Ai auzit de stari de panica, frica extrema?
Pot duce la infarct miocardic.
Care poate duce la moarte.
Da.Pentru ca atunci cand ti-e frica sangele circula mai repede iar inima o ia razna si incepe sa bata foarte tare iar atunci exista riscul de ati exploda un vas de sanfe la creier sau sa faci un infarct sau cel mai simplu sa iti explodeze inima.Au existat cazuri in care infractorii au fost acuzati de crima pentru ca victimele au murit din cauza unui atac de cord. Supra-efortul si presiunea pot duce ca anumite parti ale corpului sa cedeze.Insa am citit mai de mult ca nu poti sa mori de frica daca nu aveai si alte afectiuni inainte, stiute sau nestiute.
"Organismul uman prezinta un mecanism natural de auto-aparare in astfel de situatii, similar cu cel al altor animale. Astfel, in salbaticie, in momentul in care un animal este amenintat cu moartea, sistemul sau nervos raspunde automat, declansand, printre altele, cresterea ritmului cardiac, irigarea profunda a muschilor, dilatarea pupilelor sau reducerea proceselor digestive". Doctorul Martin A. Samuels.
Categoric se poate. un studiu arata ca majoritatea persoanelor care au facut infarct si implicit am murit au avut la inceput fibrilatie sau tahicardie care este provocata de o sperietura zdravana sau da de frica. Daca ai afla ca mama ta are cine stie ce boala(doamne fereste) nu te-ai speria super foarte cel mai tare si in combinatie cu niste eventoale "probleme la inima" cum a spus argo aduce sigur moartea. Cred ca azi iau si eu o fundita
Probleme la inima si la o sperietura zdravana se poate face infarct.
Altfel nu stiu, nu cred, pentru ca frica e ceva automat, o modalitate de aparare in situatii periculoase. Asta te salveaza de la moarte. Tu nu mai poti gandi logic intr-o situatie de viata si de moarte, pune stapanire pe tine, actionezi pur instinctiv fara logica.
bonhiboana întreabă: