La 12 ani faci asa ceva?:O deci inseamna ca la 30 de ani mori.eu am 17 ani si n-am baut cafea sau cappucino pana acu.cafeaua iti da energie si iti mareste bataile inimii.presupun ca esti foarte energica.macar mai scade si tu doza de cofeina ca nu-ti faci bine
Hey...sa NU te gandesti ca daca beau atatea bauturi care contin cofeina sunt hiperactiva.Nu fun totata ziua prin casa ca o proasta, sa nu te gandesti la asta.Asa ceva nu fac.Nu sunt hiperactiva, ma comport normal
Poti lua supra doza de absolut orice. Demult am vazut o stire la Tv, in care un tampit de la mine din oras, a vazut reclama aia de la Tv " Sa consumati 2L de apa pe zi " si a baut intr-o zi 12 L de apa. Apoi a murit.
Din cate stiu eu, in cazul cofeinei doza maxima este de 9mg/kg dar dozele de 250-300 mg produc efecte diferite: fie de iritabilitate, nervozitate, tremur, insomnie, pirozis dacă sunt administrate la consumatorii ocazionali, fie senzaţie de bine, scăderea iritabilităţii, senzaţie de bine dacă doza este administrată la consumatorii cronici.
Un cappucino dela nu are asa multa cofeina. Nu prea ai de ce sa te temi. Doar ca iti strici ficatul, pe termen lung.
Are destula cofeina un plic de cappucino. Primul lucru vrei ajunge dependenta de cofeina si daca intr o zi nu vei bea vei avea dureri de cap, iti va scadea tensiune te vei simti rau intr un cuvant. Multa cofeina iti poate afecta pe termen lung inima, probleme cu tensiunea arteriala care poate duce la complicatii. Cred ca un plic de cappucino/ maxim 2 sunt de ajuns intr o zi
Totul depinde de organism.
Iti dai seama ca e diferenta intre cantitatea de cafea pe care o poate bea unul de 45 de kg si unul de 100.
Si depinde si de alte aspecte alte vietii. Cafeau, cofeina in general, afecteaza absortia de calciu si hidratarea organismului. Daca nu compensezi calciul si apa din organism spre un nivel normal, o cantitate mica de cafea te poate afecta.
Pentru un om obisnuit, limita incepe la 3 cesti.
Cunosc oameni care beau 4-6 cafele mari pe zi (plus alte surse de cafeina) si chiar ei marturisesc ca uneori au halucinatii.
Cantitati mari de cafea induc hipersensibilitate, insomnii, chiar si depresii, sindromuri paranoice.
Celelalte surse de cofeina, cola, pepsi, energizante in timp afecteaza ficatul.
Ca sa nu mai spun ca energizantele pot afecta barbatii prin inducerea impotentei. Si pe termen lung, dar sunt studii care arat ca multi barbati nu pot avea o erectie dupa consumarea unui energizant.
Bauturile energizante dauneaza foarte mult danturii.
Are de asemenea si efecte psihice daunatoare, printre care si inducerea violentei necontrolate.
Iar la barbati, mai mult decat la femei, cafeaua in cantitati mari si energizantele au un impact daunator puternic asupra inimii.
Daca vrei un energizant natural se gasesc suficiente in plafare. Nu au efect la fel de puternic, dar nici nu sunt atat de daunatoare.
sparax întreabă: