| AnonymousSSR a întrebat:

Poate pare o întrebare mai ciudata,dar vreau sa primesc informații adevărate despre asta, se zice ca la Revoluția din 1989 au tras Rusii lui Gorbaciov in noi, si ca in Romania s-au deplasat din URSS doar o companie acolo fac parte 80-150 de soldați,care apoi s-au împărțit pe Orase,gen Timisoara,Bucuresti,Craiova,Iasi, Sibiu...S-ar putea sa fie adevarat? Oare sa fie Gorbaciov in spatele loviturii de stat? big grin Imi cer scuze fata de categorie.

2 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu se stie adevarul cum a fost. Si nici nu cred sa se afle vreodata.

| Caranfil a răspuns:

In spatele loviturii de stat sigur stau rusii.Sunt sceptic ca s-ar fi intamplat treaba asta cu soldatii.Iliescu a fost pus de rusi ca sa faca lovitura de stat si tot el a creat si celebra confuzie cu teroristii.Confuzie care s-a format intre romani prin dezinformare.De exemplu, la anumiti soldati li s-a dat ordinul sa pazeasca un aeroport si altor soldati sa elimine teroristii din aeroport, adica practic s-au impuscat intre ei.Si vei mai multe de astfel situatii daca asculti marturii.Ce a avut de castigat de pe urma acestei confuzii? nu mi-e 100% clar.Sunt sceptic in privinta teoriei cu soldatii deoarece 150 de soldati e o cantitate infima si care daca s-au si impartit in orase ar fi fost neutralizati cu usurinta, chiar daca erau soldati de elita.