba tongue

| Mihaela_9625 a răspuns:

Vad ca si tu lucrezi la biologie de pe acelasi manual ca si mine. imi poti zice ce raspuns ai dat la intrebarea nr.5, 14 si 15 din carte?
Multumesc anticipat.happy

| Buchi_Alexandra_1995 a răspuns:

2. Stomacul rumegatoarelor tinere este folosit la prepararea branzeturilor deoarece contine o enzima (cheag / lab-ferment) care coaguleaza laptele.
3. Voma are gust acru din cauza acidului clorhidric din sucul gastric, evacuat odata cu restul continutului stomacului in momentul in care persoana respectiva vomita.