| Ionutcercel7 a întrebat:

Poate o sa ziceti ca sunt prost, da m-a luat boala asta sa incerc tigari.
Nu doresc sa devin fumator, pana la urma o tigara nu strica, multi au ajuns dependenti de nicotina doar de la prima tigara asa este, dar nu consider ca voi deveni un fumator, nu doresc sa-mi pun viata la risc.
Dar doresc sa incerc si sa vad daca-mi place.
Mai am 1 luna pana fac 18 ani, momentan legal nu-mi pot lua tigari, desi la un chiosc de pe la mine sigur mi-ar da, ma cunosc, doar ca imi e putin rusine sa cer asa eu neavand inca 18 ani.
Eu as fi incercat la bucata sa nu arunc 20+ lei pe tigari si dupa ce trag din una sa nu mai vreau si sa le arunc, la prieteni sigur nu le dau ca nu vreau sa stie ca fumez laughing.

Asa, terminand cu rant-ul meu de mai sus.
Care sunt cele mai bune tigari de incepatori? Usor de gasit prin magazine/chiosc-uri din cartier.

11 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Totul incepe de la "hai ca, o tigara nu strica" cand in realitate strica, fiindca devine adictie rapid, fara sa gansdesti si pana ajungi sa gandesti ai deja cancer bucal sau la plamani.

| Ionutcercel7 explică (pentru Violleta2022):

Stiu, dar clar voi incerca doar una pe bune si voi vedea daca sunt sanatos la dantura cat si la plamani dupa aceea poate voi mai fuma, sau voi face controale inainte sa fumez

| Violleta2022 a răspuns (pentru Ionutcercel7):

Baiete, nu faci cancer la dantura, faci cancer la plamani si in gat, de la fumat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tigari de incepator? Ce s alea?

| StoicAnalysis a răspuns (pentru suntserios):

Sunt alea care sunt mai slabe. De regula cele pe care le fumeaza femeile. Au cantitatea de nicotina mai mica.

| Ionutcercel7 explică (pentru StoicAnalysis):

Ba nu stiu cum sa explic, pentru astia fumatori gen Kent 1, Dunhill alb, astea sunt mai slabe, daca ati fumat din ce am auzit e ca si cum ai trage aer, nu fum din tigara. Nu nicotina ma intereseaza, ma intereseaza taria aia, cat de puternic e fumu cand tragi in piept

| Fatamuntilor a răspuns:

Nu cred sa existe tigari de incepatoor!
gasesti tigari la fel de usor de orice fel in locurile specifice.

| Benji1848 a răspuns:

Un sfat bun, n o face. Nu cumva sa crezi ca tu controlezi dependenta, uita te la multi oameni care dupa o doza de legale sau heroina devin dependenti. Tot timpul dependentii isi neaga viciul, incearca sa stai departe daca nu esti hotarat ca vrei s o faci

| Ionutcercel7 explică (pentru Benji1848):

Doar vreau sa inerc macar, nu sa ma si apuc

| Stephan100000000000 a răspuns:

Recomandarea mea este sa nu incerci. Am doi bunici fumatori, unul a decedat in 2013 din cauza fumatului, evident, celalalt a renuntat in urma agravari cancerului, si in urma recomandarii doctorului ce i-a spus ca nu ii da mi mult de un an, daca nu se lasa de tigari. Probabil ca vrei sa incerci tigari pentru ca par misto, si poate le-ai mai vazut la alti oameni pe care ii consideri "smecheri" sau poate doar ideea in sine te incanta. Majoritatea asa incep fumatul, dar problema este ca o data inceput este extrem de greu sa mai dai inapoi, chiar si de la o singura tigara. Te-as sfatui sa nu te atingi de acele mizerii de droguri, pentru c-am asta sunt, droguri legale, dar care te afecteaza inconstient. Am citit acum mai mult timp ca un doctor isi poate da seama daca un pacient a fumat (uitandu-se la plămâni, evident) doar dacă ai fumat cateva țigări.

Concluzie : Nu îți strica viata cu asa ceva.

| Ionutcercel7 explică (pentru Stephan100000000000):

Nu am bani sa ma apuc eu de fumat, stiu ca unii dau si n cap sa se apuce, da ma incanta macar o singura data sa incerc, in viata mea nu am pus gura pe tigara, mirosul nu-mi place asa tare, s-ar putea sa nu mi placa nici gustul si sa o arunc