| kpoplovermdm a întrebat:

Poate parea cam ciudata intrebarea mea, insa, cum sa fac in asa fel incat sa nu se mai ia nimeni dupa mine? Pur si simplu nu reusesc sa fac ceva fara sa nu se gaseasca cineva sa ma copie.Muzical vorbind,mi-am format in sfarsit propriul meu stil,ma apropii foarte mult de Jessie J ca timbru, o iubesc si este modelul meu de foarte mult timp, iar de curand mi-am facut un cover la o melodie. Acum brusc Jessie J a devenit idolul tuturor colegelor mele de canto.Nu am ceva cu asta, insa chiar cea mai buna prietena a mea(care e si ea la canto) vrea sa inceapa sa cante o melodie la care muncesc de foarte mult timp si stie cat de mult imi place si pe care vreau sa o cant la urmatorul spectacol.Acum vrea ea sa o cante.Eu muncesc mereu si incerc mereu sa fiu originala,sa nu copii pe nimeni,insa toti imi fura munca (aici ma refer la improvizatiile facute,coregrafia,ba chiar si hainele). Repet, nu am nimic in potriva ca cineva canta aceeasi piesa cu mine, ca doar sunt milioane de oameni care canta acea melodie..insa toti se gandesc sa cante sau sa faca o coregrafie mai speciala dupa ce le fac si eu si muncesc singura si incerc sa imi creez propriul stil(ei copie totul si apoi isi asuma meritele).Eu mereu incerc sa fiu cat mai corecta, sa nu ma bag peste nimeni si sa nu copii pe nimeni. Dupa cum am zis,dupa ce am facut acel cover,iar profesorul meu m-a laudat tuturor, ba chiar si el a ramas uimit, colegii mei(unii care nu au cantat vreodata Jessie J si nici nu i-au interesat persoana ei) brusc au devenit fanii ei numarul 1.Nu ma judecati si nu vreau sa las impresia ca sunt egoista,pentru ca nu sunt,ba chiar am renuntat la piesa aia pentru prietena mea,desi eu am si modificat negativul pentru spectacol si acum ea se va folosi de el(dar totusi nu zic nimic,pentru ca de obicei ma las pe mine pentru altii). Dati-mi va rog niste sfaturi si ajutati-ma sa fiu putin "mai pentru mine" pentru ca toti sunt si chiar am pierdut din cauza asta la un concurs, ca sunt prea buna, cuminte si cu bun simt.Va multumesc daca ati citit tot ce am scris eu aici!

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu e absolut deloc nevoie sa devii mai egoista si mai rea sau sa iti vezi mai mult interesul. pana la urma, este foarte bine asa cum esti, iar altruismul trebuie sa fie integral si desavarsit. Nu stiu cine ti-a bagat in cap ca trebuie sa fii mai interesata de tine, dar e o prostie, de tine se vor interesa altii, nu traiesti pentru tine, ci ca sa ajut si sa fii bun si darnic. Castigul fiecarui om este munca si rezultatele ei, deci dupa ce ai facut negativul, ai obtinut maximul posibil, cine canta e doar un detaliu, cine stie ca tu ai muncit este nesemnificativ, tu stii ca e munca ta si vei fi mandra de asta, iar restul nu conteaza. Mergi mai departe si incearca sa fii mai buna, mai cuminte, cu mai mult bun simt, niciodata nu e chiar suficient, mereu poti face mai mult si cere mai putin, pentru a te desavarsi ca om.

1 răspuns:
| Radu1015 a răspuns:

Fii tu insati si nu ii baga pe ceilalti in seamna.