anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Prietena mea cea mai buna a inceput sa se taie... aparent nu are niciun motiv, dar baiatul care il place e impreuna cu o colega. ce as putea sa-i fac sa nu se mai taie? mi`e frica :-s. am vorbit cu ea, ca nu e ultimul baiat si tot felul de chestii, dar ea continua; mi`e frica sa nu ajunga la alte lucruri mai grave. HELP! puppy dog eyes

Răspuns Câştigător
| Angyclon a răspuns:

1. foloseste-te de orgoliul ei: tipa asta nu are deloc respect pentru sine? se injoseste doar pentru un baiat?
2. foloseste-te de stima ei de sine: "tu incerci sa arati cat mai bine nu? atunci de ce iti provoci urme acum? vei arata oribil"
3. foloseste-te de religie: daca crede in D-zeu spune-i ca este pacat sa te tai. Dumnezeu ti-a dat corpul, tu trebuie sa ai grija de el si sa il pretuiesti, nu sa il mutilezi"
4. fa-i lipeala cu cineva : gaseste-i un prieten
5. convinge-o sa-l uite : fa-i cunostinta cu persoane noi, iesiti in oras mai des si incercati sa va distrati atat de tare, incat sa uite de el (ai grija! fara localuri cu indragostiti!)
6. foloseste-te de prietenia vorstra: spune-i ca daca chiar te considera prietena ei, sa faca un compromis pentru tine si sa se opreasca, spune-i ca ai o senzatie super nasoala cand afli ca ea s-a taiat iar, spune-i ca ti-e frica ca i s-ar putea intampla ceva
7. foloseste-te de societate : "ce vor crede parintii tai, profesorii si colegii daca vor vedea ce ti-ai facut!?!?"
cam astea sunt ideile mele, sper sa mearga, scuze daca nu te-am ajutat

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Vorbeste cu parintii ei. Trebuie ajutata de un psiholog, nu poti sa o ajuti tu.

| emma23 a răspuns:

Cred ca prietena ta are nevoie sa vorbeasca cu un psiholog, sau cel putin, cu un adult(de preferat mama ei ). Comportamentul asta nu e normal.

| Anda_9811 a răspuns:

Eu zic sa nu mergi asa departe. calm, e posibil sa o faca din vedetism. daca vrei sa o ajuti incearca sa ii arati ca tipul respectiv nu merita de nicio culoare eforturile ei, si spune-i ca tipul nu o va aprecia si daca continua in prostia asta si el afla o va considera o ciudata si atunci chiar nu va mai avea nicio sansa cu el. incearca sa aberezi pe tema asta, distrege-i atentia.

| WinterSoldier a răspuns:

Pai ar trebui ca parintii ei sa o supravegeze mai de aproape si sa porti o discutie cu ei.Trebuie dusa la un psiholog cu care sa discute in particular probleme ei.