)) știu ca multi dintre prietenii tai o fac și te simți "aiurea" când ei fumează și tu te uiți, dar încearcă sa nu te lași păcălit de asta. Fumez de la 15 ani, acum am 17 dar nu ma declar o fumătoare înraita pentru ca nu sunt dependenta. Pot sta mult timp fără sa fumez deloc, am un pachet de țigări de aproximativ 1 luna jumate în geanta și mai am vreo 5 țigări. M-am apucat pentru ca o mare parte dintre prietenii mei o făceau și eram curioasa. Am început cu slimurile, Vogue lila și acum fumez Pall Mall verde slim, dar am fumat și Dunhill toate culorile, Vogue toate tipurile mai puțin roșii, Kent 6, Kent clasic, încă un fel de Kent căruia nu-i mai știu numele. Pall Mall mov, albastru, negru, am încercat mai multe tipuri, dar cel mai mult îmi plac Pall Mall verde slim. Dacă te apuci îți recomand să începi cu ceva slab și dacă vezi ca nu merge, sa nu însisti ca pierzi bani și sănătate, eu fumez de plictiseala câteodată și deși știu riscurile și dezavantajele ma doare în 14, totuși nu promovez aceasta activitate. Take care!
Sincer, am avut o perioada când mi-am luat lumea in cap. (16) Eram distrusa (mi-a murit un prieten foarte bun) iar fumatul era singura metoda care ma calma, dar si consola. Ceilalți prieteni au încercat sa ma ajute sa trec peste, dar eu nu reușeam. Asa ca am început sa fumez. Aproape in fiecare pauza ieseam din școală cu căștile in urechi si fumam. Erau zile când terminam cate un pachet. (Dunhill negru, albastru, Camel alb, Winston, Sobranie).
După un timp am constientizat ca nu rezolv nimic cu toate astea, așa ca după o beție in care m-am descărcat de toată tristețea, am revenit la vechea eu (sociabila, optimista, amuzanta, ironica, etc.) Am reluat legătură cu prietenii mei, care cu toate ca i-am neglijat mi-au fost aproape si pe care ii iubesc enorm, mi-am reînceput stilul sănătos de viață, si am încercat sa ma las de fumat. In primele săptămâni eram praf, dar am avut voința necesara sa ma las. Si voila! Am reușit!
Deci, înainte sa te apuci, un sfat ar fi sa nu fumezi mai mult de 5 țigări pe zi. Usucă tenul, deci încearcă sa bei cel puțin doi litri de apa pe zi, si ai grija la condiția fizica. Eu fac de mica sport, si iti pot spune ca in timp ce fumam după 1 km de alergat imi venea sa îmi vomit plămânii, iar acum, ca nefumator, ajung cu lejeritate pana la 1, 5 km.
In orice caz, astea sunt doar niste sfaturi. Decizia îți aparține.
M-am apucat din plictiseala ca nu aveam ce sa fac in pauze.
Am asteptat un prieten sa-si ia un pachet de tigari de la metrou, i-am cerut una, am ametit si era sa cad pe strada.Am ajuns la scoala, dupa prima ora, i-am mai cerut una, mai aveam putin si boram, dupa i-am mai luat una cand am plecat de la scoala si aia a fost.De atunci nu a trecut o zi in care sa nu fumez.
Dunhill albastru si Sobranie.
Si mai incearca si Kent clasic, Camel si Marlboro.
Dunhill si Sobranie sunt tigari cu tutun fin, iar kent, camel si Marlboro, tigari puturoase de tractoristi.
Asta ca sa vezi ce tip iti place mai mult.
Mie imi plac cam toate tigarile in afara de Davidoff si Benson.
P.S:Nu te apuca ca asa vor oamenii din jurul tau. Apuca-te ca asa vrei tu sau nu te apuca.
Paai,asta a fost acum 5 ani ) chiar nu imi amintesc cum s-a ajuns la chestia asta.Stiu doar ca ne-am format un mic grup iar inainte de scoala ne-am dus si am cumparat tigari la bucata, cred ca Winston erau.Un alt coleg ne-a vazut si la scoala ne-a amenintat ca ii va spune dirigintei ca vrem sa fumam... daca nu ii dam si lui o tigara ) asa ne-am marit grupuletul, iar dupa scoala ne-am dus prin cartier si am fumat.Eram foarte panicati iar dupa primele fumuri am ametit toti. Apoi toata povestea a continuat intr-o tabara din vacanta de vara, unde am fumat ca niste tractoristi. Apoi a urmat o pauza de un an si ceva, iar in clasa 8a am inceput iar apoi a continuat si in liceu.
Nu stiu ce varsta ai tu, nu scrie nicaieri ce varsta ar trebui sa ai.De fapt, se presupune ca nici nu ar trebui sa te apuci de acest viciu, dar eh.Chiar nu este mare lucru, sincer. Poate ca acum inainte de a incerca ti se pare ceva extraordinar de incitant, dar vei vedea ca nu e asa.Gustul ti se va parea chiar gretos, si totodata si mirosul.
Eu momentan fumez tot ce e mentol, fiindca gustul de tigara obisnuita mi se pare pur si simplu gretos.Acum,fiecare cu gusturile lui.